Evet çoğu insanlar kendi fikirleri farklı olsa bile karşılarındaki insandan çıkarları olduğu için fikirlerini söylemezler ya da kıvırırlar kaba tabirler peki siz karşınızdaki insan kim olursa olsun fikirlerinizde net misiniz?

Evet çoğu insanlar kendi fikirleri farklı olsa bile karşılarındaki insandan çıkarları olduğu için fikirlerini söylemezler ya da kıvırırlar kaba tabirler peki siz karşınızdaki insan kim olursa olsun fikirlerinizde net misiniz?

Fikirlerimde çok açık ve netim kimseye göre şekil değiştirmem , ama karşımdaki insanın fikrine düşünce tarzına da saygı duyarım çünkü herkes aynı şeyi düşünmek ya da onaylamak zorunda değildir fikir ayrılığı herzaman olabilir , hatta burada yeni yaşadığım bir konuyu anlatmak isterim , çok sevdiğim bir bayan arkadaşim vardı çokta iyi anlaşırdik, mizah amaçlı açtığım bir sorumda bir beyefendinin Kolpaçino filminden bir replik video atmıştı bu arkadaşim bu videoyu görüp atan arkadaşımizi , kadın düşmanı ilan etmiş , kadına saygısızlik olarak görüp hatta soru açmış tabi beyefendi kendini açıklamaya çalışmış vss sonra soruyu ben görüp dedim arkadaş mizah amaçlı soru olduğu için böyle komik bir video atmıştır kendisi uzun zamandır tanıdığım çok saygılı seviyeli bir kişiliğe sahiptir muhtemelen bir yanlış anlaşılma durumu olmuş sanırım diye açıklamama yapmama rağmen feminist bir yaklasim sergiledi bunun şakası olmaz bunu kabul etmiyorum gibi söylemlerde bulundu ben ne kadar orta yolu bulmaya çalışsam da fikir ayrılığına düştük ve beni takipten çıktı o takipten çıkınca fikrini bana dayatmak istediği ve seviyeli bir tartışmayi gereksiz büyüterek takipten çıkmasını kendime saygısızlik olarak kabul ettim ve onu engelledim , insanlar fikir ayrılığına düşebilir, tartışabilir kırılabilir bunlar çok normal şeylerdir ama takipten çıkmak saygısızlıktır bende gereğini yaptım zaten
Fikirlerim nettir ancak her düşüncem otorite de değil neticede. Yani yanlış açıdan bakıyor olabilirim, ön yargılı olabilirim. Bu durumu farketmemi sağlayan biri olduğunda ona hak verdiğim oranda değişir.
degismiyo nasil dusunuyorsam hep oyle
Düşüncelerimde genel olarak netim ama bu, kimseyi dinlemem demek değil. Karşımdaki insan mantıklı bir yerden konuşuyorsa dinlerim, düşünürüm, gerekirse fikrimi de gözden geçiririm. Ama sırf biri öyle istiyor diye düşüncemi eğip bükmem. Bana göre mesele inat etmek değil, neyi neden düşündüğünü bilmek.
Cevap
4Cevap
Düşüncelerimde netim. Çok iddialı veya düz bakmam ama mantıklı bir yaklaşım sergilenmediği sürece değişmez.
Düşüncelerimde netim herkes düşünceleri dile getirmeye değmeyebilir o zaman en iyisi hiç konuşmamak
Düşüncelerde net ama her tartışmaya girmeyecek kadar da kendine değer vermek önemli, anlamayacak olana he he deyip geçmek en büyük lüks, kısacası duruşun sabit ama tahammülün kişinin enerjisine göre olmalı.
Senin bu söylediğin kaypaklık ben neyse onu konusurum karşımdakine göre şekil almam kıvraklık bu kıvırmak her zaman netim...
Fikirler net olmazsa oradan oraya sürüklenip gidersin, kendin olamazsın bir kere.
değişiyor genelde
Düşncelerimde netim
Netim
Karısıdaki insana göre değişir illa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?