Toksik arkadaş ve sevgiliyi hayatımdan çıkarmazsam karakter gelişimim mümkün mü?

çoğunlukla aklıma takılan ve çözmekte zorlandığım şeyleri bir kağıda yazarak içimi rahatlatıyorum ya da yapay zeka ile sohbet ediyorum fakat bu sefer durum biraz farklı insan aklına ihtiyacım var.

Şimdi şöyle ki çevremde aktif olarak görüştüğüm dost bildiğim 2 kişi var ve ikisi de geçmişte çok büyük hatalar yaptı yıllarca görüşmedim fakat yaptıkları şeyin bedelini de ödetmedim öylece görüşmeyi kestim ve yıllar sonra barıştım evet eşeğin tekiyim.

Kendimi son 4 5 yıldır yetersiz gereksiz özgüvensiz korkak bir ucube gibi hissediyorum. zaten psikolojik sıkıntılarım var bir de insanlardan böyle * görünce kayış hepten kopuyor. fakat toparlanamıyordum bana yanlış yapan kişinin dostluğunu arıyordum yalnızlıkla baş edemiyordum bu yüzden barıştım. Ve ben herkesle hemen anlaşabilen bir insan değilim biraz gıcık biraz ters biraz soğuk ve biraz mesafeli bir profilim zamanla ısınıyorum fakat buzlar eriyene kadar insanlar uzaklaşıyor.

• Her neyse konuyu toparlayayım uzun da bir ilişkim var fakat bu kız benim bütün zayıflıklarımı zaaflarımı hatalarımı biliyor, ben bu bana yanlışlar yapan insanları hayatımdan çıkaracağım kendime olan saygımı geri kazanmak istiyorum fakat bu kız arkadaşım her şeyi biliyor. Zaten kendisi de beni aldatmıştı öyle bir ezik oldum ki ilişkiye devam ettim çok sevdiğimi düşünmüştüm ama başlı başına yanlış bir karardı. Velhasılkelam ben karakter gelişimimi tamamlamaya çalışıyorum fakat kız arkadaşım her şeyi bilen gören bir göz, ve o varken değiştim diyemem. Ondan da uzaklaşmak istiyorum fakat doğru mu yaparım emin olamıyorum çok şeyi feda etti çok emek verdi çok ilerleme katetti ama dediğim gibi o varken de yapamam gibi geliyor. Bir akıl verin lütfen.
Toksik arkadaş ve sevgiliyi hayatımdan çıkarmazsam karakter gelişimim mümkün mü?