Ne zaman görsem bilgi ve donanımlarına hayranlıkla bakıyorum çok dolular Allah herkese böyle bir eş nasip etsin
2 ay
Ne zaman görsem bilgi ve donanımlarına hayranlıkla bakıyorum çok dolular Allah herkese böyle bir eş nasip etsin
Ortada şöyle bir gerçek var. Okuma ve bilgi sahibi olma. Bu sadece ateistlerde değil, başka kesimlerde de görülüyor. Toplumun genelinden farklı bir görüşü olan, büyük ihtimalle daha fazla okuyup araştırmış oluyor. Bir fikri benimsemek inanmak zorunda değil kimse ama bilgiye ulaşma çabasına her zaman değer veririm.
güzel bir yorumdu tessekürler
Eyvallah, okuduklarımız buradan memlekete yol olur:)
Genelde diamond tema izleyip tribe giren elemanlar var eğer öyle tiplerse kendisi objektif konuşan bir insan değil, toplumsal kurallara uygunsa da onunla aynı orantıda konuşmalı. Onun haricinde bu bilinci kavramış, araştırmış ve buna uygun davranış sergileyip bunu kendi insanlığa verdiği deper niteliğinde taşımalıdır yani kimse dinli/dinsiz diye de havalı olmasın a. k
bilmiyorum benim tecrübem genelde o yönde diamond temadan öncede ateist agnostik odluğunu söyleyenler var ani her şey diamond tema ile başlamadı zaten. bu arada bende ona kıl olmuyor degilim burnu çok havada birisi bence
Yine de bende bir görüşün aslına göre yorum yapmış gibi oldum affola. Tabii ki de ben her ne kadar Müslümanlık inancını benimsemiş olsam bile işin özünde insanın kendini geliştirmesine bakmaktayım. Yani genel olarak dinlerde de ızdırap olduğu da söylenmekte haklı, haksız her türlü sebep sunulabiliyor. Ama işin özünde bu konular insanların hoş sohbetine karışmadan kimse gerilmeden çözülmesini de vaadediyorum. Dünya da toz pembe değil özünde ve her dininde doğru şekilde yansıtılmadığını ve uygulanmadığını da görüyoruz..
Agnostiğim ve bende araştırarak gerçeklere ulaştım. bu sadece ateistler için değil, agnostikler, deistler ve panteistler içinde geçerli. Zaten gerçekleri merak edip araştırmayacak meraksız tipler nonteist olamazlar.
Ateist olması değil de; sorgulayan, okuyan, kendini geliştiren erkekler çekici bence 😊 İnançsız olup bomboş olan da var sonuçta. Sen muhtemelen düşünce derinliğine, tartışma tarzına, özgüvenine çekiliyorsun. Dinin ne olduğundan çok, karakteri ve zihni önemli. Umarım hem zeki hem değerleri sana uyan biriyle karşılaşırsın 🧠✨
Cevap
14Cevap
Ateistim. Aslında şöyle tanrının olup olmaması umrumda diil. Olsa iyi olurdu aslında. Domaltip dupturu ederdim minakudugumu.
neden ama o senin yaratıcınn
herkes farklı acılardan inancını bırakıyor onu fark ettim kimisinin adalet duygusu çok yüksek kimisi bilimsel acıdan bakıyor vs
Bilimsel açıdan donanimliyim ve bilgilerim yok diyor. Sana burada kuantum fiziğindeki çift yarık deneyinden girer mutasyonların evrimsel cesitlenmeyi nasıl tetkilediğinden çıkarım. Bunların dışında ben inanmıyorum herhangi bir bilincin bunca acıyı engelleme gücü olmasına rağmen engel olmayacağına. O yüzden de yok diyorum. Ha her şeye rağmen varsa onurumla cehennemde yanarım. Ben tapmicam bunca acıya göz yuman bı tanrıya. (Kendimden diil insanlık tarihindeki binlerce yaşanmış zulüm ve açıdan bahsediyorum)
Bizden fayda gelir zarar gelmez herşeyi okur araştırır öyle cevaplar veririz
Saygı duyarım olur öyle şeyler herkes inanmak zorunda değil
Sen zeki erkek seviyorsun
Allah imanını artırsın
isa seni korusun ya hameno:)
Öyleyiz övünmek gibi olmasında
ben böyle s. a. l. a. k bi insan görmedim :D
Ateist ne
Allah'a inanmayan demek
Hani bilgili donanımliydi
öyle zaten
Belli 😂
ateist misin
hayır panteistim
araştır elinde chatgpt varr
Alakası yok
Allah ateşinizi bol etsin inşallah
Hem ateist iste hem de bunu allahtan dile IQ seviyen …
ben senin islam tanrından bahsetmiyordumki
Beyin yoksunu Allah dediğin islamın şeairi
ne alakası var özürlü a+n+d+a+v+a+l git kafanı suya sokup çıkar öyle gel karşıma kafan nefes alsın
ne 🙃
evet öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?