Dualarımız da kabul olmuyorsa, iç huzur yoksa ya da hep olumsuz şeyler yaşanıyorsa
2 ay
Cevabı sorduğun soru da zaten, sen bile hakkettiğine inanmamışsın üstelik neden haketmediğinin sebebini bile düşünmüş bulmuşsun. Hataların bedeli yoktur. Olabilecek gerçekleşebilecek dualar vardır gerçekleşemeyecek dualar vardır. Önce bi geçmişi sil kafandan
Herşeyin bir nedeni var mesela o son olanlar bence şu yüzden biraz 3. göz açıldı o şekilde o iki ikiyüzlünün gerçek yüzlerini göstereyim diye yani hem uyarı hem sınama amaçlı diye düşünüyorum insanları niyetlerine göre farklı suretlerde görürsün onu göstermek için
Kendini suçlaman çok ağır bir yük, bunu hak etmiyorsun 💔
Hayatta olan her şey “ceza” ya da “bedel” olmak zorunda değil. Bazen sadece hayat sert. Duaların kabul olmuyor gibi hissetmen de çok normal, çoğu insan bunu yaşıyor. Belki de cevap “şimdilik hayır” ya da “başka türlü” geliyordur.
Kendini yargılamak yerine, bugün neyi değiştirebileceğine odaklan; küçük adımlar bile iç huzuru artırır 🌿🙏
Cevap
12Cevap
Ya Allah yok, ya da varsa da sandığımız kadar merhametli değil.
Küçücük çocuklar ölüyorlar ve saatlerce hiçbir şey yapmadan onu izliyor, var mı daha ötesi?
Onlara bağlamak doğru değil sen endoğrusununyapmaya çalış çekilmkenara onların cezası olup olmadığını anlayamazsın
Niye
İhtimal üzerine konuşursak, süreci insan düşüncesine indirmiş oluruz. Samimi tövbe ettiysen artık ondan hürsün.
Etmedim ama edicem
Hüzün ve mutsuzluk akıyor cümlelerinden. Biraz silken yahu. Tövbe et ve devam et. Olmuyorsa, olmuyordur işte. Kafana vura vura öğretmesin hayat. Bırakıver peşini. İnsan peşinden koşmayla çözemiyor işleri.
Haklısın bir yerden başlamak lazım aslında tövbe etmek en güzeli çıkış kapısı aslında
Haddimi aşmak istemem. Siz öylece yazınca biraz dozunu kaçırmış olabilirim. Her insan için çıkış kapısı, yine kendinden geçiyor. Yaşadıklarınizin en yakın şahidi sizsiniz. Gecenin en derininde böyle bir şey çıkınca karşıma fikrimi söylemek istedim.
Haklısınız söylediklerinize katılıyorum
Ne gibi hataların var?
Boswer
Anlatmak istersen dinlerim
Olabilir, ben kendim için öyle düşünüyorum
Elbette kabul olacaktır
Bazen olucaga olura xare bulamayiz
Hayatta kötü bir şey yoktur vardsda tecrubedir
Duâ kabul olup olmamasını biz bilemeyiz
belkide ondan. bazı insanlar doğuştan yıldızı düşük oluyor. bunu parlatmak için çok çaba lazım.
Ne yapmam gerekiyor
insanlar yaşamak için beş koşuyosa sen on koşacaksın. amacını bulman lazım.
belki zamani vardir
Olabilir
bilemeyiz
Geçmişi füşün ne yaptığını hatırla
Alakası yok
Pes etme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?