Erkeklerin zeki kadınlardan korkması bir şehir efsanesi mi, yoksa doğruluk payı var mı?

2 Nisan 2026
Erkeklerin zeki kadınlardan korkması bir şehir efsanesi mi, yoksa doğruluk payı var mı?

2 Nisan 2026
Doğruluk payı kesinlikle var. Mesela sosyal medyada bir sürü çalışan kadınlar için "eşine sadık kalmaz, çocuklarına bakmaz, evle ilgilenmez, kötü yollara düşer" gibi konuşuyorlar ve bunu okuyan kızlar için bile söylüyorlar. Aslında kendilerini tarif ediyorlar. Burada bile bu şekilde konuşan insanlara denk geldiğimde profillerine bakmıştım ve full cinsel içerikliydi ya da sürekli dini şeyler paylaşıyorlardı.
Zeki kadın, ne yaptığını ne söylediğini bilmeyen yerine göre konuşup davranmayan patavatsız kadından iyidir. Zeki kadın nerede nasıl davrandığını nasıl harcayacağını çok iyi bilir.
Kimseden korkum yok. zeki kadınları da severim. saf olmasın yeter.
Ben korkmam, bilâkis çok severim.
Bunda hem şehir efsanesi, hem de ciddi bir doğruluk payı var aslında 😊 Bazı erkekler zeki kadından korkmuyor, tam tersine inanılmaz çekici buluyor. Ama egosu kırılgan, kontrolü kaybetmekten ürken erkekler, zeki ve özgüvenli kadının yanında yetersiz hissedip geri kaçabiliyor 😏 Yani sorun zekâda değil, adamın kendine güveninde. Doğru adam için zekân en büyük afrodizyak 💋✨
Seninle aynı fikirdeyim 🌸🎊💯
Kesinlikle🩵
Cevap
35Cevap
Efsane olmaktan öte bu az olandan korkarsın
Zeki olmayan kadın/erkek tercih edenlerin hepsi bence niyetleri bozuk tiplerdir. İstediği gibi at koşturmak dışında ne gibi avantajı olabilir ki. Aynı şekilde zeki kadın/erkekten korkanında niyeti bozuktur.
Özgüveni eksik, gelişime kapalı, egosu tavan olanlar korkar, ezik hissederler
Aynen
Tamam, evde bırakırım dabancamı😅
Zekilik ve kötülük farklı şeyler bunu neden karıştırıyorsunuz?
Karıştırmıyorum soruyorum.
Hangi adam kadınının aptal olmasını ister ki?
Özgüveni eksik ezik erkekler istiyor.
O söz öyle değil, “özgüvensiz erkek” zeki kadından korkar.
Kesinlikle...
Bu sözü zeki olmayan bir kadının uydurduğuna yemin ederim ama ispatlayamam.
Bende özgüveni eksik erkeklerden dolayı söylendiğine yemin edebilirim.
Sabaha kim çarpılacak bakalım 😅
Ben değil🤣
Bakarız yarın 😅
Aksine severim.
Özgüven eksikliği yaşayıp aşık atmakta zorlananları bilmem. Beni benden daha zeki biri yontsun isterim.
Şehir efsanesi... Erkek zeki kadindan korkmaz zeki kadinlari korkuyor gibi yapar manipüle eder. Kadında buna inanır
Kendi zekasına güvenmeyen, yönetemeyeceğini düşüren pasif tipler korkar. Ben aksine seviyorum zeki kadını
Erkekler zeki kadınları severler. Bir ortama girdiklerinde zekanın ve gücün erkekte olmaması korkutur.
Çok saçma.
Öyle bir ayrım olamaz.
Akıllı adam her kadından korkar.
Hepsi için geçerli değil ama aklı çalışan kadından hazetmeyen bir kesimde var maalesef.
Şehir efsanesi.
Aklı başında kendini bilen her erkek zeki kadın ister.
Zeki kadınlar son derece çekicidir. Gram korkmam aksine zeki olmayandan korkarım.
Şehir efsanesi eğer adamın niyeti duzgunse , ama bozuksa doğru olabilir
Ben zeki kadın seviyorum. Olgun, agirbasli, hanımefendi, ama ruhsuz değil, neseli hayat dolu
korkmam mı aksine zeki kadından daha çok etkilenirim
Bence doğru çünkü kadının kendisi zaten tehlikeli bir canlı bide akıllı daha tehlikeli
Keske zeki kadinla beraber olsam
Benim yanlış olduğum yerlerde beni düzeltse hosuma gider
Doğruluk payı var çünkü zeki kadınlar her yalanı yakalar ve erkeklerde de kaybetme korkusu oluşur
Büyük saçmalık ben Zeki olmayan kadınların yanından geçmem
Sadece uydurma bir efsane
Allah aşkına zeki olsun diyen erkeklerdenim
Yok öyle bir şey
Hikaye akıllı kadın = Cumhuriyet altını
Erkeğine göre değişir
Doğruluk payı var
Resme bakarsak hep erkekler ağıza dayamıyormuş... böyle olursa kadınlardanda korkulur 😁
Saçma değil mi
Zeki erkek, zeki kadından korkmaz
Doğru. Erkekler zeki kadınları kaldıramaz.
Bazıları korkar evet doğru ama hepsi değil
Şehir efsanesi , zeki kadın sevilir
Efsane
Korkmam
Var tabi ki
Film hepsi
Neden korkayim ki
Bütün kadınlardan korkuyo onlar
%1500 Doğru
Tam tersi, zeki kadınlar çok çekici oluyor
Ben korkmuyorum
dırdırınızı cekmek ıstemıyoruz.