Sayısal Zeka (Mantıksal): "Kafası zehir gibi çalışıyor" denilen grup. Hesap kitap işlerini sever, her şeyde bir mantık arar, bilgisayar ve tamir işlerinden anlar.
Sözel Zeka: "Ağzı iyi laf yapanlar." İkna kabiliyeti yüksektir, güzel konuşur, lafı gediğine koyar. Şairler, yazarlar, avukatlar genelde bu gruptadır.
Görsel Zeka: "Gözüyle fotoğraf çekenler." Yol iz bulmakta iyidir, kıyafet kombini yapmayı bilir, dekorasyon ve çizim işlerinde yeteneklidir.
Müzik Zekası: "Kulağı keskin olanlar." Bir duyduğu melodiyi unutmaz, ritim kaçırmaz, enstrüman çalmaya yatkındır.
Bedensel Zeka: "Eli kolu yatkın olanlar." Sporcular, dansçılar veya el emeği iş yapanlar. Vücudunu çok iyi kontrol eder.
Sosyal Zeka: "İnsan sarrafı." İnsanların hâlinden anlar, girdiği ortamda hemen arkadaş edinir, nabza göre şerbet verir.
İçsel Zeka: "Kendini bilen kişi." Neyi neden yaptığını bilir, hedefleri vardır, kendi kendine yetebilir.
Doğa Zekası: Toprakla, hayvanla arası iyi olanlar. Doğada vakit geçirmeyi sever, bitkiden hayvandan anlar.
Sayısal zeka, sözel zeka, bedensel zeka, sosyal zeka ve özellikle içsel zeka. Benim baskın taraflarım bunlar. Sizin nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer