Çok fazla insan tanımak insanı daha çok yalnız mı yapıyor?

Çok fazla insan tanımak insanı daha çok yalnız mı yapıyor?
Çok fazla insan tanımak bazen insanı daha az değil, daha çok yalnız hissettirebilir çünkü önemli olan sayı değil, kurulan bağın derinliğidir. Çok kişiyle yüzeysel ilişki kurulduğunda insan kendini gerçekten anlaşılmış ya da görülmüş hissetmeyebilir. Sürekli farklı insanlarla iletişimde olmak da bir noktadan sonra yorucu olabilir ve kişi kendine ait, samimi ve güvenli bağlar aramaya başlar.
Çekim mekanizmasının işlevsizliği
Durum tamamen bir noktada olması gerektiğinden fazla kişiyle gerçekleşen diyalog neticesinde aslında kendinde olan ve söylemeye çekindiğin konu ve travmaları, karşındaki kişileri tanıdıkça farketmeden kaynaklı. Farklı bir şekilde olacağını düşündüğün noktada bile aslında kendinden bir parçalar bulman ve aslında anlayan değil, aynada kendini gördüğün duruma evriliyor.

Çünkü çok insan tanımak, gerçekten anlaşılmak anlamına gelmiyor. Kalabalık içinde olup kimseyle derin bağ kuramayınca insan daha çok yalnız hissediyor. Aslında mesele sayı değil, kurulan bağın samimiyeti.
İnsan aslında beklentiyle giriyorr , tanıdıkça umut ediyor ama istediğimiz gibi çıkmayınca karşı taraf bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Bu yüzden beklenti oluşuyor. İyi olsunlar istiyoruz ama yine de hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz. Sonunda insan keşke hiç tanımasaydım diyor.
Çok tanıdık, az yakınlık olunca yalnızlık daha da görünür oluyor aslında 🥺 İnsan kalabalığın içinde kendi duygusunu, düşüncesini paylaşacak birkaç gerçek bağ arıyor. Yüzeysel sohbetler çoğaldıkça derin ilişkilerin eksikliği daha çok batıyor. Yalnız hissetmen bozuk olduğun anlamına gelmez, sadece “gerçek ilişki” ihtiyacın daha netleşmiş demek 💔🌧️
Cevap
38Cevap
İnsanı yalnız hissettiren aslında çok fazla insan tanıması değil insan ne zaman yalnızlaşıyor biliyor musun?
Her şeyin farkına vardın da yalnızlaşıyorum olayların çoğunun içinde yaşamaya başlıyor insan odaklı olmaktan çıkıyor tam da büyüdüğümüz ya da büyüdüğümüzü düşündüğümüz evde kalabalıklar içinde yalnızlaşmaya başlıyoruz
bağ kurulmuyor paylaşım yapılmıyor bu da bir süre sonra kalabalıklar içinde yalnız olmaya itiyor
Bağ kurulmadığı için aslında o çokluk sadece rakamlardan ibaret oluyor öyle olunca yanlızlığ biraz daha fazla hissediyoruz
Onları neden tanımaman gerektiğini gösterdikleri için djfj
Demek ki o tanınan insanların hiçbir faydası yok hayatımızda.
Çünkü insanların gereksiz çeşitliliği boş yani
kötü ve karaktersiz insanlara denk geldiğimiz için.
Çok fazla yemek yersen rahatsız olursun
Çünkü nerde çokluk diye başlayan meşhur bir cumlemiz vardır gadası.
Az insan daha çok mutluluk verir
Merhaba gündemdeki olaylarla ilgili bir şeyler sormak istiyorum düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum sizce okullarda x ray cihazı olmalı mı ve polisin öyle durumlarda öyle saldırganları öldürme amacıyla öldürme yetkisi olmalı mı sizce @askioldurmek
İkisi de olmalı diye düşünüyorum
yani sence öyle bir saldırgan öğrenci gerçekten katliam teşebbüsünde bulunuyorsa önemli olan masumların hayatı olduğu için ve ölünce kalıcı etkisizleştirme olacağı için polis canlı yakalama mümkünse bile bu yetkiyle öldürmeli mi yani öyle bir saldırganı öldürmek şart mı sence
Şart demiyorum ama yetkileri olmalı gerekli olduğunda bir sürü can gideceğine o gitsin
Anladım yani şunu mu demek istiyorsun? Yargısız infaz olmamalı canlı yakalama mümkünse canlı yakalanmalı ama çok tehlikeli durumlarda (mesela rehin alma ya da elinde silahla ateş etme) insanların hayatını kurtarmak için ölümcül güç kıllanılmalı ve o an başka çare olmadığı için saldırgan öğrenciyi öldürmekten çekinilmemelidir
Evet
@askioldurmek sende polis olsan öyle acil ve gerekli bir durumda onu öldürürken üzülür ve acır mıydın yoksa '' Zaten gerekli ve haklı bir müdahale ve masumlarda bu vuruş sayesinde kurtulacak şu an ve zaten öyle bir saldırganı haklı olarak yok etmiş olacağım" gibi düşüncelerle kararlı ve memnuniyetle mi öldürürdün ve sonrasında da aynı şeyleri mi düşünürdün
Polis değilim bu evli olmadan boşanmak çok kolay demeye benzeyen bir görüş olacak gerekli olan neyse onu yapar sonra da bir can aldığım için de huzursuz olurdum sanırım
👏👏👏👏 bencede sevinilecek bir şey değil zaten. Süpersin 👍
Çok fazla insan tanımak demek "çok fazla maske" tanımak demektir. Maskeler ise her ne kadar baloda güzel görünse de balodan sonra çıkınca çöpe atılır. Al sana yalnızlığın faturası. Ama yalnızlık da iyi değildir insan sosyal bir varlık o maskelere karşı maske takarak yaşama devam edicez. Umarım ki bir gün maskesiz dans etmeye cesaret eder insanoğlu
Çok fazla insan tanımak ile o insanları hayatınım bir parçası haline getirmek çok farklı şeyler ben insanları tanımayı onları keşfetmeyi severim ama insan garip bir canlı kalabalıklar içinde yalnız kalabiliyor belkide buda hayatın bir parçasıdır.
Gerçek yüzlerini gördüğümüz için
Bu arada hoş geldin abla🌸
Teşekkürler canım 🙏
Çünkü herkes sıradanlaşıyor insanların çıkar ilişkilerini görüyorsun. Sonra daha az insan derken kenara çekilmenin en doğrusu olduğunu anlıyorsun. Heee çok insandan kastın hayatına giren erkek sayısı ise bişey diyemem :)
Gerçek yüzlerini gördükçe tikstinti olduğu içindir. Epeydir yoktun sitede 🤔 öldün sandık
Biraz uzak kaldım hayattayım😂
her şey yolundadır umarım 🍀🍀
Her daim öyle olmasa da oldururuz teşekkürler 🙏
🍀
Çok tanıyıp nitelikli ilişkiler kuramamak, aslında bir nevi başarısızlık anlamına gelir. Bu durumda olanlar duygusal anlamda dejenerasyon yaşar kolayca sağlıklı ilişkiler kuramazlar
Çevrem kalabalık sevilende bir insan olsam bile yalnız hissediyorum kendimi çoğu zaman insanların samimiyetine inanmıyorum galiba 😅Çözen bilen varsa söylesin ne yapabilirim 😶🌫️
Çünkü her tanıdığımız insanın bir şeyler anlaması beklentisi oluşuyor ki bu da mümkün değil. O yüzden az ve öz iyidir
ya evet az ınsan oladar huzur cok ınsan okadar yalnız; odaklanma ve kndı merkezınden uzaklaşma olabılır
İnsanlar çeşit çeşit bu yaşta hâlâ şaşırıyorum insanlara hergün bir yenisi ekleniyor. Az şnsan çok huzur lafını anladığım yaştayım.
Bu yüzden sadece aynı frekansı yakaladığım insanlarla muhatap oluyorum balım. Onlarda bir elin parmağını geçmez.
Çok fazla insan, aynı oranda dikkati, focuslanmayı bozar bu da herşeyi sıradanlaştırır, sonu yalnızlıktır.
Farklı görüşler, farklı hayatlar görünce belki de insan yalnızlığın verdiği huzuru istiyordur
Kırılıyorsun yaraların yine de sarılmıyor ya belki de o yüzdendir.
Kalabalık insana kendi sesini duyurmuyor çünkü.
Koca bir kalabalığın içinde yalnız hissediyorsanız oraya ait değilsinizdir hanımefendi.
Evet her şeyin fazlası zarar çünkü hepsi enerjini alıyor
Her insanı tanımak zorunda değilsin. Sonuçta arkadaşın değil
Fazla insan bikkinliktir. İnsanlardan soğuma sebebidir
Sırf sosyallesmek ıcın sacma sapan kısılerle arkadaslık yapıyorlar o yuzden.
Çünkü bu devirde ki insanlara güvenilmiyor. Kimin arkandan ne zaman ne yapacağını bilemiyorsun
Daha çok kendine ters insanı da ayrıca tanıdığı içindir
Atalarımız “nerede çokluk orada otluk!” Demişler böyle durumlar için
Çok değil öz olmalı
Tanıdıkça hepsinin aynı olduğunu anlıyoruz ve uzaklaşıyoruz
Tanidikca nefret ediyoruz maalesef ve bu yüzden tanimak istemiyoruz
Bu ben her türden insan hayatıma girdi çıktı ve sanki çok sevdiğin bir yemeği sürekli yediğim için artık ondan soğumuşum gibi bir his veriyor bana
insanların aslında ne kadar mal olduğunu çözünce oyun bitiyor
Evet ne yazzıkki Kendimi ben hergün çok yalnız hissediyorum
Çok fazla insan tanımak kötü degilki yalnız hissetmen kendinle alakalı olmali
çok fazla insan tanımak bulunduğunuz ortama göre faydalı ya da zararlı olabilir
Hepsi aynı şekil çıkınca evet
Hayir bos insan tanimak yalniz yapar
Hepsi yüzeysel olmuş oluyor çok olunca
Her tanıdığın insan ayrı bir yük olduğu için.
Ve aşırı yoruyor
Kime göre neye göre demek lazım
Yalnızlık boş kalabalıktan iyidir
Nerde çokluk orada bokluk
Hiçbiriyle samimiyet kurulmuyor
Az insan çok huzur diye boşa dememişler
Aslında bu tamamen bizi anlamadıkları için
Gereksiz
Guvenmedikten sonra...
Kalabalık yalnızlık 🤷♀️
Çünkü herkes ruh dengi olmuyor
Her insanı kendimiz gibi sanıyoruz çünkü.
Öyle hissetmedim daha önce
Az insan çok huzur
Alişamadin icindir
Az öz olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?