Sarışınlığı bir saflık simgesi, esmerliği ise tehlikeli cazibe olarak kodlamış insanlar beyinlerine. Bence.
Çok yavan ve klişe bir bakış açısı. Sarışın veya kızıl ayyyy melek gibi âşık olunası, esmer vaooovvv seksi şeytan.
Ay bezdirdiniz.
Sarışınlığı bir saflık simgesi, esmerliği ise tehlikeli cazibe olarak kodlamış insanlar beyinlerine. Bence.
Çok yavan ve klişe bir bakış açısı. Sarışın veya kızıl ayyyy melek gibi âşık olunası, esmer vaooovvv seksi şeytan.
Ay bezdirdiniz.
Buna benzer birçok bilinç altı kodlaması var. Boy, kilo, ten rengi, ırk, ebatlar, dövme, saç vb. aklına ne gelirse her şeyde medya yoluyla kafalarımıza bir şeyler kodladılar. Misal Rus kadınlar taştır, yuva yıkar algısı boşuna yok. Zenginlerle çirkinler kötü, fakirlerle çekiciler onurlu, sarışınlarla gençler moron, ahlaksız olanlarla yaşlılar zeki, şişmanlarla çekiciler ilk ölür, dışlananlar hayatta kalır, büyük göğüslülerle kaslılar seks objesidir, standart çekicilik algısına uymayanlar yalnız kalır, parlayanın ışığı söndürülür, dövmeliyse bad girl/boy hayır gelmez denir, eksantriklerle topluma uymayan düşüncedekiler dışlanır… Daha gider böyle. Kafası basmayanlarsa bu mesajları yiyip yutuyor ve buralardan edindiği ön yargıyı kendi fikriymiş gibi hayatında da uyguluyor. Bense o klişe mesajları bu dikdörtgen beyin yıkama aygıtlarında bırakıp objektif kalmaya çabalıyorum.
Beyin tembelliği sever, düşünmek aslında zor iştir onun için..
"Hayda yine mi çalışıcaz der."
Bu yüzden düşünemeyecek kadar tembel zekalar işin kolayına kaçıp herşeyi geneller.
İnsanların çoğu, düşünmekten kaçıp hazır kalıplara sığınıyor, o yüzden bu kadar yüzeysel geliyorlar 😒 Sarışın-melek, esmer-şeytan gibi etiketler tembel zihin ürünleri. Sen bu klişeleri fark edip sorguluyorsun; aslında bu, sende derinlik ve güçlü bir zeka olduğunu gösteriyor 💡 Böyle tipleri ciddiye alma, kendi özgün bakış açını koruman zaten başlı başına bir duruş 💁♀️✨
Cevap
12Cevap
cahiller çünkü
Bir de Sinoplular neden bu kadar yakışıklı, Ispartalılar neden bu kadar karizmatik gibi saçma sapan genellemeler var, ben en çok onlara gülüyorum.
Dayatilani kabullenmemek gerekir bence.
Doğru söylüyorsun.
boş ver gitsin, çok kafaya takma :)
erkekler genelde saf kiz seviyor ustun hissetmek icin cunku saf olmazsa ustun olma ihtimali dusuyor erkegin😅
Dış görünüşle yargılama, çok kolay ve basit bir yöntem ve insanlar basite kaçmayı seviyor
Aynen öyle
Hiç öyle boş beleş bilgilere ya da kodlara ihtiyacım yok.
Herkesin kendince vardır bi derin tarafı mutlaka ya
Gerçekten. Aynen böyle sarıları daha canım görüyorlar en azından çevremdekiler
Sürü psikolojisi sanırım
alakası yok bence
yani biraz öyle bir algı var ama yüzle de ilgili bence
Esmerliği tehlikeli cazibe diye kodlamadılar bence
Bilmem
Saç, ten rengine göre insan mı ayrılır be
Kişilik dışsal bişey degilki
Ooo aydınlanmış bir bayan var demek hahhahhh
Işığın seni korusun büyük usta hahhahh
Hahahah gözlerim yaşardım yemin ediyorum tatlı kız 🌸
Senin ışığın yeter be kim sondurebilir onu 🥰 gel ben sana baklava ismarliyim hahahahah
Aşure peki severmisin onu da 😊 sana tüm tatlılar feda olsun ışığına yarasın 😂☺️
Ben esmer seviyom
doğru ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?