Biliyorum, ailesinin edemediğini ben mi edeceğim diyorsunuz, siz de haklısınız 💁♂️

Biliyorum, ailesinin edemediğini ben mi edeceğim diyorsunuz, siz de haklısınız 💁♂️

Bence bazı insanlar “iflah olmaz” diye etiketlenmiyor aslında… sadece değişmek istemiyorlar. Çünkü değişim, insanın kendine dürüst olmasıyla başlıyor ve bu herkesin cesaret edebildiği bir şey değil.
Ne kadar uğraşırsan uğraş, birini zorla iyileştiremezsin. Sen yol gösterirsin, yanında olursun ama yürümek onun kararı. Ailesi bile başaramamışsa, bu senin eksikliğin değil; onun hazır olmayışıdır.
İnsanı değiştirmeye çalışmak yerine, kendimi korumayı seçerim. Çünkü bazen en büyük iyilik, karşındakini kurtarmaya çalışmak değil… kendini o yorgunluğun içinden çekip çıkarmaktır. iflah etmek bizim işimiz değil… isteyen insan zaten bir gün kendini toparlar, istemeyen içinse kimse mucize olamaz.
Bazen iflah olmayan insanlar bizim en sevdiklerimiz olabiliyor, o zaman insan bana ne diyemiyor, elimden geleni yaparım, öğüt veririm, dua ederim iflah olsun, aklı başına gelsin diye lakin kurtulmak istemeyeni kurtaramaz ki hiç kimse. Belki de sözden anlamayana, zorla başını derde sokana kötek lazım lakin kötek atmayı da kendime yakıştırıyorum, hem ben kimseye kötek atamam ki, merhamet dolu bir yüreğim var çünkü , şunu da söylemeden geçemeyeceğim; psikolojik destek, yatılı tedavi şart bazı iflah olmazlar için
Bir insan kendi iflah olmalı ben etmeden, biraz düşünme yetisini kabiliyetini kullanabilip özeleştirisi de yapmalı.
Eic için teşekkür ederim 😎
🙏
Hiç uğraşamam.
Teşekkür ederim cannn💙
İflah olmaz kimseyi iflah etmeye çalışmam, önce onu bir salarım 😄 Kendini değiştirmek istemeyen insana harcanan emek, boşa giden pil gibidir 🔋 Ben sınırlar koyarım, mesafeyi ayarlarım, mizahla da kendimi korurum. İlla etkim olsun istiyorsam, örnek olurum; nasihat değil, tutum işe yarar. Değişim istiyorsa zaten kendi kapıyı çalar 🚪✨
Cevap
34Cevap
Umursamayarak ve kendi haline bırakarak, çünkü cahile laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan daha zor oluyor
Aslında iflah olmazları iflah etmeye çalışmak zaman kaybı. En iyisi kimseyle uğraşmamak ve kendi haline bırakmak. İnsanlar bazen kendi deneyimleriyle, kendi hatalarıyla öğrenir; zorla değiştirmeye çalışmak sadece hem onları hem de sizi yorar.
Bence asıl odaklanmamız gereken onları değiştirmek değil, kendimizin sınırlarını nasıl koyacağımız ve tepkilerimizi nasıl yöneteceğiz. İnsanlar ancak kendi istekleriyle değişir açıkçası.
Hani Hande Ablanın Seviyorsun Şarkısında Yol Yakınken Dönmeyenler İflah Olmaz Diyo Ya Yol Yakınken Döneceksin İflah Olacaksın Bu Devirde Arkadaş Seviyosan Sevmeye Katlanmak Lazım Haksızsam
O tarz insanlar değişmezler kendi haline bırakırım benden uzak Allah'a yakın olsunlar Çok denedim daha önce ders vermeye çalıştım ama o insanın karakter yapısıdır o tarz insanları kendi haline bırakmak en güzeli
Falakaya yatırarak. 27 yaşında 19 kere içeri girenlerle dolu bu ülke falakaya yatırdık diye bir şey olmaz herhalde.
Yok uğraşamam çünkü iflah olmaz demek insan olmaya niyeti yok demek bence kendisi bilir ben uğraşamam.
Hiç uğraşmam ben psikolog falan değilim sonuçta. Benim düzeltmemle insanların düzelmesi de iyi olmaz.
Edememmm. Edemedimde. Allah deneyenlere ve ailelerine sabır versin.
Umursamaz Olcan onlara bir ceset olduğunu hissetmeli
Sihirli değneğm ile onu kurbağaya çeviririm vıraklasın dursun 😂
Söz ile uslanmayanın hakkı kötektir demiş atalarımız
İflah olmaz insan bizi ancak yorar, ne iflah etmekle uğraşır ne de onunla.
benle takılması yeterli emin olun iflah olur
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Allah'a havale ederim. Nitekim öyle de yapıyorum. İstediği kadar kötülesin bakalım beni.
Olmaz, hiç karışmamak lazım çünkü insan oğlu değişmezler
Adamı delirtir bu tipler dikkat et seni de yoldan çıkartmasın aghags
'iflah' olası varsa yardımcı olurum elinden tutarım. Ama bataklığında mutluysa ve güzelliklere çağırmamdan rahatsız olduğunu fark ettiğim an ondan uzaklaşırım. Arkadaşın ne ise sen de ona dönüşüyorsun iyi ya da kötü.
Hiç uğraşamam böyleleriyle
Hiç uğraşmam kendi haline bırakırım
Hiç uğraşmam, uzak dururum.
Öyle insanlarla uğraşamam
Tokatlayarak djfk
sdfsdf
Öncelik olarak hatalarını konuşmalarını analiz edip ortaya çok anlamlı bir söz bırakıp sessizce o kişiyi gözlemlemek çok işine yarayacak
Öyleleriyle muhatap olmayarak. Sen sanırım ahlakı değerlere ve karaktere bayağı önem veren birisin
Hicbirsey yapamayiz kendi haline birakin uzak durun
Yumruk atarak bdjxn
Engeli koyar geçerim uğraşmam
Bazı insanları oluruna bırakmak şart
Valla pek uğraşmam iletişimi keserim
Allah'a havale yaratıklar.
Uğraşmam valla ya
Öyle alışmış...
Eh yani bize de bir şey düşmez
Ne uğraşıcam ya gitsin kumda oynasınlar
Benden en uzak köşeye atarak
Hiç uğraşmam
Ne hali varsa görsün zaman kaybı olur.
Uğraşmıyorum öyle insanlarla...
Bir daha konuşmazdım
Ugraşmaya degmez
Dinsizin hakkından imansız gelir
İflah olmalarını beklemeyerek
Hepsini bir araya toplayıp kapatacasun ula
Kendi haline bırakmak lazım doktor öyle dedi
Görmezden gelmeyi tercih ediyorum
Kendi hallerine terkederim
İmkan varsa böcek gibi ezmek lazım.
Eskiden sen çok kibar biriydin artık insanlara karşı çok ukalaca cevaplar veriyorsun bence.
Olmuyorlarsa uğrasmam
Döverek 😃
Adam :D
Önemsemem kendi kendine iflah olsun
Silerim ne yapabilirim ki onun dışında
Neden iflah etmekle uğraşayım ki
Umursamam
Ucubeler iflah edilemez
Kırıcı konuşmak gerek ders alması için
Etmem
Küfür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?