Düşündüğünüz zaman elinizde delil yoksa bir iftira ile hayatınızı kaydıracak güçleri var. Kadının beyanı esas olduğu için kendinizi aklamak da aylar, yıllar sürer. Ve bunu çıkarına göre kullananlar da var. Sizce tehlikeliler mi?
1 ay
Düşündüğünüz zaman elinizde delil yoksa bir iftira ile hayatınızı kaydıracak güçleri var. Kadının beyanı esas olduğu için kendinizi aklamak da aylar, yıllar sürer. Ve bunu çıkarına göre kullananlar da var. Sizce tehlikeliler mi?
Güncel olarak değerlendirmek mantıksız geliyor bana. Tarih boyunca dinler ve mitolojide kadın için " yoldan çıkaran / günaha sokan / tehlikeli olan / zaptedilmesi gereken" imajı oluşturulmuş, ilk örneğimiz de ilk kadın zaten. Bu imajı oluşturmak isteyen acaba erkekler değil mi? İstatistiksel olarak bakacak olursak en çok tehlike kadından mı erkekten mi gelmiştir acaba 😁 Günümüzde erkek düşmanlığının da tarih boyu bir bastırılmışlıktan geldiği çok açık. Yüzyıllar boyunca bir cinsi aşağıda ve kontrol altında tutmaya çalışarak baskıla. Uygun zemin oluştuğunda sana tepki vermesi kaçınılmaz olacaktır.
Türk Ceza Kanunu ve ceza yargılaması pratiğinde, cinsel suçlar gibi delil elde etmenin zor olduğu durumlarda geliştirilmiş bir ilkedir verdiğin örnek. Yani "erkek durduk yere ceza alır" gibi bir durum yok, abartmaya da gerek yok. Araştırmak zor değil. Ama bazı konularda evet kadınlar gerçekten tehlikeli olabiliyor ama daha çok kadınlara karşı oluyor.
Asansöre bir kadınla yalnız bindim diyelim, bir anda çığlık attı tüm apartmanı topladı oraya, taciz etti dedi. Kamera da yok ise asansörde ne yapabilirim? Hem bir araba dayak yerim apartman sakinlerinden hemde kendimi aklatmam yıllar sürer. Bundan dolayı asla bir kadınla yalnız asansöre binmem mesela.
Mantıken bir kadın durduk yere bunu yapmaz, hele ki seni tanımıyorsa. Psikolojik rahatsızlığı varsa da ve asansöre bindiği civarda yaşıyorsa zaten çevresindeki insanlarda o kadını bilir. Ve polisler de genellikle kimin ne olduğunu anlayabiliyorlar.
Bu arada benim başıma benzer bir olay geldi hem de dolmuşta ve insanlar bana tacizci diye baktılar nefret ettiler 😂😂😂
Bir adamı taciz ettiğimi sandılar, üst üste yanlış anlaşılan birkaç tane olay olmuştu sallantıdan ötürü.
Bu anlattıkların gerçekten insanın içini tırmalayan şeyler, haklı olarak tedirgin hissediyorsun 😕 Kadının beyanı esas alınmalı ama “mutlak doğru” gibi de görülmemeli. İftira atan kadın da erkek de var; mesele cinsiyet değil, niyet. Tehlikeli olan, güç kazandığı her alanı kötüye kullanabilen insanlar. Kendini korumak için delil bırakmak, yazışmaları saklamak, acele güvenmemek akıllıca olur 🔍
Cevap
2Cevap
insanlar tehlikeli
Çoğu kadın sessiz kalıyor. Ben kaç defa taciz ve tecavüze uğradum bana inanmazlar diye sesimi çıkaramadım. Erkeklerin yaptıklarının yanında kadınlar masum kalır
Sen bunları yaşadın diye bu böyle değil. Bu ülkede erkeklerin verdiği zarar daha büyük
Erkekler de sapıktır
@gizliüye çok geçmiş olsun. Eğer bu yaşadıklarına dair hukuki bir şey yapmak istersen ya da sadece fikir almak istersen bu konularda ücretsiz hukuki destek veren bir avukatlar hesabı var Instagram'da. İstersen sana ismini verebilirim, bilindik bir sayfa ve olumlu sonuç alan insanlar da var.
Ooo çok hemde
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?