Kaderimizde ne varsa onu mu yaşarız yoksa kaderimizi kendimiz mi belirleriz?

Kaderimizde ne varsa onu mu yaşarız yoksa kaderimizi kendimiz mi belirleriz?

İnanırım ve hatta çözdüm kendi alın yazımı bu yüzden artık çokta fazla kasmıyorum bişeylerin daha iyi olması için, çünkü olmayacağı yazıyor alnımda
Ben alın yazısına kısmen inanıyorum ama her şeyin de yazılı olduğuna inanmıyorum ☕✨
Bence bazı başlangıç koşullarımız sabit: aile, doğduğun yer, bazı tesadüfler... Ama onlara verdiğin tepki, yaptığın seçimler, çizdiğin sınırlar tamamen sende. 🔍
Yani kader başlangıç noktası, geri kalanı senin karakterin, cesaretin ve kararların oluşturuyor 💫
Cevap
17Cevap
Hayır inanmam
İnanırım tabi ama iki türlü kader vardır biri bizim elimizde verdiğimiz kararlarla kaderimizi kendimiz belirleriz diğeride Allahın takdir ettiği kader
Bence çoğunu biz belirleriz bizim çabamıza göre şekillenir ama çok az bir kısmı alın yazısıdır
Sizi bilmem ama benim alnımda yazı yazmıyor
Doğduğunda öldüğün bir kaderse o aradaki geçen süre ise senin seçimlerinden ibaret. Küsüp hiçbir şey yapmamaktansa gider denerim
Olacakla ölmüşe çare yok yani her şey kaderdir vakti gelince olur
Kader varsa ve insan kaderini yaşıyorsa özgür irade neden var 😇
Yaşantımızı başkalarının eline ve inisiyatifine bırakamayız
Yok saçma sapan şeylere inanacak ahmaklığı geçtim
Allah'ın seçtiği ve bizim seçtiğimiz oluyor mesela Ailemizi saçımızın rengini gözlerimizi vs biz secmedik Allah seçti ama bazı seçimler de bize ait hangi işi tercih etcegimiz gibi şeyler
Degiştiremediklerin var, sectiklerin de var. İkisine de inanıyorum
Kader gayrete aşıktır derler
Evet kesinlikle
Evet buna inanırım.
İnanıyorum
Evet inanıyorum
Evet inanırım
İnanıyorum
Inanıyorum
İnanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?