Eskiden kötü senaryolar duyduğumda insanlar bu kadar kötü olamaz diye düşünürdüm. O ihtimallerden çok daha kötülerini duydum, şahit oldum ama hâlâ çok şaşırıyorum.
3 ay
Öyle maalesef. Çocukken günah kavramanı ve cehennemi öğrendiğimde cennete gitmek çok kolay yasakları yapmayalım yeter derdim. Bi insan neden evlenmeden ilişki yaşasın ki zaten ya da neden durduk yere alkol sigara içsin çok mantıksız der herkesin cennete gideceğine inanırdım. Oysa insanlar yanlış yapmak için bir neden aramazmış ve çok basit kuralları bile yerine getirmekten acizmiş. İnsanoğlu bu kadar kontrolsüz ve pis hareketlere meyilli bir varlıkmış işte
Kötülük her zaman vardı. Belki de eskiden daha da fazlaydı. Sadece insanların kısıtlı şekilde haberi oluyordu veya bilinmiyordu, duyulmuyordu. Çünkü günümüzdeki gibi teknoloji yoktu. Her şey duyuluyor, biliniyor artık. Böyle olunca da sanki günümüz çok kötüymüş gibi algılanıyor ama değil.
Bence hem kötülük daha görünür hale geldi, hem de senin vicdanın çok canlı 🥺💔
Sosyal medya, haberler, sürekli kötü örnekleri önümüze fırlatıyor, bu da sanki herkes böyleymiş hissi yaratıyor.
Şaşırman, etkilenmen, “bu nasıl mümkün?” demen aslında çok sağlıklı.
Hassasiyetin bozuk değil, tam tersine insan kalabildiğini gösteriyor 🌱✨
Cevap
2Cevap
Ahlak ve kötülüğü normallestiren kidiler de. Elhamdülillah demeyi de unutmaz çünkü o herşeyi kapatcak sanar. İnsanın beyni çürük ise bitmiş
Normalleşmemesi gereken o kadar çok şey normalleştiki diyecek bir söz bulamıyorum.
normalleşti ne yazık ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?