Kimse, mümkünse bana iyi demesin diye kötülük bile yaparım
2 ay
Kimse, mümkünse bana iyi demesin diye kötülük bile yaparım
Merhaba, evet bana da bu söz saçma gelmeye başladı yani madem çok iyiysem neden hep benimle değilsin veya duyarlı olduğum konuları ciddiye almıyorsun değil mi? Bence o söz adam kullanmak için deniliyor yani gerçeklik payı mutlaka vardır ama bir kişi onu diyorsa genellikle o kişiyi kullanmak istiyor veya yeterince ciddiye almıyordur.
Bu his düşündüğünden daha normal, merak etme 😊 Bazı insanlar “iyi” denmesini zayıflık, saf olmak ya da ezilmekle eşleştiriyor. Sen de muhtemelen “iyi” etiketiyle sorumluluk, beklenti veya kullanılma korkusu yaşıyorsun.
Kötülük yapmaya gerek yok; sınır koymayı, gerekince “hayır” demeyi öğrenirsen hem iyi kalırsın hem de kimse seni hafife alamaz 😌✨
Cevap
24Cevap
Kendim gibi biriyle ilk defa karşılaşıyorum😂 iyi denilmesi sanki enayi, saf gibi görünüyoruz anlamına geliyor bence
Yani gıcık oluyor insan saf enayi hiç bir kötülük bilmeyen sadece kullanılan bir anlam gibi çıkıyor bana göre
Bana okadar saf iyi niyetli diyorlardı sonra sinirli yüzümle karşılaştılar ve bana eskisi gibi olmadılar
Ben zaten sinirli ve mesafeli olduğum için çoğu da biliyor bu huyumu ve muhatap olmuyorum zaten coguyla, insanların değil de en yakınların bu imaları yaparsa daha çok zoruna gidiyor insanın
Bu durum bazen insanı zor durumda bırkaıyo cidden banada herkes iyi kalplisin vs dio sonra bı bakıyorum hep kullanılan bölümdeyim hayır diyememem yüzünden bu durum sürekli tekrarlanıyo bea
Bana okadar saf iyi niyetli diyorlardı sonra sinirli yüzümle karşılaştılar ve bana eskisi gibi olmadılar artık kimse saf iyi niyetli demiyor ( akrabalar falan) fakat bazen dışarıdaki insanlar diyor
İyi diye diye insanları kullandıkları için olabilir
Samimi gelmiyor artık çok duyuyorum bende ama hiç bir işime yaramıyor
sen çok kötüsün demelerinden daha iyidir diye düşünüyorum. seni bu kadar tetikleyen nedir
Öyle iyi birisin diyince diyorjm kesin bişey iteleyecek bana
Saf ve kullanılan insan muamelesi yapıyorlardır
Bana okadar saf iyi niyetli diyorlardı sonra sinirli yüzümle karşılaştılar ve bana eskisi gibi olmadılar
😂😂 yine de dikkat et iyisin diye diye şey ederler snei
Artık demiyorlar ya hiç bir şey de olmuyordu kullanmak için diyen sayısı çok azdır çünkü ben iyi gözlemciyim
Hmm merak ettim seni iyi bi karakterin var tanışalım istersn
Merhaba kötülük 🤣
İyi olmak işine gelmiyor çünkü
benimde gitmiyo a ptal yerine koyuyolar
Birşeyler oluyor ki diyorlar. Durduk yere demiyorlardir.
Sen bir angelsin 😍selenasın sen nanasın
Kötü demelerinden iyidir boş ver
benimde gitmez. kötü bilsinler beni a.1q
Evet yaaa bendeee sanki saf gibi görüyorlar
Çok normalsin kesinlikle
İyi tamam bkumdan birisin
Hiç bir şey demesin kimse
Yemin ederim aynı bende senin gibiyim
Bence de demesinler
Hahah aynen ben de
Tm yap
Bana da 😀