Bunu artık bir çeşit rahatsızlık olarak görüyorum ve tedavi istiyor bence. Mesela bir kız ilk defa yaptığı bir resmini paylaşıyor nasıl diye, birkaç densiz hevesini kırabilecek her şeyi yazmış. Bu nasıl bir kalp kararması?
Kişilik & karakter
Bunu artık bir çeşit rahatsızlık olarak görüyorum ve tedavi istiyor bence. Mesela bir kız ilk defa yaptığı bir resmini paylaşıyor nasıl diye, birkaç densiz hevesini kırabilecek her şeyi yazmış. Bu nasıl bir kalp kararması?
Kişilik & karakter
Bu ve benzeri yerlerde bir şeyler paylaşacak olanlar bunları bilmek zorunda kırılgan yapılıysa hiç atmamalı insanlar eleştirir, Över, destekler her tür sonuca açık olmak lazım alman gerekeni alıp geçeceksin eleştirilere kızıp eleştirmek de biraz ironik oldu 😀
İnsanları her konuda eleştiren kişilerin sorunu çoğu zaman kendi içlerindeki memnuniyetsizlik veya güvensizliktir. Başkalarını sürekli eleştirmek, çoğu zaman kendi eksikliklerini veya tatmin olmamış yanlarını örtmeye yarayan bir savunma mekanizmasıdır. Kendi özgüven eksikliği, kontrol ihtiyacı, çevresinden öğrenilmiş bir alışkanlık veya kendi hayatından memnun olmama gibi nedenler, bu davranışın temelini oluşturabilir. Eleştirmek çoğu zaman karşındakine değil, eleştireni besleyen bir durumdur; davranış kabul edilebilir olmasa da arkasındaki psikolojik nedeni anlamak, durumu yönetmeyi kolaylaştırır.
İnsan mutsuz olduğu için. Mutlu olana bulaşır bu bı hastalık. Kendini geliştirmek için gram uğraşmaz herkesi eleştirmek için can atar bu şekilde mutlu olur bı yerde birikir oda bir ceset olduğunu hisseder ama yine de devam eder. çünkü kanı bozuk olanın karakteri olmaz
Sert olmadı. Teşekkürler
Baxi eleştiriler gizli hayranlık belirtisidir , kendinde olmayan güzelliği , yeteneği kıskanır ve bunu eleştirerek ya da aşağılayarak tepkisini gösterir ki üzerek aşağı cekebilsin onu oyuzden eleştirilen konudan ziyade kimin eleştirdiği çok önemlidir
Kaşe imza
@Nightwalk35 teşekkür ederim 🙏❤️🥰
🥰🌸
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Cevap
27Cevap
Cahillikten başka bir şey değil. Kendimi doğru yolda eğitemeyenlerin sıkıntıları
Kıskançlık, hasetlik neden olacak. kendisi bir şey başarmadığı için başkasının da başarmasını istemiyor.
Her bokolog olmayı seviyorlar bu kadar yani kendi problemlerini halledemedikleri için başkalarına salça olmayı seviyorlar
Her şey eleştirilebilir. Eleştiri, yapıcı olduğu sürece güzel ve faydalı bir eylemdir. Yapıcı eleştiriler, insanı geliştirir.
Yıkıcı eleştiriler ise, aslında eleştiri değil, aşağılama ve heves kırma eylemleridir. Bunlara mahal verilmemelidir. Bu durumu ''kıskançlık'' veya ''çekememe'' gibi adlandırıp açıklayamam ama bu tür davranışlar hoşgörüsüzcedir ve oldukça hatalıdır.
Her şeyi eleştiren insanların sorunu genelde dışarıdan çok içleriyle ilgilidir. Sürekli kusur aramak, çoğu zaman kendi mutsuzluğunu ya da yetersizlik hissini dışa vurma şeklidir. Kendisiyle barışık olan insan her şeyi yargılama ihtiyacı duymaz.
Sosyel medya gerçekleri günaydın karşınızdaki insanları tanımıyorsunuz bile sokakta herhangi birine ben nasılım diye soruyor musun burada da sorma işte çünkü insanlar dalgaya vuruyor ya da bilerek kötü yorum yapıyor. Burada ben nasılım diye sorarsan ve gerçekten iyi niyetli olmalarını beklersen seni çok uzerler bir dosd. tavsiyesi olsun benden. Zaten ortalıkta ahlâk denen kavram kalmadı. Keşke senin istediğin gibi insanlarla dolu bir dünya olsa
Özensizce ve tekli koltukta yapılmış insanlar bunlar. Küçükken kafalarına tencereyle vurulmuş. Hayatlarına hiç değer verilmemiş. Şimdi biri çıkıp, estetik, sevgi, emek içeren bir şey paylaşıp, mutlu olduğunda vay be diyorlar birilerinin çok fena g*tü kalkmış. Dur bakalım yok öyle şımarmak. Ondan sonra bla bla bla.
Ben bunu sosyal medyaya bağlıyorum. Yüz yuzeyken söylemeyecek şeyleri nasıl olsa bulunmam diye rahat rahat söylüyorlar... Ve kesinlikle psikolojik rahatsızlık... Ya da mutsuzluk...
Yetersiz oldukları için
Sıkıntılı tipler çok sanal ortam olunca karşısındakinin insan olduğunu unutuyorlar veya kendileri hayvan ikisinden biri
Onların belleğinin sıfırlanması adına yıllık tüketmesi gereken kelime miktarı var , onu doldurmak adına boş konuşmalar sergiliyorlar sadece
Kıskançlık haset kendinin olamama durumu
Sana göre yetersiz ve gereksiz olduğunu hissetmesi
Kişilik ve karakter bozukluğu yani
Genelde bunu kendini geliştiremeyen insanlar yapıyorlar ya kendilerinde olmayan şeylerin başkasında da olmamasını istiyorlar
Kendilerini eleştirme cesareti olmayan insanlar başkalarını eleştirir 😄
Kendinde olmayanı kiskanr insan kiskancligndan olabilir hasetlignden falan
Hasetlik başka hiçbir şey olamaz, hemcinslerimi sonuna kadar desteklerim (bazıları hariç).
Sorunları tamamen hayatlarındaki başarısızlık hissi bir baltaya sahip olamama duygusu
Kompleks, kıskançlık, haset, kabul görmediği bütünlüğe sahip olmadığı için öfke, hınç ile kendini kabul ettirmeye çalışıyor, bunu da başkalarının başarılarını, mutluluklarını çiğnemeye çalışarak yapmaya gayret gösteriyor.
Eleştiri gelişime katkı sağlar ama aşağılama sadece kişinin kendi mutsuzluğunu yansıtır. Yapıcı olmayan yorumları ciddiye almamak en iyisi.
narsist insan özelliklerini bünyesinde taşıyan insandır. yanlışınızı belirten insan ile hadsiz insanı birbirinden ayırın.
dikkat çekme ve ulaşması zor olan hedefler konusunda her türlü eleştiriyi yapan canlı türlerinden bahsediyorsun...
Aşırı derecedeyse kendini yetersiz gördüğü için olabilir
Yapamadığını yapabilenleri görünce zorrruna gidiyor işte
Eleştiriye açığım deyip 2 dk. Sonra ağlayan kitle mi
Ruh hastası grup mensupları
Demekki kendilerini başkalarından üstğn görme gayreti olsrak aciiliklere dsjip
Ne eleştirmeyi ne eleştirilmeyi seviyorum. Herkesin kendi hayatı.
Çekememezlik olabilir
Kıskançlık fesatlık çekememezlik
Eksiklik kâla almayın
Ben de çok yaşıyorum çözümü var mı diye yorumlara geldim 🤣
Mutsuz lar ve kim neyi yaparsa başarırsa kıskanıp bozmak istiyorlar
Ukalalık başka bişey diil
Tamamen psikolojik eziklik başka bir şey değil
Kıskançlık diyoruz
Bilmiyorum
Hayata katilamamak.
Densizlik işte
Kalpleri yok ki insan gibi yorum yapsınlar