İnsanlardan bıktım ağır şeyler yaşadım, ailede güvenim kırıldı, özgüven ve özsaygım zedelendi. İnsanlarla vakit geçirmekten yoruldum ama depresyondayım da ve sosyal bağlara ihtiyacım var. Ne yapabilirim?
2 ay
İnsanlardan bıktım ağır şeyler yaşadım, ailede güvenim kırıldı, özgüven ve özsaygım zedelendi. İnsanlarla vakit geçirmekten yoruldum ama depresyondayım da ve sosyal bağlara ihtiyacım var. Ne yapabilirim?
Canım aynı benim eski halimi yazmışsın sanki kendim yazdım sandım. ben bunu psikoloğa giderek yendim. İnsanlara değil bir profesyonele ihtiyacın var. Ben sağlıklı hayat merkezinden terapi aldım. İçindekileri at konuşarak aynı dediğin şeyleri yaşadım psikolog kadın düzeltti kafamı.
tedavideydim onu bırakmak zorunda kaldım
Böyle durumlarda insan yaşadığı şeylerden dolayı uzaklaşması normal bu sefer her kesi aynı görmeye çalışıyorsun ama illaki iyileri de vardır bence kendini çok dış dünyaya kapatma daha da kötü olursun
biliyorum ama yapamıyorum artık
Çok normal böyle düşünmen bütün bunlar senin suçun değil maalesef hayatın gerçekleri bunlar önemli olan senin ne derece de güçlü çıkman
tedavi olmam lazım sanırım kliniğe yatacağım ama beni şizofren ilan ederler diye korkuyorum
Kimsenin değine değil kendin ne yaptığına bak eğer gittiğin yol doğru olduğuna inanıyorsan sonuna kadar git
doğrudur
Artık kendi kafanda bir yol çiz ve insanlardan her şeyin gelebileceği ihtimaline kafanda yerleştir daha az üzülürsün
bunu aştığımı düşündüm daha büyük darbe yedim
Demekki aşamamışsın, düşün en yakınından darbe geliyorsa yabancıdan her türlü gelir
evet
O yüzden bazen bu tür durumların çıkması insanı kendine getirir ve güçlü kılar insan yere sağlam basmayı öğreniyor
o yüzden mi uzaklaştım bilmiyorum ama o dönem herkes benim ne kadar değiştiğimi söylüyor sınırlar koyuyorum kendimi koruyorum ama eski neşe kalmadı
Evet tabiki o yüzden , düşün şen şakrak neşeli eğlenceli birinden tam tersi biri oluyorsun bu tamamen yaşadıklarınla alakalı bir durum , ben kendimden biliyorum bunu
meymenetsiz mutsuz olmak istemiyorum. ben yalnızlığımla barışık bir insanım kendimleyken de keyif alırım asıl kalabalıkta yalnız hissetmekten rahatsız olurum.
O zaman sana iyi gelecek şeyler yap , gezmekse gezmek sporsa spor vs onları yap
umarım. iş bulursam hayatımı yeniden kuracağım
Hiç gardını düşürme başvuru yap biri ikisi olmadı diye hemen pes etme sonuna kadar dene
👍
👍👍
Yaşadıkların bayağı yıpratıcı durmuş, bunu yazacak gücü bulman bile önemli bir adım 💔
Şu an insanlardan soğuman çok normal, güven kırılınca beyin kendini korumaya alır. Yalnız kalmak istememen de aslında içinde hâlâ ilişki kurma isteği olduğunu gösteriyor 🌱
Kendini zorlayıp kalabalıklara girme. Az insan, az süre, güvenli ortam kuralını kullan. Bir iki sakin, yargılamayan kişiyle başla; yorulduğunu hissettiğinde görüşmeyi kısa kes, suçluluk duymadan 🙏
Aynı anda hem iç dünyanı toparlayıp hem de hafif sosyal temas kurman en sağlıklısı. Günlük tut, yürüyüş yap, kendinle ilgili küçük hedefler koy; değersizlik duygusunu kırmana yardım eder 💫
Mümkünse ücretsiz ya da düşük ücretli psikolojik destek seçeneklerine de bak; belediyeler, üniversite klinikleri bazen güzel imkanlar sunuyor. Bu süreçte “bende bir sorun var” diye düşünme, sadece çok yara almış bir yerin iyileşmeye çalışıyor 🌸
Cevap
3Cevap
Valla ben sosyal medyayı kapattım full. Anca öyle yapacak bir şey yok.
kullanmıyorum zaten WhatsApp bile yok artık
umarım, sağol
aramadım, karşıma çıkanlardı. Ama olmadı demek bizde de sorun var
Şu an seni anlayabilecek tek kişi benim iliklerime kadar hissettim bana yazabilirsin her şeyi dinlerim acıdım şu an😪😪
ben insanların bana acımasını istemiyorum işte o yüzden bağ kuramıyorum. şiddet gördüm gururuma dokundu ailem evden kovdu
ama kendi hayatımı kurmak istiyorum öyle aciz değilim
Kimden şiddet gördün ve niye
ebeveynlerim, nişan attım
Kendine ait bir mesleğin var mı peki
Ve şu an nerede kalıyorsun
kaybettim o streste ağır depresyon değildi ama antidepresanla anca duruyorum. okuyordum da çok aktif bir insandım
Sadece nişanı attın diye mi bu kadar üstüne geldiler başka sebepler de vardır sanırım
aile yakını diyelim ama ne kadar kalabilirim bilmiyorum. Eve dönsem babam belki de öldürür
Ailenin görünce sinirleneceği bir şey mi yaptın
kavga ettik insanlar beni aldattım sanıyor kendim istedim ama zaten ailem pek arkamda duran insanlar değil. düzeltmeye çalıştılar ama kendileri de bozdu okulumu kaybettim "kendini öldürsen de evleneceksin biz insanalara ne deriz" dediler. Bunu nişanlıyken de insanlar ne der şöyle böyle yapalım dediler.
bu arada hayatta böyle bir şey yok aldatmadım. onlardan uzaklaştım
Yanlış anlama ama doğuda mı yaşıyorsun ya da doğulu bir ailen var çünkü yakınımdan biliyorum genelde doğulu insanlarda böyle şeyler oluyor elalem ne der diye çok düşünüyorlar aslında yakinen benim babam da öyle.
Eve gitme şu anlık en azından gitme
gitmiyorum. doğuluyla alakalı değil bence arada anlayış gösteren de var göstermeyen de. bu insanlık meselesi maalesef.
Sana delikanlı birisi lazım
ben kapattım o defteri, kendi hayatıma bakacağım
Kendi hayatın hep yalnız kalmak mı
yanlış insanlarla olmaktan iyidir
Yalnış anlama da o senin kötü tercihlerin...
bu sizin perspektifiniz
Bişi demeyeceğim.
Hiç bir şey yapamazsın zamana bırak
Aylardır zamana bırakıyorum
amenna
aynen, ama dostlarım var çok şükür, Allah var en başta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?