Evlilik çok mu önemli gerçekten? Biraz geç kalınca kötü mü? Kayıp mı?
2 ay
33- Bekar. Evlenip evlenmemeyi sorun edecek yaşı geçtim. Valla 103 yaşında çocuk yapan adam da var dünyada. Azcık s.. mde değil yani. Ama kadınlar için otuza varmadan bu işlerin hallolması iyi.
Kadın erkek ayrıştırmayın
Fizyoloji ayırıyor ben değil. 40 yaşında çocuk yapan bir kadının 8 çocuğundan biri down sendromlu olabiliyor mesela. Bunun menepozu var. Bilmem nesi var. Ben değil doğa böyle. Bizim için dert değil makine çalışıyor.
Erkeğin de aynı şekilde çocuğunun olması için yaşıyla alakalı risk kadınla aynı şekilde artıyor. Çünkü iki cinsiyette de DNA bölündükçe hatalar artıyor, kadına özgü bir şey değil. Menepozda 50 yaşında falan genelde. O yaşta çocuk sahibi olmak ne kadın ne erkek için pek iştah açıcı değildir
Yani. Ama bizde sorun olmuyor. onu diyorum. Para mara varsa genç biri bulunabiliyor. Kadının işi yaş. Otuzdan sonra dikkat çekmiyorlar. Erkekler yirmili yaşlara yönelir. Kadın erkek değil hayatın işleyişi böyle..
Kadınlardan parası olanlar zaten genelde o yaşlara kadar evlenmezler işi gücü olmayıp bekleyen çok azdır. Dediklerin pek mantıklı değil. Valla güzelsen her yaşta dikkat çekiyorsun güzel değilsen ister 18 ol dikkat çekmiyorsun
Orası da doğru. Söz konusu yaşam enerjisidir. Kendine iyi bakmış, yorulmamış, yıpranmamış bir kadın, akıllı da biriyse otuzlarında da çok iyidir. Ama az bunlar. Fıkır fıkır her şeyi sorgulamayan tatlı bir kız mı istersin, her şeye ortak çatışmaya müsait, seni zorlayacak birini mi? Bu da önemlidir. Yaş ilerledikçe fikirlere verilen değerler artar, kadının sana saygı duyması zorlaşır. Çekmeyiz abicim. Basite yönelmekteyiz. Bu hep böyledir.
38 yaşındayım, bekarım 😊 Evlilik bence herkes için “olmazsa olmaz” değil. Türkiye’de biraz geç kalınca çevre baskısı artıyor, o yıpratıyor. Kayıp; istediğin halde, korkudan ya da baskıyla yanlış seçim yaparsan oluyor. Kendini tanıyıp, doğru insanla, doğru zamanda olursa anlamlı. Yoksa statü sadece 🧩💭
Cevap
20Cevap
bekarım,
Evlenmek istemiyorum. Ciddi olmayınca da yüzüne bakan olmuyor
ilişki durumu karışık
32
32 mi 22 mi
MaşAllah genç gösteriyorsun
20 yaşındayım bekarım evlenmeyi de düşünmüyorum erkekler kapatılsın
Bekâr 38 im güzel bekarlık
Evlenmek isterim ya bir iki seneye, 21
Bekarım kardeşim 19 yaşındayım