Geleceğe dair plan yapan mı kazanır yoksa rahat olan mı daha mutlu olur?

Geleceğe dair plan yapan mı kazanır yoksa rahat olan mı daha mutlu olur?

Plan yapan olmadım hiç.. Ne olduysa aniden oldu, habersiz oldu, plansız oldu. Belkide böyle olduğu için ben böyle oldum. Nasıl mı oldum? Rahat olduğumu düşünüyorum bir çok konuda. Dertleri küçültüp güzellikleri büyütüyorum örneğin ve bu beni o kadar mutlu ediyormuş ki. Bunu bazen bilmeden yapıyorum ve çevremden aldığım geri dönüş beni önceleri şaşırtıyordu zira benim normalim bu, budur yani 🧚♀️
Onlar bunun güzel bi özellik olduğunu söylemişleri, çevremden kastımda uzak çevre he bir çoğu hayatımda bile değil artık. Yakın çevrem beni pek övmez hatta çoğu saçma bulur jfjf hepte böyle olur. Destek uzaktan gelir..
Rahat olan mutlu olur, fakat bu rahatlıkta hiç bir şey yapmayıp çok şey isteyen değil. Yanısıra bir şeyler yapıp olmasını beklerken beklememek gibi, fakat mükafatı mutlaka bi gün gelir önüne. Yani bir şeyler isterken - bir şeyler yapılmalıdır kendini zorlamadan - üzmeden. Tabi bu hayattan bi beklentisi varsa eğer kişinin. Beklentisi yoksa bir şey yapmak zorunda değil ha bu onu mutlu eder mi orası muamma, kişiden kişiye değişir.
Gelecek kaygısı yaşıyorum hayallerimi planlarımı gerçekleştirmek adına çalışırım kaygım başarısız olma durumudur ancak başarısızlık da son değil hayatın içinden
Ben ikisinin tam ortasından yürüyorum aslında 😊 Ne tamamen “akıışına bıraktım” ne de her şeyi planlayan robot kafasındayım. Biraz hedef koymak huzur verir, çünkü yönün olur; ama her şeyi takıntı haline getirince de hayatın tadı kaçar 😌 Bence kazanan da, mutlu olan da; plan yapıp sonra hayatın getirdiklerine esneyebilen taraf oluyor 🌿
Cevap
51Cevap
Gelecek kaygısı gütmeye kalkarsam bugünü yaşayamam
Akışına bırakmazsan delirirsin
yaşamıyorum.
Cok rahatim kim ne derse desin. Neden boyleyim cunku o stres balonu sisip patladi be artik rahat olmaktan baska carem kalmadi. Beni anlayan anlar zaten anlamayanda o kadar da rahat olma de.
Allah var gam yok.
Allahın ol demesine bakicakken stresin be planin hicbir ama hicbir onemi yok.
Ya bu raddeyede rahat oldugum icin gelmedim zaten.
Ben bu ara iyi ve anlasacagim insan kaygısı taşıyorum. Çok iyi bir işim olsa bile anlasacak birilerini bulmak zor Türkiye'de.
Herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor, herkes de iyi insan arıyor. Bu tezatlik beni çok şaşırtıyor
rahat olunuz ve gelecek ile planlar yapmaya devam ediniz. akışına bırakmayın. ikisini bir yürütebilirseniz daha mutlu olabilirsiniz
İkisi birlikte nasıl yürüyor
Valla bu devirde kaygı yaşamayan mı var her gün yeni bir stres. Ama çok da kasmıyorum akışına bırakınca hayat daha çekilir oluyor.
Kadınları tanıdıkça rahatladım. Zevkimi aldım. Seksimi yaptım. Bir beklentim kalmadı tanıdım karşı cinsi. Kendini yormaya deymezler.
Kaygım yok ama ne olursa olsun kafasında da değilim. Bazı şeyler çaba ve emek gerektirir çünkü.
Biraz yaşıyorum aslında mesleğim elimde lakin henüz mesleki olarak nihayete erdiremedim o yüzden biraz kaygılıyım
Akışına bıraktım zaten elimden gelen bisey de yok olduğum yerde yırtınmak bağırmak yordu yeterince
Yaşıyoruz işte ya, geleceği düşünerek hayat geçmez, kaygı bize bir katkı sağlamıyor, zamanı gelince ne olacağımızı görürüz.
Yaşıyorum ama akışına bıraktım her şeyi kontrol edemiyoruz hayat kafamızdaki senaryolara genelde uymuyor
akışına bırakıyorum ya napim başka türlü olmuyor can sıkmaya ne gerek var a
Yaşayacak bir gelecek yoksa insan yarın sokakta kalmaktan korkar
Hiç olmadı pederin şirketine geçerim malı mülkü batırırım diye düşünüyorum :D
Gelecek kaygisı yaşayan insanların kafasını anlamıyorum ben asıl...
Evet kaygılarım haddinden fazla var engel olamıyorum 🙄
Önceden kaygılıydım ama artık akışına bıraktım , kendimi strese sokuyordum
%70 akişa bıraktım geriye kalan kısımda endişeler var...
Elimden geleni yaptım bundan sonrası allaha kalmış
Akışına bırakmak için gelecek kaygısının aradan çıkarılması gerek.
Yaşıyorum. İçim yaşamıyor dışım mecburen akışa uyuyor
Akışına bıraktım ve gerçekten de böyle yapmak gerekiyormuş
gitgel oluyor. strese girmekle boşvermek arasında yüzüyorum
Gelecek kaygısı elbette olur oluyorda ama çok düşünmemeye çalışıyoruz
İnsan önce kendini bırakmasın, gerisi su gibi gelir.
şu an için deveyi ağaca bağladım Allah a tevekkül ettim hayırlısı modundayim
Zamanında yeterince düşündüm bence artık akışına bıraktım
Gelecek mi kaldı ki kaygısını yaşayalım. Her sabah bugün sağ kalabilecekmiyiz korkusuyla uyanıyoruz
Artik o dönemleri gectim. Emekli olmayi bekliyorum.
Yaşamıyorum kötü babam sağlam birikim yapmış o yeter
Plan yapan kazanıyor ama fazla strese girmemek gerekiyor
Gelecek kaygısı yaşamıyorum da son yaşadığım kazadan sonra çalışırken baya zorlanıyorum yapabileceğim iş olursa
annem vefat edince pek ilgilenmiyorum açıkçası
Ara sıra keşke bı meslegim ya da es olabilecek bi aday olsa diyorum bu yüzden çalışıyorum kaygı her türlü var ama akistayim
Rahat olan daha mutlu olur akışına bıraktım herşeyi cebimde 1 liram bile olmasa kafaya takmam o derece yani rahatım😊
Çünkü kafaya taksan değişen bir şey olmaz kaygılar bizi yıpratır sağlığımıza bedenimize zarar
Gelecek kaygısı da yaşamıyorum şükürler olsun😊
Ciddi bir şekilde gelecek kaygım var ve elimden de hiçbir şey gelmiyor. İntihar düşünüyorum. Bunun dışında başka bir çıkış yolu yok zaten.
Seni küçükken el arabasındanmı düşürdüler
Yaşamıyorum çünkü bunun için 15 yaşımdan beri çabalıyorum ve başardım
Benn gelecek kaygısından ve korkusundan ölmek üzereyim yaşamak istemiyorum
Kanka ben yurt dışındayım öyle şeylerle pek vakit kaybetmiyorum 😅
Yasıyorumda bazen akışa bırakıyorum naaapiim askom😂😂
Hic yasamiyorum akisina birakiyorum yani cok kafama. takmam
çok fazla hemde aşırıya kaçan bir düşünce ile hemde
Akışına bıraktım artık
hıc yasamıyorum. bu da sıkıntı biliyormusn
Bu ülkede bunu yaşamayan var mı ki?
evet en az 5 evim olması lazım
Yaşanmaz olur mu hem de Türkiyede
40 yaşındayım gelecekteyim artık kaygım yok 😃
Bu ülkede yaşamamak mümkün değil ki
Yaşamıyorum ama akışına falan da bırakmadım
Yaşamıyorum ula azdan az çoktan çok gider
@Sunshine_meow yaşıyorum
Yok Asla gidecek gelecek ayıksa yaşamıyorum
Her şeyin tadında dozunda olması önemli.
Şimdilik işim yok ama işim olsa daha güzel olur
Yaşanmasa keske ama yasiyoruz maalesef
Yaşıyorum ve gelecek diye bir şey yok gibi artık
Akışına bıraktım bir kaygım yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?