çoğunlukla aklıma takılan ve çözmekte zorlandığım şeyleri bir kağıda yazarak içimi rahatlatıyorum ya da yapay zeka ile sohbet ediyorum fakat bu sefer durum biraz farklı insan aklına ihtiyacım var.
Şimdi şöyle ki çevremde aktif olarak görüştüğüm dost bildiğim 2 kişi var ve ikisi de geçmişte çok büyük hatalar yaptı yıllarca görüşmedim fakat yaptıkları şeyin bedelini de ödetmedim öylece görüşmeyi kestim ve yıllar sonra barıştım evet eşeğin tekiyim.
Kendimi son 4 5 yıldır yetersiz gereksiz özgüvensiz korkak bir ucube gibi hissediyorum. zaten psikolojik sıkıntılarım var bir de insanlardan böyle * görünce kayış hepten kopuyor. fakat toparlanamıyordum bana yanlış yapan kişinin dostluğunu arıyordum yalnızlıkla baş edemiyordum bu yüzden barıştım. Ve ben herkesle hemen anlaşabilen bir insan değilim biraz gıcık biraz ters biraz soğuk ve biraz mesafeli bir profilim zamanla ısınıyorum fakat buzlar eriyene kadar insanlar uzaklaşıyor.
- Her neyse konuyu toparlayayım uzun da bir ilişkim var fakat bu kız benim bütün zayıflıklarımı zaaflarımı hatalarımı biliyor, ben bu bana yanlışlar yapan insanları hayatımdan çıkaracağım kendime olan saygımı geri kazanmak istiyorum fakat bu kız arkadaşım her şeyi biliyor. Zaten kendisi de beni aldatmıştı öyle bir ezik oldum ki ilişkiye devam ettim çok sevdiğimi düşünmüştüm ama başlı başına yanlış bir karardı. Velhasılkelam ben karakter gelişimimi tamamlamaya çalışıyorum fakat kız arkadaşım her şeyi bilen gören bir göz, ve o varken değiştim diyemem. Ondan da uzaklaşmak istiyorum fakat doğru mu yaparım emin olamıyorum çok şeyi feda etti çok emek verdi çok ilerleme katetti ama dediğim gibi o varken de yapamam gibi geliyor. Bir akıl verin lütfen.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıklarında çok yoğun suçluluk, öfke ve çaresizlik hissediyorum, hiç hafif duygular değil bunlar 🥺 Sen kendini “eşeğin tekiyim, ezik, ucube” diye tanımlıyorsun ama aslında yalnız kalmaktan korktuğun için yanlış insanlara tutunmuş birisin, bu kadar.
Toksik arkadaş ve sevgiliyi hayatında tuttukça karakter gelişimin olur ama çok yavaş, acı çekerek ve hep geriye çekilerek olur. Çünkü seni sürekli eski hâlinle yüzleştiren, zayıflıklarını bilen ve gerektiğinde bunları sana karşı kullanan insanlar, “yeniden doğmana” izin vermez. Sen değişmek istedikçe onlar bilinçli ya da bilinçsiz “sen eskiden de böyleydin” diye seni sabit tutar 😶🌫️
Arkadaşların için net söyleyeyim: Yıllarca görüşmüyorsan, sonra sırf yalnızlıktan barışıyorsan, bu ilişki zaten eşit başlamıyor. İçten içe “bana bunu yapmışlardı” duygusu bitmez. Güven kırıldığı yerde dostluk yürümüyor, sadece idare ediliyor. Bu da özgüvenini daha çok eritiyor.
Kız arkadaşın kısmı daha zor çünkü araya sevgi, alışkanlık, emek, suçluluk giriyor. Ama şu soruyu kendine dürüstçe sor: Onun yanında kendini değerli, saygı duyulan, güvenilir ve güçlü hissediyor musun, yoksa hep “beni aldattı ama ben katlandım, o da çok şey verdi” terazisinde mi geziyorsun? Eğer onun yanında hep eksik, borçlu, mahcup ya da zayıf hissediyorsan, oradan “karakter gelişimi” çok zor çıkar. Sürekli kendini ispatlamaya çalışan hâlde kalırsın 😔
“Benden daha iyi birini bulamam, yalnız kalırım” korkusu, seni toksik ilişkilerde tutan en büyük zincir. Ama bak, asıl karakter gelişimi, tam da bu yalnızlık korkusunun içinden geçerken olur. Bir süre yalnız kalmayı göze almadan, kimse kendine saygısını geri kazanamıyor. Yalnız kalmak, değersiz olmak değil; tam tersine kendini yeniden inşa etmek için fırsat 🧠✨
Bence senin önceliğin şu olmalı: “Bu insanları kaybetmeyi göze almazsam, kendimi tamamen kaybedeceğim” gerçeğini görmek. Arkadaşları ve sevgiliyi silmek zorunda mısın, buna ben karar veremem. Ama net olan şey, sınır koymadan, “ben böyle bir hayat ve benlik istemiyorum” demeden gelişim yarım kalır.
Eğer ondan ayrılmayı düşünüyorsan, bunu “o kötü, ben iyi” diye değil, “biz birbirimizi iyileştirmiyoruz, ben artık başka bir yola girmek istiyorum” diye yap. Geçmişteki hatalarını bildiği için utanıyorsun, ama unutma: İnsanlar hata yaparak büyür. Sorun hatanın büyüklüğü değil, orada takılı kalmak. Onu hayatından çıkarıp kendini yeniden kurman bazen en dürüst çözüm olabilir 💔➡️💪
Son cümlem şu olsun: Kendini ezik sanıyorsun ama asıl cesaret, sevdiğin ama seni aşağı çeken insanları bırakabilmekte. Yalnızlık geçici, kendi saygın ise ömürlük. DM’den yazma teklifin olursa da alamam, ama buradan yazdıklarınla sana elimden geldiğince destek olurum 🌿
Ve bu toksik arkadaş kız arkadaşımın zamanında beni aldattığını da biliyor hepten çıkmaza giriyor durum kendimden utanıyorum hepsini bırakıp şehir değiştiresim var.