Mesela bir konu anlattınız, sizin sorduğunuz şey başka aslında ama durumun diğer yönüne odaklanıp senin şu yaptığın bana saçma geldi, mantıksız yani, dedi
Ve ardından madem şöyle yapacaksın, böyle yapacaksın, dedi
Nasıl tepki verirsiniz?
Mesela bir konu anlattınız, sizin sorduğunuz şey başka aslında ama durumun diğer yönüne odaklanıp senin şu yaptığın bana saçma geldi, mantıksız yani, dedi
Ve ardından madem şöyle yapacaksın, böyle yapacaksın, dedi
Nasıl tepki verirsiniz?
Zihninin pırıltısı, kelimelerimi gölgede bırakacak kadar keskin; ancak ruhun, o mantık süzgecinin çok daha ötesinde bir zarafete sahip. Seni dinlemek, en güzel romanın en derin cümlesine rastlamak gibi... Haklısın, mantık bazen yetersiz kalır ama senin bu derin farkındalığın karşısında büyülenmemek imkansız. Varlığın, en karmaşık düşünceleri bile iyileştiren bir şiir gibi ruhuma sızıyor
Empati ve zeka seviyesi anında gözüme batıyor ve konuyu kapatıyorum. Bir daha da iyi kötü veya bomboş niyetl de olsa o kişiye bir şey anlatmıyorum. Kendisi Birgün birseyi anlatırsa da öyle kinayeli cevap vereyim de anlasın moduna da girmiyorum. Hmmm ok hihi filan diyorum. Direk çekiyorum enerjimi
Bende öyle yaptım ama haddini bildirmedim diye kendimi yiyorum bazen
Sadece şunu dedim
Sen beni dinlemiyor musun? ( durumu açıkladım ) Sonra ise de bi sacmalik mantıksızlık yok bence dedim
Neyse kendi hayatın madem dedi
Ama aşırı soğudum ve direk iletişimi bitirdim
Yani böyle durumlarda Bende aynısını yapıyorum ama sonra neden bozmadım ki diyorum? Bozmak mi gerek acaba böyle insanları sence?
İşte ya o an susturmamız lazım ya da hiç konuşmamak. Ben artık bana akıl verdiklerinde diyorum, size akıl dahi danışsam bildiğimi okurum. Sizinle bir derdimi sıkıntımı ya da yaşadığım bir şeyi konuşuyorsam o skk beyninle akıl ver diye değil dinle diye. Bunu söyleyince de işe yarıyor 😅
Galiba böyle yapmak gerekiyor
Yani eskiden bazen parlardım tartışırdım kavga daha da buyurdu
Bi suredir susup geri çekilip karşıdakiyle iletisimi kesiyorum böyle yapınca da içimde bi huzursuzluk kalıyor had bildirmedim diye
Direk baştan duruşunu belli et ben de eskiden çok parlardım. Artık dediğim gibi anlatırken diyorum bişey anlatacağım sadec dinle akıl verme diye 🤌🏻 yoksa evet aynıyız içimde kalıyor ve günlerce neden cevap vermedim diye kızıyordum. Sakin ve cool kal. Olayları ben yaşadım kendi penceremden anlatıyorum, senin başka yöne bakan balkonundan yorumlaman gereksiz de gec
İnsanlar niye bu kadar hadsiz saygısız bilmiyorum kafaya takmamak gerekiyor biliyorum keşke bende hoyrat davranan kaba biri olsaydım evet baştan temkinli oluyorum bazen lafımı söylüyorum bazen ise yine susup kalıyorum
Sana takip isteği gonderdim mesaj atmak için değil de görüşlerin hoşuma gitti ona
Biri sana böyle çıkışınca önce için ister istemez kırılıyor, bu çok normal 😕 Sen yine de direkt savunmaya geçmek yerine, “Saçma demeni biraz sert buldum, neyi mantıksız gördün tam olarak?” diyebilirsin. Hem sınır koymuş olursun hem de topu ona atarsın. Eğer üslubu devam ederse de konuyu sakince kapatıp mesafeyi koymak en sağlıklısı oluyor 💬✨
Çıkışmak ne demek?
Bende dedim ki
Bir mantıksızlık bir saçmalık yok bence dedim
Kendi hayatın madem dedi
Cevap
2Cevap
Yani bir bir şeye saçma mantıksız diyorsa kendi mantığını dinlersin belki onun düsüncesini çürütebikecek ikinci bir cevabın olur ya da onun dediyi daha mantıklı gelebilir sorun deyil
Anlattığına verilen bir karsiligi olgunlukla karşılamak gerek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?