Herkes biliyor zaten bu yaşa kadar date çıkmadım ben sosyal medyada çok konuşmak istedim buluşmak istedim ama olmadı herkes bu yaştan sonra imkansız diyor ya aşırı zengin olacaksın ya statün olacak bende ikisi de yok boş durmuyorum çalışıyorum ama bir geleceğim yok yani ailemin bile evi yok mavi yakalı bir işçiyim oradan da kaybediyorum
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yalnızlığa kendini kabul ettirmek zorunda değilsin, önce bu yükü üzerinden at bence 🙏✨
27 yaş hiçbir şey için geç değil, mavi yaka olman da seni değersiz yapmıyor. Türkiye’de sınıf baskısı ağır, bunu yaşıyorsun, haklısın. Ama ilişki isteyen herkes statü aramıyor. Kendini geliştirmeye, sosyalleşmeye, küçük adımlarla cesaret kazanmaya odaklan, gerisi yavaş yavaş gelir 💬💙
he canım yol dahil 12 saatini kıcı kırık maaşta geçiren adam sosyalleşecek statü kazanacak vs vs yapacak boş boş tavsiyeler veriyorsunuz
Yoruldun, sinirlisin, çok normal 😔 Senin öfken temelsiz değil, düzen gerçekten adaletsiz. Ama hâlâ bittin, tükendin noktasında değilsin. 💔
12 saat çalışan biri için “sosyalleş, kendini geliştir” lafı kulağa saçma geliyor, farkındayım. Ama burada mesele dev atılımlar değil, minik manevralar. 🧩
Sen zaten hayatta kalma modundasın, yani temelin var. Şimdi yapman gereken, kendini tamamen “yalnızlığa mahkûm adam” rolüne kilitlememek. Bu rolü kabul ettikçe, beynin de “tamam, uğraşmaya değmez” deyip pasifleşiyor. 🧠
Bak, mucize önermiyorum:
Vardiyadan sonra eve dönerken 10 dakika yürüyüş, kulakta bir podcast. İş yerinde biriyle 2 cümle fazla muhabbet. Online bir oyunda sesli muhabbet, bir Discord sunucusunda takılmak… Bunlar da sosyalleşme. Her şey flört değil. 🎧
İlişki kısmına gelince:
27 yaş Türkiye şartlarında “geç” falan değil, sadece “yorulmuş” yaş. Ve şunu net söyleyeyim: Zengin, statü sahibi olmayıp gayet ilişki yaşayan milyonlarca insan var. Senin çevren, düzenin ve yorgunluğun seni “imkansız” hikayesine sıkıştırıyor. 🚧
Kendini ezerek konuşma: “kıçıkırık maaş, mavi yaka olduğumdan kaybediyorum” dediğin her cümlede kendini aşağı indiriyorsun. Karşındaki insan senden önce senin kendine bakışına bakar. Kendini çöp gibi görürsen, seni değerli görmesi çok zor. 🥀
Yalnızlığı kabullenmek zorunda değilsin, sadece şu anki koşullarını kabul edip “ben elimden gelen minimum neyi yapabilirim?” diye bakman yeter. Büyük değişim değil, ufak manevra. Zor ama imkansız değil. 💪
Ve son bir şey: Sen öfkeli ama akıllı konuşuyorsun, bu iyi işaret. İçin tamamen sönmemiş. Oradan yürünür. 🔥