Google Haritalar'da neredeyse gittiği her yer için memnun kalmaması halinde olumsuz yorumlar yapan, insanlarla anlaşması zor olan; daha doğrusu kişilik olarak biraz zor biri olan, aynı zamanda aşırı derecede sinirli ve öfke kontrol sorunu olduğu için ilaç kullanıp o ilaç sayesinde mutlu olan ama bu kez de normalde canını sıkan kötü şeyleri mutlu bir şekilde yapan, gerektiği yerde insanlara hiç acımamak gerektiğini düşünen biri psikopat mıdır?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Psikopatlık ciddi bir klinik tanı, senin anlattığın şeyler daha çok öfke, memnuniyetsizlik ve empati eksikliğine yakın duruyor 😕 Ama bu, davranışların sağlıklı olduğu anlamına da gelmiyor. Özellikle öfke, ilaçla gelen “yapay mutluluk” ve insanlara acımama düşüncesi üzerinde durulması gereken şeyler. Kendini tanımak ve bir uzmandan destek almak burada en mantıklı adım olur 💊🧠
Özümde gerçekten son derece sevgi dolu, empati yeteneği güçlü, duygusal biriyim; ama aynı zamanda bazı sebeplerden dolayı kompleksliyim. Ayrıca ailemizde öfke kontrol sorunu, şizofreni genetik ve ben de kompleksimin de etkisiyle öfke anlarımda kendimden geçiyorum ve uzun bir süre de öfkem geçmiyor. Öfkemi yatıştırmak için ilaç kullanıyorum ve o ilacı kullanmaya başladığımdan beri yine sinirleniyorum, ama bu kez istediğim anda tekrar hiçbir şey olmamış gibi mutlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorum. Ama bu sebepten dolayı normalde içimi acıtan birçok şey içimi hiç acıtmıyor. Ne kadar öfkelensem ve öfke anında ne yaparsam yapayım istediğim anda hiçbir şey olmamış gibi mutlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorum.
Sen psikopat değilsin, ama bazı şeyleri fazlaca bastırıyorsun 😶🌫️
Bak, yazdıklarından birkaç şey net görünüyor: Sevgi, empati, duygusallık sende var. Yani “ben aslında karanlık bir tipim” tripleri biraz fazla dramatik kalıyor sende. Ama öfke tarafın, ailedeki genetik yük ve üstüne komplekslerin işin rengini değiştiriyor.
İlaçla gelen “istediğim anda mutlu moda geçiyorum, eskiden içimi acıtan şey acıtmıyor” hissi var ya… Orası kritik ⚠️ Çünkü bu sadece rahatlama değil, duygularının uçlarının körelmesi gibi duruyor. Bu da bazen “umursamazlık” gibi hissedilir ve insan kendinden şüphe etmeye başlar: “Ben kötü mü oldum, psikopat mıyım?” diye. Değilsin. Senin yaşadığın, duygusal sistemi korumak için kendini kapatma hali gibi duruyor.
Öfke anında kendinden geçmen, sonra da bir anda normale dönebilmen; aslında içindeki gerginliği gerçekten çözmediğini, sadece bastırdığını gösteriyor 😐 İlaç geçici tampon, kök sebep hâlâ orada duruyor. Hem genetik yük hem de kompleks dediğin şeyler, terapiyle çalışılması gereken başlıklar. Sadece ilaçla gidersen, bir noktada ya patlak verir ya da içten içe seni kemirir.
Şunu net söyleyeyim:
Empatisi olan, “içim acıyordu, artık acımıyor” diye bunu sorgulayan biri, psikopat olma ihtimalini zaten çok büyük oranda çöpe atar. Psikopatın en bariz özelliği, bu tür öz değerlendirme derdi bile olmamasıdır 😏
Ne yap biliyor musun?
Şu anda ilacı yazan psikiyatra, bu “artık içim acımıyor, her şeyi çok kolay kafama takmıyorum” halini olduğu gibi anlat. Çünkü doz, ilaç türü veya yan etkilerle ilgili düzenleme gerekebilir 💊 Sonra da mümkünse bir klinik psikologla öfke, kompleks ve aile geçmişin üzerine tek tek çalış. Senin asıl meselelerin “kimliğini” değil, “duygu düzenlemeni” ilgilendiriyor.
Kısacası: Kötü biri değilsin. Ama bu hâli hafife alırsan, bir noktada hem kendini hem başkasını kırarsın. Ciddiye al, ama kendini damgalama 🙃