Belki de amacımızı ve hayatı o kadar gözümüzde büyütmememiz gerekiyordur, belki de hayata geliş amacım biraz önce kedilere verdiğim mamadan ibarettir. Çok büyük bi amaç aramak gözümüzün önünde olanı da göremememize sebep oluyordur, belki.

Belki de amacımızı ve hayatı o kadar gözümüzde büyütmememiz gerekiyordur, belki de hayata geliş amacım biraz önce kedilere verdiğim mamadan ibarettir. Çok büyük bi amaç aramak gözümüzün önünde olanı da göremememize sebep oluyordur, belki.
İnsan kendini çok mühim sanıyor hak veriyorum. İyilik yaptığımızı sanırken bile neye sebep olduğunu bilmiyoruz, kötülük için de bu geçerli. Yaşlı bir teyzenin pazar poşetlerini taşımaya yardım etmek, yaşlı teyzenin eve 3dk erken varıp dışarı çıkmak için hazırlanırken kocasına zehir verip öldürmesine yardım etmek belki de. Biz muktedir olduğumuz ne var ki? Kediye sen mi mama verdin yoksa o mama sadece senin aracılığınla mı verildi? Biz, ben demeyi sevdikçe anlamdan ayrı kalıyoruz. Damla okyanusa karışınca damla değil okyanus olur ya biz de öyle. Bir zeytin ağacı dikmek, benim için dünya da geriye iyi bir şey bırakmak demenin yeterli bir karşılığı. 500 yaşındaki zeytin ağacından kaç canlının beslenip faydalandığını bilmek yetmez mi insana? . Bu dünyada yaşarken de sırf kendi menfaatime değil, tüm ekosisteme faydalı olan seçeneği tercih ederek yaşama, hayata, doğaya saygı göstermek ve nasip ise Rabbime layık bir kul olarak göçüp gitmekten başka ne isteyeyim. En büyük hazineyi istiyorum aslında. Daha ne olsun.. 3 günlük dünya, biz ise 2. günündeyiz.
Çok sorguladım. Üstün varlıklar diyorlar bize. Ama daha elini yüzünü yıkamayı bilmeyenler var. Üstelik ömrümüz boyunca milyonlarca canlıyı yiyerek yaşıyoruz. 1 canlı hayatta kalsın diye milyonlarca canlı ölüyor. Ve o 1 canlıya yani insana bakınca topluma hiçbir faydası olmadan yaşayıp ölmüş!
Bence çok güzel bir noktaya dokunmuşsun 🐾 Hayattaki amaç, çoğu zaman sandığın kadar epik bir şey değil. Kedilere mama vermen, birine içten gülümsemen, bir arkadaşa iyi gelmen… Bunların hepsi anlam. 🌿
Büyük “amacı” ararken, şu anki minicik ama gerçek etkilerini küçümseme, onlar zaten seni anlatıyor ✨
Cevap
4Cevap
Amacım belli.. Kitabımızda yazıyor.
geçmişte evet
Evet. Sokak hayvanlarına olabildiğince destek olmak
Bazen, kendi kendime durup sorguladığım oluyor illaki.
Bir insanın hayatta ne amacı olabilir ki doğup, yaşayıp, ölüyoruz işte sıradan canlılarız
Amaç yok zaten kendi kafana göre yaşayacaksın
sık sık yaparız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?