Yoksa olaylara aynı açıdan bakmaya devam mı eder?

Yoksa olaylara aynı açıdan bakmaya devam mı eder?
Bir kaç yangından çıktığım olmuştur, lakin hayata bakış açım neredeyse değişmedi. Çünkü bakış açımın doğruluğundan şüphe duymadım. Kendimden her zaman emin ve kararlı bir bireyimdim.
Ayrıca yılların getirdiği birikimi insanları elemek için kullanmıyorum. Hala hayatımda hata yapabilecek insanlara yer veriyorum. Hatasız ve günahsız kul olmaz, aynen benim gibi.
İnsanlara dair bakış açınız değişti mi peki?
Hiç değişmedi
Tabii ki de değişir insanoğlu sürekli değişen ve gelişen bir varlık. Yaşanan acılar bazen insanı daha dirençli ve bilge kılarken, bazen de daha temkinli ve mesafeli birine dönüştürebilir. Bu tür kötü deneyimler insanın hayata bakış açısını dahi değiştirir.
Her yangın, insanın ruhunda farklı bir iz bırakır. Kimi o izle körleşir, kimi ise daha net görmeye başlar. Değişmemek mümkün değil, önemli olan neye dönüştüğümüz.
🌸
İnsan bakış açısını değiştirirse yangınlardan geçer ve aynı zamanda tam tersi olarak da yangınlardan geçince de bakış açısı değişir her ikisi de mümkün..
Cevap
23Cevap
Acı indaniy değiştirir ve hissizlestir hem hayata hem kişilerede bakışınız ve güveniniz ister istemez değişiyor daha temkinli oluyorsunuz
değişir tabi ki de evet
İnsan bazı yangınlardan geçince yalnızca yanmaz; kabuğu çatlar, içindeki ses de değişir. O eski bakış, dünyanın üstüne usulca bırakılmış bir cam gibi saydam ve mesafeli kalamaz artık. Çünkü ateş, sadece dokunduğunu değil, görme biçimini de dönüştürür.
Kimi, küllerin içinden daha keskin bir gözle çıkar; ayrıntıları, kırılganlıkları, saklı acıları daha çabuk fark eder. Kimi ise tam tersine, gözlerini kısar hayata karşı; daha az görmek, daha az incinmek ister. Ama hiçbir yangın, insanı tamamen eski hâline bırakmaz. Aynı sokaklardan geçse bile, o sokakların rengi değişmiştir artık. Yani insan, yangınlardan sonra aynı açıdan bakmaya devam edebilir belki… ama gördüğü şey asla eskisi gibi değildir.
Teorik olarak yangından geçilince bedenen nasıl izi kaliyorsa hayat olarak da yangınlar insanın ruhunda izler bırakıyor. Kimileri teğet geçer kimileri deler geçer
Kimileri de yakar geçer.
Baktığını görmeyen, yaktığını görür mü?
İnsan değişken, gelişken, sevişken ve zeki bir hayvan.
Resim sana ne anlatıyor, adı ne?
"Düşmüş melek" tablonun adı. Gözlerindeki bakış ve yaş beni çok etkiliyor.
Hayır değil
Off ama🙄
Wikipedia dan bak :)))
Evet şeytanmış🙄
Adonis kısmını kırptım fatkındaysan😏
Artık böyle bakıyoruz
🙄
Kimi geçmeden , kimi ise bir kaç kere geçince, kimi ise bunu yaşamaktan haz duyduğu için sayısız kere.
Haz alan var mıdır?
Acıdan zevk alan yok mu?
Ondan bahsediyorum
Doğru var öyle mazoşistler.
İşte onlardan bahsetmek istedim.
Sonra da çıkıp mağduruz diyorlar ya.
Aldıkları zevkin mi mağduruymuşlar :))
İnsan, malzemesine göre yangından nasıl etkilendiği değişir.
Bazılarına kifayet etmez mi?
👍🥂
Bakış değişiyo biz artık eski biz değiliz 😭 ama gözü pek gözü karayız
Gözü karaları severiz efenim.
Yangın falan bahane ben hep profilimdeki gibi bakıyorum sanırım😄
Maşallah diyelim :))
Teşekkür ederim😚
Yandıkça pişer insan kişiliğine de yansır bakışlarına da
Bakmasını bilmezsen yaktığını da göremezsin yananıda göremezsin
Artık biliyorsun
Biliyoruz efenim.
Alâ
Hayır bakış açısı değişir tabiki insanlar hata yaparak ders alırlar
Evet bakan eskisi değildir çünkü. Önceden bir elma görürken şimdi bir zehir görebilir insan
Demiri ateşle döverler. Daha güçlü olacağı ve aynı kişi olmayacağı kesin...
Zaman ve tecrübe hayattaki en acımasız öğretmendir
Ve en pahalısı.
Kesinlikle
Değişir herhalde...
Sürekli değişiyorum daha gaddar olmaya başladım.
İnsan 7 den 70ine kadar değişmez, sadece zamanla tahammülü azalır bastırdığı duyguları bastıracak iradesi kalmaz ve bazı şeyleride boş verir
Yakar geçerim 😀
Yakarsın sen :))
Yok beni yangınına bulaştırma 🙄
🙄
Küle döndüğün için normal değil mi sence de?:)
Belki yanmadan çıkarsın :)
Koruyucu giymişse demek ki :))
Mantıklı :))
Ne güzel işte :))
Bakış açısını geğiştiremeyen cahil insandır, değiştirebilen ise dönek değil bilge ve zeki insandır
Yangın derken
Yangınlarda çeşit çeşit 😁
Orman yangını
Ev yangını
Araba yangını
😁😁😁😁😁
🙄
Her olay kişiliğimizi değiştirir.
Kişiye göre değişir. Deneyimlenmeyen yerinde sayar
Her şeyi değişir, değişmeli de bence
Değişebilir. Ama kişiye bağlı.
Nefes alış verişi dahi değişiyor insanın