kötü bir olay olduğunda en az 1 gün beklemek, düşünmek gerekiyor, hemen harekete geçmemek, öfkeyle verilen kararlar çok kötü
1 ay
Bir olaya ya da bir konuya bilinçsiz girmek hatta bazen bilmek bile hatalı olur bazı konularda dediyin gibi beklemek lazım yani kısacası susmak konuşmaktan daha mantıklı geliyor insana bazen çizgiyi aşmadan düsünüp mantıklı hareket etmek en güzeli
evet şu an en büyük pişmanlığım o bildiğin birşeyi saklaman gerekiyor sabırlı olmak öfkeyle hareket etmemek..
Beliki senin hatanda bildiklerini güvendiklerine anlatman olmuş
bir olay oldu ben bunu biliyordum gidip hesap sordum sormamam lazımdı
kendi aklaya bildi ben mal gibi hesap sormasaydım onun benim bildiğimden hiç haberi olmayacaktı sinirle hareket etim öfkeyle
Way be desene düşünmeden kendini yakmişsin sonuç şu an ne yapmayı pilanliyorsun yani geri dönüşü yok artık bir kere konuşmuşsun bundan sonra nasıl telafi edebilirsin ona bakman lazim çok geçmiş te kalan bir olay deyilse tabi
onun bir daha gelmeye cesareti olmaz çünkü hırsız 1 defa girdiği eve ikincikez girmeye cesaret edemez çünkü hırsızlık 1 kere olduysa önlem de alınmıştır
Yani ortada mantıksız bir durum var oldu senin açindan ama sonucu mantıklı tahmin ediyorsun yapacak bir şey yok hayat devam ediyor unutmaya bak sadece yaşananlar sıradan bir yürüyüş deyil bazen ders almak ta iyidir her şeyi geçtim belki sen öyle düşünüyorsun doğru olanı bile yapmiş olabilirsin takma gitsin boş ver yani
bilmiyorum geçti gitti
👍👍👍👍
Sabırsızlık gerçekten başa bela olabiliyor, özellikle de öfke işin içine girdiğinde 😕 Haklısın, bazen sadece bir gece uyumak bile bakış açını komple değiştiriyor. Duygu en tepedeyken alınan kararlar genelde “keşke”yle bitiyor. Kendine 1 gün kuralı koyman çok olgun bir refleks aslında, bu sayede hem gururunu hem ilişkilerini daha iyi korursun 💭✨
Cevap
2Cevap
Öfkeyle kalkan zararla oturur diye boşuna dememişler. O yüzden sağlıklı kafayla karar vermek gerek. Sabretmek gerekir.
kendim için konuşuyorum sabırsız olduğum için haklı olduğum konularda bile haksız oldum sabırlı olsaydım öyle olmazdı
Bunu biraz kendinde frenlemen gerekiyor. Sabırlı olmayı öğrenmelisin onu da sabırlı olman gereken bir konuda bekleyip kafanda çok şeyler düşünmek yerine biraz zamana vermeyi deneyerek.
evet düşünmek gerekiyor benim kendimi tutmam gerekiyor
Sinir anında farkında ol bir şeylerin yine kötüye gideceğini. Tut kendini
bunun provasını yapıcam
Bence de yap güzel olur
Aynen öyle hatta kalkıp bi abdest almalı
kesinlikle
Sabırlı olmak her zaman iyidir.
kendim için diyorum duygularımla hareket ediyorum bu çok yanlış bir şey sabırlı olmak düşünmek gerekiyor
evet haklli olduğum Bir konuda öfkeyle ve sabırsızlıkla hareket ettiğim için haksız oldum eğer bekleseyeydim haksız olmayacaktım
öylede sinirli ve öfkeli iken insan ne yapacağını bilmiyor ben delirmistim
inanki elimde silah olsaydı birini öldüre bilirdim okadar gözlerim kararmıştı... öfke sinir çok kötü
öyle
şükür ediyorum birine zarar vermediğim için normalde çok sakin sesiz biriyim ama her şey üst üste gelince öfkemin hadi yok malsf
Çok doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?