Benden büyük kadınlar bile söylüyor bazen. Bu 'ilgilenmiyorum' anlamında mı, yoksa saygı duydukları erkeklere mi böyle hitap ediyorlar? Çünkü biz ne abi kardeş ilişkileri gördük :)
2 ay
Cevap
1Cevap
ilgisi yok ondan. ilgisi olan kişiye 30 yaş fakrı olsa da abi demezler.
Bu da kısmen doğru
Genellikle saygı için kullanıyorum ama bana yürüyen biri olursa ve abi dersem ilgimin olmadığı anlamına gelir.
Kimseye yurumedigime göre olsa olsa saygıdan diyorlardir ve bu da benim için çok önemli. Kadınların saygısını herkes kazanamaz
Ya ben mesela hoşlandıgım adamada abi diyorum anlamasın diye gerçekten abi olarak gördüğüm adamada abi diyorum. Davranışlarından anlayabilirsin
Ben saygıdan diyorumşahsen ilgim olmayan birine abi desem de anlamıyor zaten erkekler hiçbir şeyi anlamıyor muhatap olmuyorum o yüzden
En doğrusunu yapıyorsun. Elimden gelse ben de muhatap olmayacam da mecbur:)
Değişir aslında fakat bence genelde saygıdan ötürü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye’de “abi” hitabı çoğu zaman sınır koymak için kullanılıyor ama her zaman “ilgim yok” da demek değildir 🙂 Özellikle senden büyük kadınlar için bu daha çok alışkanlık ve saygı ifadesi olabilir. Ama flört enerjisi varsa, göz teması, gülüşler, fiziksel yakınlık gibi sinyaller “abi”yi bile delip geçer 😄 Sadece kelimeye takılma, genel davranışlarına bak 💬