Çok samimiyet saygıyı azaltır
Çok ilgi suistimal edilir
Çok sevgi nankörlük getirir. Çoklar sıkıntı….. Denge esastır….

Çok samimiyet saygıyı azaltır
Çok ilgi suistimal edilir
Çok sevgi nankörlük getirir. Çoklar sıkıntı….. Denge esastır….

Evet, bazı durumlarda fazla samimiyet saygıyı azaltabilir ama bu “samimiyet kötüdür” demek değildir. Buradaki asıl mesele denge ve sınırdır. İnsanlar bazen yakınlık arttıkça karşısındakini “her şeyi tolere eder” gibi algılayabilir. Özellikle sınır çizilmediğinde, şaka–ciddiyet çizgisi bulanıklaştığında ya da sürekli anlayış gösterildiğinde, karşı taraf bunu bir zayıflık gibi yanlış yorumlayabilir. Bu da saygının zamanla zedelenmesine yol açabilir. İyilik ve sevginin suistimal edilmesinin nedeni de genelde aynı noktaya dayanır: sınırların net olmaması. Bazı insanlar karşısındakinin iyi niyetini fırsata çevirebilir. Çünkü insan doğasında, izin verilen kadar ileri gitme eğilimi vardır. Eğer “buraya kadar” denmiyorsa, bazı kişiler o çizgiyi zorlayabilir. Ama bu, iyi olmak veya sevmek yanlış demek değildir. Asıl önemli olan; iyi kalırken aynı zamanda sınır koyabilmek, gerektiğinde “hayır” diyebilmek ve kendine saygıyı koruyabilmektir. Gerçek saygı, samimiyetle birlikte sınırlar net olduğunda oluşur.
Aslında mesele “çok” olmak değil, sınırların kaybolmasıdır. İnsan fazla samimi olduğunda ya da sürekli ilgi ve sevgi verdiğinde, karşı taraf bunu zamanla alışılmış bir durum gibi görmeye başlayabilir; bu da saygının azalmasına veya verilen değerin fark edilmemesine yol açabilir. Çünkü sınır olmayan yerde değer algısı da zayıflar. İyilik ve sevginin suistimal edilmesi çoğu zaman kötü niyetten değil, insanların rahatlığa alışmasından kaynaklanır. Ama bu her zaman böyle olacak diye bir kural yoktur; doğru insanla kurulan ilişkide samimiyet saygıyı azaltmaz, aksine güçlendirir. Önemli olan, kendini tamamen geri plana atmadan, dengeyi koruyarak ve gerektiğinde sınır koyarak ilişkiyi sürdürmektir.
☺️🙏🏻
Bence fazla samimiyet tek başına saygıyı azaltmaz, sınırların kaybolması azaltır. İnsan yerini, üslubunu ve çizgisini koruyorsa samimiyet güzel şeydir. Ama her şeyi alttan almak, sürekli anlayış göstermek ve kendini geri plana atmak bir yerden sonra suistimale açık hale geliyor. İyilikle sevginin kötüye kullanılması da biraz bundan oluyor. Değer veren insan sessiz kalınca, karşı taraf onu mecbur sanabiliyor. O yüzden sevgi güzel ama sınırla daha güzel duruyor.
Bence azaltır hiç kimse bu hayatta kimsenin hayatında kalıcı değil bence çok samimiyet denilen şey insanın hayat arkadaşına özgü bir şey olmalı kardeşine annesine babasına bile olmamalı çünkü hayatın belli bir yerine kadar onlar sana eşlik eder ama yolu onlarla devam etmezsin ama seçtiğin yol arkadaşıyla hayatı birlikte yürüyeceğin için bir tek ona samimi olmalısın diğer herkese çok fazla samimi olmamalısın diye düşünüyorum çünkü saygısızlık yapıp bunu suistimal edebiliyorlar o ilgiyi sevgiyi samimiyeti azıcık kesince seni daha kötü görebiliyorlar o yüzden başta o kadar ilgi sevgi vermeyeceksin ki kestiğinde de seni kötü göremezsinler
Bence sorun “çok”ta değil, sınır koymamakta. 💔 İnsanlar, nerede durmaları gerektiğini sen göstermeyince, kendi konforuna göre davranıyor. Sevgi, ilgi, samimiyet hepsi güzel; ama çerçevesi olmazsa değersizleşiyor gibi hissedersin. 🧠 Denge dediğin şey aslında: hem seveceksin hem de “buraya kadar” diyebileceksin. Suistimali engelleyen, doz değil sınır. 💫
Cevap
31Cevap
Bence evet, fazla samimiyet bazen saygıyı azaltabiliyor. Çünkü insanlar alışınca değeri düşürebiliyor. Çok ilgi, çok fedakârlık olunca da kıymeti bilinmeyebiliyor.
Ama bu demek değil ki iyi olmayalım. Sorun iyilikte değil, dozunda. Her şeyin fazlası gerçekten sıkıntı. En doğrusu dediğin gibi denge; ne fazla verip kendini yıpratmak, ne de tamamen mesafe koymak...
Mesafeyi bilmek korumak lazım. Hayatımızı her konuda dengede tutarsak çok daha sağlıklı yaşarız
Evet, hak etmeyen birine gösterilen sevgi ve samimiyet, zamanla saygıyı azaltır.
Evet 👍 çok samimiyetten marazlık doğar derler oyuzden sınır çizgisi olmalı
Evet bazı insanlar yani özellikle sınırını bilmeyen insanlar için evet
Her şeyin bir sınırı olmalı. Fazla samimiyetin yerini bir zaman sonra laubalilik alıp suyu çıkabilir.
Hayır karşındaki insan kendisini bilirse sınırlarını korursa saygi hiçbir zaman azalmaz gadası
Tam da bundan bahsetmek istiyorum
Hayır azaltmaz.
O zaman hep kendini bilen insanlarla karşılaşmışsın barış ya da seçimlerin hep doğruymuş tebrikler 🙃
Çok muhabbet tez ayrılık getirir.
Bizim insan olmanın gereği olarak sunduğumuz samimiyet, gelişmemiş karakterlerde zafiyet olarak algılanır.
Aynı zihinlerde suistimale açık hale gelirken insan olan, insan kalan zihinlerde ise saygıyı arttırır genel olarak.
Senin burnunun ucunda biten bir özgürlük anlayışını benimsemiş, insani değerlere önem vermeyi ilke edinmiş ve empatiyi ikili ilişkilerin merkezine koymuş kültürlü, mütevazı, yardımsever ek olarak eğitimli insanların çoğalması dileğiyle.
Bilmukabele
Mesafe iyidir her zaman söylerim. Sevgide ise alma verme dengesi önemli. O denge sarsıldığı için böyle düşünüyorsun. Ancak gerçekten sevginin kıymetini bilen bir insan ilgiyle geri çekilmez ben böyle düşünüyorum. Sevgisinde ilgisinden tutarlılığını korur olgun bir insan. ✨
🌼
Ben buna benzer bişey sorduydum ederinden fazla değer soytarıyı kral eder jsjsjs ama bazılarına değer jzjzjz saygıyı bozmaya gelince ne yaptığına bağlı insanın ama ben antık saygımı bozcak kadar kmseyi düşünmem kendileri düşünsün bağane
O kadar uzun yazıya bi emoji bak bak
İyi yazma al trip jsjsjs
Bu karşı tarafın insanlığı ile alakalı. Fıtratı düzgün biri değilse her şey beklenir. Yoksa kararında bir samimiyet neden saygıyı, sevgiyi, vb. azaltsın ki. Çok anlamsız.
Genelde insanlar korkmadıkları ve çekinmedikleri insanları samimiyet adı altında kullanırlar. Çok sevdiğim bir söz var; her insana her daim biraz da olsa sizden çekineceği kadar sınır çizin.
İnsanlık kalitesine göre degısır. Herkese fazla iyi olmak zarardan baska şey getirmiyor. Adamına göre.
Aslında samimiyet saygıyı azaltmaz, karşı tarafın içinde aslında saygı yoktur yavaş yavaş gerçek karakteri ortaya çıkıyordur.
çünkü insanlar o aradaki duvarı aşmak için her an bir fırsat kolluyor ve başardıkları anda da her defasinda işin cıvkı çıkıyor
Limitleri zorlamazsanız , haddinizi belirlerseniz, yaklaşımınız menfaat üzerine değilse yapanlar insan ise bunun olma olasılığı sıfır.
Kişiler yerini bilse samimiyeti her şeyine sahip olduğuna kendini inandırma yanılgısına düşmezse her şey daha kıymetli hal alır.
Cevabını kendin vermişsin evet öyle olur. Hatta ilk vazgeçeceği kişiler de en samimi olduklarıdır.
Bunu ben çok yaşadım ve canım yandı. En güzeli mesafeli olmak ve sınır koyabilmek.
İnsanlar tadını kaçıyor o yüzden fazla samimiyet iyi değil
Azaltır bazen maalesef ama hem saygı hem samimiyet istenen şey gibi ama zor maalesef
Mantıklı galiba mecburen
İnsan kendini bildikten sonra ne olursa olsun saygı azalmaz aksine artar
Karşındakı insan sinsi ve her bakimdan haset biriyse evet maalesef
🌷
Saygı azalır ve sevgi kesinlikle istismar edilir...
Sevgiyi iyiliği sınırlamak doğru değil zamanla bunlardan uzaklaşırsın saygıda kendiliğinden azalabilir
Çocuk değiliz ki sürekli beraber olalım diye uğraşıyoruz çaba gösteriyoruz yani insan o dönemi özlüyor ama şu an yanında olmayan ya da sormayanları bi bakmanızı isterim bilmem anlatabildim mi 🙃
Çoçuk gibi neşeli olup beraber olduğunu ve sevildiğiniz kişiler şu an neredeler ilişkilendiren zaten çocuklukta yaşayanlar oluyorlar eğer şu an herkes yalnız ise küçüklüğüne sahip çıkamayanlar çok illaki ilişkilendirmek şart değil bu konuları 🙃
Sorunuza fikrim söyledim sizin fikriniz nedir bilemiyorum
Sizde herşeyin fazlası ne dengesi nasıl oluyor mesela
Maalesef çok samimi olmak saygıyı azaltıyor, ben yaşadım bu durumu
Evet çok fazla muhabbet ayrılık getirir derler aynı zamanda şahit de oldum her şey tadında olacak ölçüyü kaçırmamak lazım
dogru kisiyle samimiyet saygiyi azaltmaz
Herşeyin fazlası zarar iyiliğin de
Nerde çokluk orada b*kluk
Evet haklısın 👍
Evet fazla samimiyet saygıyı azaltıyor
Herşeyin fazlası bozuyor bence
Yani mesafe her zaman iyidir, az olsun öz olsun..
Denge kaçarsa Evet
o kişiye göre degişir
Çok samimiyet saygıyı bitiriyor
İnsan nankör olunca
Denge lazim
Gerçekten azaltıyor ölçü iyidir
Fazla samimiyet öyle
👍
İnsanın mayası bu
Yok hatta derler deveye diken filan...
Evet azaltır
Azaltıyor ya neden anlamadım
Azaltır, herkesle mesafeyi korumak lazım
Bu hayatta herşeyin fazlası zarardır
Evet azaltır
Evettttt
@neslisahh1 bu konu hakkinda ne dusunuyorsun
Genel olarak evet 10 beraberligin 7-8 tanesinde samimiyet beraberinde saygisizligi getirir bu sevda icin degil hayatin neredeyse butun alanlarinda gecerli bir durum is hayatinda da oyle sosyal hayatta da oyle
Yersiz samimiyet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?