Önem vermediğim birisi de olsa yanlış anlaşılmak istemem. O yüzden kendimi açıklamaya çalışırım. Ancak karşıdaki kişi anlamamakta ısrar ediyorsa çok da kasmam. Sonuçta ben kendimi ifade etmeye çalıştım ama o anlamak istemiyor. Bu durumda yapabilecek bir şeyim yok.
Çok fazla insan seven biri değilim. Yani genel olarak önem verdiğim insan sayısı Bir elin parmağını geçmez.
Burada önemli olan ben mi yanlış ifade etmişim kendimi onlar mı beni yanlış anlamış. Eğer ben kendimi yanlış ifade ettiysem bu onlardan bağımsız benim kendime yaptığım bir ayıp bir saygısızlık bir kötülük olur. Onlar bana bozulsun veya bozulmasın Ben söylediğim şeyi düzeltmeye çalışırım kendime olan saygımdan dolayı.
Ancak onlar beni yanlış anladıysa açıkçası hiç umurumda olmaz. Öyle ki sevdiğim biri beni yanlış anlasa bile bu benim umrumda olmaz fazla. Çünkü ben kendimi yanlış ifade etmemişim o beni yanlış anlamış. O kendini düzeltmeli ben değil.
Elbette doğrusunu anlatmaya çalışırım. Yanlış anlaşıldığımla kalmak istemem. Lakin doğrusunu anlattığım halde yine de yanlışında ısrar ediyorsa daha da uzatmam. Kendi anlamak istediği şekilde anlamış der konuyu orada kapatırım.
Yanlış anlaşıldıysam en fazla bir kere daha durumu doğru ifade etmeye çalışırım. Sonra bırakırım. Önem verdiğim ya da vermediğim biri olması fark etmez. Herkes için tavrım aynıdır.
Önce anlatmaya çalışırım baktım anlamıyor, vazgeçerim. Beyin almıyor çünkü bazı kişiler de. Bazen ne kadar anlatır isen anlat, yoruluyorsun ya. Gerçekten bazı kişiler tam beyinsiz artık. Yok ben teşhisi koydum artık ya. Laftan anlamayan kişilere laf anlatılmaz.
Es geçerim ve hayatımdan çıkarırım, söylediklerime önem vermeyen biri bana göre kendine değer vermiyordur. Lakin verseydi, insanları dinleyip sözlerine değer verirdi.