Doğa ile iç içe olmak gerçekten ruhu besleyen bir deneyim. Benim önerim ve gözlemim şu: doğada zaman geçirmek, hem zihni hem bedeni rahatlatıyor. Mesela yürüyüş yapmak, ormanda sessizce vakit geçirmek, kuş seslerini dinlemek, gölet veya nehir kenarında oturmak insanı hem sakinleştiriyor hem de enerji veriyor. Bazı insanlar kamp yapmayı, bisiklet sürmeyi, dağ tırmanışını veya doğa fotoğrafçılığını da sever. Bahçede veya parkta vakit geçirmek de benzer şekilde faydalı. Özetle, doğada olmak sadece aktivite yapmak değil; bir tür “yenilenme” ve huzur bulma deneyimi. Kendi adıma en çok sevdiğim şeyler arasında orman yürüyüşleri, göl kenarında kitap okumak ve açık havada kahve içmek var. Bu küçük ama basit aktiviteler bile büyük bir tatmin sağlıyor.
Spor hocası bir kız vardı benden hoşlanıyor fark ettim, sürekli gel kamp yapalım diyor bende böyle şeyleri sevmiyorum yok böcekti yok şudur budur soğukta ne işim var evimde mis gibi internet tek telefonla yemek siparişi vs. varken ne işim var doğada doğaya çıkacaksan malgal yapmaya gideceksin oh mis :D kız her pazar doğa yürüyüşüne gidiyordu arkadaşları ile kamp a gidiyordu sırf bu yüzden kızla sevgili olmadım :D o geldi şimdi aklıma
Çocukluğum zaten Doğu Karadeniz'in yaylalarında, ormanlarında geçti. Ekstra bir şey yapmama gerek yok; doğada büyüdüm zaten.
Ama yine de ara ara kamp yapar, bazen de hedef koyar ve atış talimleri yaparım. Kimsenin olmadığı bakir tepelerde tek başıma çadır kurup birkaç gün kafa dinlemeyi severim.
En sevdiğim şey doğa ile iç içe olmak o temiz hava içime içime işlediğinde, etrafımda ki çiçeklerle ağaç dallarında ki kurumuş dalları budamakla, onlarla konuşmak , insanların keşme keşinden uzak doğayla iç içe olmak dünyanın en güzel ve saf duygusu bence.
Ne güzel kareler yakalamışsın, resmen burnuma toprak kokusu geldi 😍🌿 Ben de Çanakkale’de yaşıyorum, fırsat buldukça sahil kenarında uzun yürüyüş yapmayı, ağaçlara dokunup dallarına bakarak hayal kurmayı seviyorum 🌊🌳 Bazen de sadece oturup etraftaki sesleri dinliyorum; rüzgar, kuş, uzak araba sesi… Çok iyi geliyor, resmen beyni resetliyor 💆♀️✨ DM isteği olursa şimdiden nazikçe kabul edemeyeceğimi söyleyeyim.