İnsan bazen hatalara bile bile düşer, çünkü insanın doğası buna müsaittir. Duygular, anlık istekler, alışkanlıklar ya da zaaflar çoğu zaman mantığın önüne geçebilir. İnsan doğruyu bilse bile o anın etkisiyle yanlış bir adım atabilir. Bu da aslında insan olmanın bir parçasıdır; kusursuz değiliz ve her zaman en doğruyu seçemiyoruz. Kendini bu hatalardan tamamen alıkoymak pek mümkün değildir. Ancak insan zamanla yaptığı hatalardan ders çıkararak daha bilinçli hareket etmeyi öğrenebilir. Yani mesele hiç hata yapmamak değil, hataların farkına varıp aynı yerde tekrar tekrar düşmemeye çalışmaktır.
Bir insan durduk yere bile bile kendini hataya sürüklemez. Bunun bir çok sebebi vardır psikolojik sebepler boşluktadır içinde ki sıkıntıları kimseye anlatamaz. Yalnız olup çevresinde destek olmayacak kişileri bulamayınca ister istemez bir şeyler denemek istiyorum
Hata dediğimiz şey de özünde bir davranış biçimi. Bu davranış biçiminin sonucunda gelen o huzursuzluk ve rahatsızlığı yaşamak istemiyoruz, karşı çıkıyoruz. Oysa yaşamalıyız. Önce kabul, sonra değişim.
İnsan, duygusal açlığını mantıkla her zaman susturamıyor, mesele biraz da bu 💭 Bile bile düştüğün hata, aslında çözülmemiş bir ihtiyacın kılığına girmiş oluyor çoğu zaman. Ben de her zaman kendimi alıkoyamıyorum, ama şunu yapıyorum: hatayı romantikleştirmiyorum, bedelini net görüyorum. Canını acıtsa da, “neden buna ihtiyaç duydum?” diye kendine sorarsan, aynı çukura daha az düşersin 🌙✨
Benim de yaptığım bazı hatalar oldu. O an belki psikolojik olarak iyi değildim, belki de çok büyük konuştum başıma geldi bilmiyorum. Ama yaşadım ve dersimi aldım.
Ben bunu çok yapıyorum hata olduğunu biliyorum sonunda bana çok zarar vereceğini biliyorum hatta hayatımı etkileyip çok zor durumda kalacağımı bilsem bile hata benim hatam diyerek gidip yapıyorum sonra pişmanlıklar vs. vs.
Bazen insan yanlis oldugunu bilse bile ya caresizlikten ya sevdiklerini koruma icgudusunden ya da bazen sadece tekrar sansini denemek istediginden bile bile yanlis yolu secer.
insanoğlu hatalı bir varlıktır ciddi şeyler olmadığı sürece (kendi veya başkasının hayatına büyük hasar vermediğin sürece) ve anlayıp düzeltmeye çalıştığın sürece çok kafaya takma