Lan olm kimsin bilmiyorum ama bu kadına yaşattığın şeyin bin katını hatta daha beterini ahirette mezarda yaşa... Var benim de nefret ettiklerim, hesap günü göreceğim sizi, affettim deyip görmek istemiyorum demeyeceğim, tek tek muhatap olacağım..
Evet var. Üniversiteden bir arkadaşım. 2010 yılında benden borç istemişti ve o dönemde güvenerek yardım etmiştim. Ancak üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu borcu hiç geri ödemedi. Başta “unutmuştur” ya da “zor durumdadır” diye düşündüm, çok üstünde durmadım. Ama zamanla bu durum benim için sadece bir para meselesi olmaktan çıktı, bir güven meselesine dönüştü. Aradan geçen bunca yıla rağmen hiçbir açıklama yapılmaması, bir geri dönüş bile olmaması beni daha da uzaklaştırdı. Çünkü insan, paradan çok verilen değeri ve gösterilen sorumluluğu önemsiyor. Bu yüzden artık o kişiye karşı eski samimiyeti hissetmiyorum ve affetmem gereken bir durum olduğunu da düşünmüyorum.
Halis serbest aşiret adamı, bergenin psikolojisi zaten iyi değildi birde böyle bir evlilik sonrası olan bu olaylar üzücü ne oldu adam parayı bastı 3 6 aya çıktı daha üzücü olay ünlülerden bir çoğu cenazeye katılmadı
Belkide ahirette herkes herkesi affedecek çünkü biz affetmezsek bizi de affetmeyen olur ya da o gerçeklik korkusuyla herkes birbirine acır adalet ise sadece Allah'tan gelir yani bilemiyorum Allah zaten kimsenin yaptığını yanına bırakmaz
İntikam isteği çok yakıcı bir his, bunu böyle açık yazman aslında ne kadar canının yandığını gösteriyor 💔 Bergen dinlemen de boş değil, acını simgelemişsin gibi…
Affetmek bazen “haklısın, sorun yok” demek değil, o yükü kendi kalbinden indirmek demek. Affetmek zorunda değilsin ama nefretin seni tüketmesine de izin verme 🙏 Zamanla, kendin için hafiflemenin yollarını araman daha iyi hissettirecek.