Benim evlenmemek, bu rezil dünyaya çocuk getirmemek kendime yapmış olduğum en büyük iyilikmiş.
2 ay
“Bu dünyaya çocuk getirmemek” muhabbetini hiçbir zaman anlayamayacağım. Dünyaya karşı etik bir sorumluluğun yok. Doğurmak gibi doğal bir eylemi fazla karmaşıklaştırıyorsunuz. Ayrıca bir asır önce de dünya rezil bir yerdi.
Kendini böyle koruman bence oldukça bilinçli bir karar, saygı duyarım 🌱
Benim kendime yaptığım en büyük iyilik, herkesin dayattığı “hayat planını” bırakıp kendi ritmime geçmem oldu.
Evlenmek, çocuk yapmak, yapmamak… Hepsi kişisel tercih. Önemli olan ne seçtiğin değil, seçtiğini isteyerek ve farkında olarak yapman 💚
Cevap
12Cevap
Kız arkadaşımdan kurtulmak üstüne büyük tehlikeli eşinden kurtulmak ve tabiki büyük tehlke akraba kuzenden kurtulmak
Birkaç gündür aynı şeyleri düşünüyorum. Kedim ve köpeğimle sakin, izole bir yaşam düşlemeye başladım. Acaba köyüme mi dönsem geri?
Evlenmedifin için pişmanlık var mi
Hen de evlenmek istemiyorum
Ama şüphem de var
Ne için pişman olayım ne kaybettim ki?
Ben de 26 yaşındayım, çevrem baskı yapıyor evlilik için yaşıtlarım da evleniyorlar. Yani insan yanlış mı yapıyorum diyor bazen. (Evlilik düşünmuyorum ben de )
Benimde yaptığım en büyük hata evlenmemek çocuk sahibi olmamak.
Kimseyi hayatımı alt üst edecek kadar değer vermemek ve kariyerime odaklanmak
Benim de toksik bir ilişkide sürekli barışmak gibi bir hata yapmaktı şimdi artık affetmiyorum yazdı cevap vermiyorum umursamıyorum
Yalnızlık zor bende bir erkek tarafından sevilmek istiyorum qma güzel değilim 😭
Ah çağlam içimi acittin gece gece
Evlilik çocuk yapmak demek değil ki
Kim çocuksuz bir evlilik ister
Senin gibi düşünen biri mesela
Erkek milleti üç beş çocuktan az istemez 😂
Korunmayı bilmez demek lazım 😁
Evlenmeyi düşünmüyor musun?
Hayır
Bazı durumlar zorlamıyor mu?
Uzak durmak anlayan anlıyor
Benimde galiba az ve öz insanla samimiyet kurmam