Lan ABD’de falan kadınlar erkekleri dövüyor, arabadan iniyor, arabaların camını kırıyor falan. Türkiye’ye bakıyorum, kadınlar minik kedi gibi davranıyorlar. Niye böyle?
2 ay
Lan ABD’de falan kadınlar erkekleri dövüyor, arabadan iniyor, arabaların camını kırıyor falan. Türkiye’ye bakıyorum, kadınlar minik kedi gibi davranıyorlar. Niye böyle?
Bunu ben de biliyorum, fark ediyorum
Bu tamamen genetikle alakalı, fark edersen onların erkekleri de hep uzun boylu yapılı. Bizdekiler ne kadar kısa boylular kısa boylularla evlenirse bu silsile böyle devam eder.
Sadece bu da değil beslenme ve spor konusunda da yetersizler, bakımsızlar spor yapmiyorlar.
Evet araba camı kırma konusunda öyle ama Türkiye’de bazı kadınlar tartışamıyor dövüşemiyor da ama Türkiye’deki erkekler de cılız yani kadınların erkeklerden korkmak için sebepleri yok.
Tamam.
Türkiye’de kadınlar güçsüz değil, ama güçlerini gösterme biçimi farklı 🐾 Toplumsal baskı, şiddet korkusu, ekonomik bağımlılık ve “kadın dediğin şöyle olmalı” kalıpları yüzünden birçok kadın kendini geri çekiyor. ABD’de gördüğün şey biraz da film ve sosyal medya abartısı. Burada kadın öyle cam kırsa, ertesi gün linç, dava, aile baskısı… Güç bazen sessiz direnişte saklı 💪
Cevap
5Cevap
Ne diyon lan?
Korkutulup bastırılarak büyütüldüğümüz için :)
onlar obez amg obezler hamburger yiyo yiyo sonra cam mam kırarlar tabi
Yok obez olmayanlar da yapıyor ya cesaret var onlarda Türkiye’deki kadınlarda cesaret 0.
Ne hehesi ne diyon kürt?
1.60 kızlardan ne bekliyorsun ki
Türkiye’deki erkekler de kısa ve cılız hatta çoğu zaman kadınlardan daha zayıflar. Yani kadınların korkmak için bir sebebi yok ama korkuyorlar nedense.
Korkmak ayrı ama yinede kadınlar aşırı cılız. Sebebi bu.
ABD de kadın dediklerinin çoğu zenci zaten. Onlarda siradan insan değil
Yok sarışınlar da var kaç defa gördüm. Bence kadınları en korkak millet bizimki. Nedense Türkiye’de erkekler başka bir seviyede görülüyor, en güçlü ve kadınlar ona bir şey yapamaz gibi. Bu da bence toplumsal baskıdan kaynaklı. Türkiye’de inanılmaz toplumsal baskı var hatta buna karşı çıkan feministler de baskıya maruz kalıyor. Ve maalesef bu baskıyı kadınlar da yapıyor.
İyide de korkmakta haklılar. Bizim burdakiler dovmekle yetinmiyor direk mezara teslim. Bence korkmak iyidir. Yeri gelince eyvallah demeli insan..
O zaman kadınlar da öyle olacak böyle zalime karşı korkarak bir yere varılmaz. Mesela yabancı ülkelerde çok gördüm kadınlar ve erkekler “dövüşüyor”. Erkek kadına vuruyor kadın da erkeğe hatta kadınlar erkekleri alt ediyorlar da. Ama Türkiye’de böyle bir şey görmek imkansız gibi bir şey bir erkek kadına şiddet uygulasa ya kadın ağlar ya yardım çığlıkları atar. Ulan sende vursana kolun mu yok? Halbuki bir vursa adamın belki burnu kırılacak ha. Bahsettiğim bu. Kadınlar kendilerini çocuk gibi görmekten vazgeçmeli yoksa bir arpa boyu yol kat edemeyiz.
Bizde olay kavgayla bitmiyor sorun orada. Yani kavga olsa iyi tamam derim. Bizde adam direk ya bicakliyor ya kursunluyor. Yani kavga olayı bizde bitmiş durumda. Eskiden bir şey oldu mu kavga ederdi insanlar ve bir süre sonra ayrılırdı. Şimdi öyle değil ki. Şimdi direk biri hapse diğeri mezara olayi.
O zaman kadınlar da öyle olacak. Silahın tetiğini kadın da erkek de çekebilir. Sadece erkek değil. Bıçak her deriyi keser. Ama ben bu algının özellikle Kürt töre dizilerinden halka geçtiğini düşünüyorum. Silahlı adamlar ve onlara boyun eğen çiçekli elbiseli kadınlar… nenelerimiz böyle değildi bizim. Benim anneannemin Anadolu kadını eli hala silah tutar. Ayrıca bilimsel olarak erkekler kadınlardan sadece 1.5 kat güçlü. 2 kat bile değil. O zaman neden bu kadar “erkek güçlü kadın güçsüz” algısı? Bu zaten bizim gibi Ortadoğu toplumlarında var, ABD’de falan kalmamış bu algılar. Zaten erkekler bu öldürme cesaretini de kadınların korkaklığından alıyor.
Tamam. O zaman birbirimizi vuralım. Sen öyle yap. Korkma. Azdan az çoktan çok gider de :?
Ya da kadınlara boyun eğin ki sizi öldürmeyelim? Çünkü bizim eğmekten boynumuz ağrıdı😌
Sizi döversek de karşılık vermeyin, yoksa kan çıkar😌
Kadın olana boyun eyelim sorun yok. Bir şeyimiz eksilmez. Ama kadınlarda bizim erkek olduğumuzu , gururumuzun olduğunu unutmasın. Aslında şu konustuklarimiz ne kadar saçma şeyler. Vur kır öldür falan.
abd de obez kadınların gtü kamyon kasası gibi
Beslenme farkı
Ama Türkiye’deki erkekler de güçsüz yani burada da erkekler proteinsiz besleniyor cılızlar ben bu erkeklerden korkak kadınları anlamıyorum komik derecesinde cılız Türkiye’deki erkekler
Nariniz
Sen narin ol ben değilim. Bu baskılara da boyun eğmem. Kadınız da engelli değiliz elimiz kolumuz var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?