Zayıf hissediyorum kilo almak istiyorum ten rengimi beğenmiyorum hafif buğday ama bembeyaz olmak istiyorum. Burnum hafif kemerli duruyor küçük burun istiyorum.
1 ay
Zayıf hissediyorum kilo almak istiyorum ten rengimi beğenmiyorum hafif buğday ama bembeyaz olmak istiyorum. Burnum hafif kemerli duruyor küçük burun istiyorum.
Once kabul etmelisin ki herkes güzel olmak zorunda değil. Mesela influencerleri düşün: biri güzelliği için ünlü öbürü diktiği kıyafetler için ünlü öbürü yaptığı kombineler icin ünlü... Hep böyle. Sende baktın ki güzellik yok sende bu yüzden başka bir şeyinle öne çıkacaksın. Tek çaresi bu bende öyle yaptım.
Biliyorum ama bu bazen hayatımı etkiliyor, sanki sevilmeyi hsk etmiyorum gibi düşünüyorum. Zaten bu düşünceler bana ait değil insanlar zamanında şuran söyle dedekleri için bende takıntı oldu. Şu an bunu yazarken fark ettim çirkin olmaktan korkuyorum ama neden korkuyorum. Kime neye göre çirkin. Şu an bir aydınlanma geldi
İstersen dünya gözəli ol yinede biriləri seni çirkin bulacaktır Bû yüzden güzelliğin okadar da önemli olmadığını anla. Önemli olan bakımlı olmaktır.
Yorgunluktan yanlış yazmışım aq
hem beğenmediğin yerleri biraz düzelterek (doğal) hemde aslında sandığın kadar kötü olmadığını düşünerek... peki gerçekten? gerçek aslında düşündüğün kadar kötü durumda değlsin,
O kadar da kötü değilşm ama o iç ses susmuyor bana ait bir ses değil zamanında bu konularda zorbalandım o yüzden de yine aynı olmas6nda korkuyoru. Lise yıllarımda çok çok zayıfım ikş kız arkamda aaa bacaklarına bak cubuk gbi demişti. Oturduğuz evi oralarda bir çift yürüyordu sevgilisi bana bak7nca kız arkamdan buna mı bakıyorsun bacaklarına bak demişti. Sürekli zorbalandım bu şekilde. Burn6m içinde benzer şeyler yaşadım. Bir ara bend3n hoşlanan bşr çocuk vardı ben yüz vermedim bana burnun neden büyük demişti. Böyle şeyler olunca ozguvenim düştü
insanların en büyük kötülüğü (cezasız kötülüktür) peki bu ne? psikikolojik zararın çoğu zaman hukukta, yargıda cezası yoktur, toplumda bu tür davranışlar hoş karşılanmaz ama artık buda normalleşti. bu durumu çoğu insan yozlaşarak, ruhsuzlaşarak aşıyor. yani senin burnuna bir şey söyleyene sende benzer şekilde başka bir yerinde kusur buluyorsun, çok güzelse erkeklerden çok talep görüyorsa " esc " diyosun mesala gömüyosun. ama bu ruhsuzluk aslında insanı yaşamdan istemeden koparıyor, yani hassas, ruhu olan bir insan böyle olmayı başaramaz zaten iyi birşeyde değil. peki bu tür şeyler söyleyen insanlar aslında bunu neden yapıyor? bu tür aşağılamalar neredeyse istisnasız kendinde bir tür eksiklik hisseden (güzel olsa bile, sevgilisi olsa bile) insanlarda olur.. yani asıl sorun sende değil onlarda. yani hem kendinle , ruhunla barışık olup hem bu tür davranışları büyük ölçüde devre dışı bırakabilirsin. peki nasıl? onların sorunlu insanlar olduğunu düşünerek, eksiklik yaşadıklarını, ancak başka insanları aşağılayıp kendi egolarını beslediklerini düşünerek.. peki gerçek ne? gerçekten bu insanlarda sorun var. gerçek tam bu. hı bu senin bacaklarının ince olmadığı, zayıf olmadığın, burnunun kemerli olmadığı anlamına gelmez, ama bunlar sandığın kadar önemli değil, bunlar için çok üzülmeden birşeyler yapabilirsin ama bu durum seni asla aşağıya çekmemeli. dedğim gibi güzel insan fiziksel olarak çirkin insanı "güzel" görür, o insanlar fizikleri ne olursa olsun, imkanları ne olursa olsun "çirkin" insanlar.
Sırf bu yüzden ortanca abimle asla konuşmuyorum eskiden her aradığında sıska kemik torbası diyip duruyordu ben bir yıldır sağlıklı kiloma geldim. Rahatsız olduğumu bile bile yapıyordu. Hatta üniversite okumak için başka şehre geldim belkş daha modern kişiler olur ilk geldiğim hafta bir kadın beni görünce aaa ne kadar zayifsin demeye başladı eve gelip hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Zayıf olduğunu bende biliyordum ama beslenme konusunda istah konusunda sorun yaşıyordum. Bir ben bşr Allah bilir her yolu denedim. Takmak istemiyorum o insanları ama bakışlarıylada o hissi veriyorlar. Şu an 24 yaşındayım kolsuz gşymeye utanıyorum kilom normal ama yine biri aaa kemik cubuk kraker diyecek korkusunu aşamıyorum
insanlar fiziğe değil "kalbe" bakmadan gerçekten çok zor, hala bunları söylemelerinden mi korkuyorsun yoksa hala ciddi derecede zayıfmısın bilmiyorum, eğer böyle bir şey varsa biraz daha kilo almayı deneyebilirsin ( mesela 1.65 boy için 55 kilo gayet iyidir. ) yani ortalamalara göre normalse bu aslında sende ciddi derecede psikolojik kalıcı etki bırakmış olabilir, yani bunu aşman lazım. bunun tersi kilolu insanlarda oluyor, ve kilolu olduğu dönemde aşırı bu konuda psikolojik zorlanmaya (başka insanlar tarafından) maruz kalanlar çok çok zayıflamalarına rağmen hala "kilolu" diyecekler diye korku yaşıyorlar. ama aslında durum tam tersi yani çok zayıflar.. özetle sana artık zayıflığınla ilgili bir şey söylemiyorlarsa (genel olarak) bu sende oluşan kalıcı bir psikolojik sorun olmuş olabilir. mesela burdan şunu düşünüyorum; aslında psikolojik sağlığı bozulanlar sorunlu değil, sorunlu insanlar doğal insanların psikolojisini bozuyorlar ve bu insanlar ileri seviyede (çok uzun süre ve daha ağır bu tür davranışlara maruz kalırlarsa) ilaç kullanmaya başlıyorlar hatta psikiyatrik tanı alıyorlar. peki temel olarak "hasta, sorunlu" insanlar normal görülüyorsa (sadist, narsist, manipülatör, gaslighting yapanlar) toplumsal olarak "hastamıyız" bunun cevabı evet.. zira psikiyatri servisleri "sadist, narsist, manipilatör, gaslighting yapanlarla dolu değil" ilginç şekilde bu tür insanların yakasına kimse "hastasınn" diye yapışmıyor.. bu tür insanların bozduğu , senin deyiminle "zorbaladığı" insanlar ilaçlarla "uyuşturuluyor" evt yanlış duymadın psikiyatrik ilaçlar biyolojiyi bozar ve insanı uyuşturur. uzun vadede biyolojiye verdiği zararlar akıl almaz seviyededir, yani özet olarak s istem "kötüyü ödüllendirir, yaşatır" iyi insanları "hasta" edip ilaçlarla yok eder.
1.60 boy 53 kiloyum. Çok teşekkür ederim yorumunuz için bir şeyler oturdu kafamda. Bir de şunu da fark ettim beni zayıflığımla zorbalayan insanlar kilo alınca iyi bir şey bile söylemediler. Neyse Allah böyle insanları kendi kalpleriyle sınasın.
Geçici ama değerli olduğunun farkına varırsan çözülür. Her durumda, her şartta kendini kabul edip sevmen gerektiğini bilecek kadar zaman lazım. Şikayetler varsa, çözümleri hesaba kat ama olduğun durumdan nefret etme.
Aslında bu istediklerimi ben istemiyorum bu seste bana ait değil zayıf olmam o travma kaldı gibi 160 boy 53 kiloyum ama o kadar zorbalandım ki halen çok zayıf hissediyorum. Burun içinde bir ara komşumux bana burnum hakkında kötü yorum yaptığı için o günde beri takıntı yapıyorum. Ergenlik zamanıydı bşr de. Ten rengimide sosyal medya insanlar sağ olsun.
Sosyal medya sık kullanmak takıntıyı artırabilir. Eğer yapabilirsen daha az kullan bence.
Evet bir ara çok aktiftim kendinden tiksinmeye baslamııstım o zamanda buraya yazmıstım. O kadar kusursuzlar ki herkes o yüzd3n ister istemez kendşnş yetersiz aşağılık hissetme durumu olusuyor. Dikkat ediyorum sma çoğu zaman yine aldanıyorum
Herkes tek tip, belli bir güzellik ölçüsünde olmak zorunda değil ama. Güzellik farklılıklardır, kabullenmek ve iyi hissetmekle alakalı. Sen onların istediği ve kabul edeceği biçimde olsan , her algı değiştiğinde sende hep kendini mi değiştirirsin? Kimsenin sana nasıl olman gerektiğini söylemesine ihtiyacın olmamalı. Güzellik geniş ölçekli algı, bazıları örümceği ve yılanı bile güzel bulur. Dünyadaki zaman çok kısayken, başkalarına kapılıp kendinden nefret edersen ileride pişmanlık kaçınılmaz olur. Her durumda kendini kabul edersen gerçek mutluluğu anlarsın. Ama bu farkındalık için seni kötü hissettiren etkenlerden uzaklaşabilmen gerekiyor.
Çok haklısın teşekkür ederim 💞🙏🏻
rica ederim.🥰
Bence nasıl güzel hissedeceksen o şekilde olmaya çalış yoksa kendini bu şekilde kabullenmen çok çok zor kilo almayı dene burnunu beğenmiyorsan yaptırabilirsin
Burnumu yaptırmaktan korkuyorum. Belki ileride benim burnum moda olur herkes tek tip oldu. Kilo olarak 1.60 boy 53 kiloyum aslında sağlıklı kilomdayım ama zorbalandıpım için sankş zayıfım hissediyorum. Ten rengim bukalemun gibi bazen çok beyqzken bazen hafşf buğday oluyorum. Çözemedim bu durumu. Zaten yorumları okuyunca kendimi sevmem gerektiğini anladım
Kendini bu kadar sert eleştirmen içimi burktu biraz 🥺 Ama bak, hislerin çok normal. Türkiye’de herkes daha zayıf, daha beyaz, daha kusursuz olmaya zorlanıyor gibi. Önce şunu fark et: Sen şu anki halinle de sevilebilir, değerli ve çekicisin 💫 Sonra istersen küçük değişiklikler yap, ama özünü değiştirmeye çalışmadan. Aynaya bakarken en az bir güzel özelliğini söyle, bunu alışkanlık haline getir 🪞💖
Cevap
7Cevap
Sağlıklı yaşam alma. Millet zayıflamak için neler yapıyor
Bu milletten nefret ediyorum. Benim tanıdığım bir kız vardı evlenince zayıftı herkes kıza çok zayifsin kilo al dedi k7z Şu an kilo aldı ve herkes zatıfla diyor. Spora gşdiyır kız ve kiloları gştmşyor
O yüzden kilo alma.
Kilo da aldırırız güneşe de çıkmazsın bembeyaz olursun ama genelde böyle kendine takan kızlar güzel oluyor baya😅
zayıf olmak bence en iyisi ve anlattığına göre iyisin
Bu söylediklerin güzel değilmi
Çok şey istiyorsun
Bol bol ye
Yas kg kaç da
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?