Yani sınırlarını bilmek ve kendine de en az başkaları kadar değer vermek hatta bunu önceliklendirmek bencillik mi?

Yani sınırlarını bilmek ve kendine de en az başkaları kadar değer vermek hatta bunu önceliklendirmek bencillik mi?
Bence kendini önceliklendirmek bencillik değil, aksine kendine verdiğin değerin bir göstergesi. Çünkü insan önce kendine iyi gelmeden, başkasına da gerçekten iyi gelemez. Sürekli kendinden verip tükenen biri olmak yerine, sınırlarını bilen ve kendini ihmal etmeyen biri olmak daha sağlıklı.
Bencillik dediğimiz şey başkalarını yok saymaksa, kendini önemsemek bunun tam tersi aslında. Bu, “ben de varım” diyebilmek. Ne istediğini bilmek, neyi hak ettiğini unutmamak… Kendi huzurunu korumak kendini seçmek kimseyi değersizleştirmek değil. Sadece kendini de en az herkes kadar değerli görmek demek
Başkasını merkeze koyduğunda, koyduğun kişinin totosu mutlaka kalkıyor ve sana zarar vermeye başlıyor. Bu süreçte kendine olan sevgini, saygını ve güvenini kaybetmeye başlıyorsun. Değersizlik hissi uzun vadede psikolojiyi bozar, sonrasında fiziksel rahatsızlıklar baş göstermeye başlar. Bu nedenle her zaman merkeze kendinizi koyun. Bunu kendi iyiliğiniz için yapın...
Çevremizde bu kadar bencil varken, eee hayatta bu kadar kısayken ilk olarak kendimi düşünmemek daha bi yanlış olur gibi djfjf
Bencillik değil yetenek
Cevap
18Cevap
Biz diyemeyen bencildir ama kendini ezdirmemek arasında ince bi çizgi vardır
Hayır değil, önce insan kendini mutlu etmeli ki sonra etrafindaki insanlar mutlu olsun.
Hayır bencillik değil.
Hayır değil olması gereken bu.
Açıklama kısmınız çok doğru net ve gerçek olanı tanımlar nitelikte.
Aksi taktirde aşağıda yazdıklarımın ötesine geçemez.
Kişi sadece kendine bencil olabilir fakat bu bir başkasının hakkını ihlale girdiğinde başka bir evreye geçer yani hak ihlali olur.
Bu tip insanların ortak özelliği, başına bir şey geldiğinde kimsenin yardıma koşmadığını görünce isyan edenlerdir.
Bencillik değil insanın öz saygısı şöyle düşün eğer şenlendi giyimine dikkat etmezsen insanalar seni ciddiye almaz sözlerine dikkat etmezsen insanlar seni takmaz sen önce kendini seveceksin ki insanlarda ona göre sana değer verip saygı duysun.
Detayda yazan bencillik değil.
Kendi mutluluğu için insanları kandıranlar bencildir.
İnsanlar kendisine her zaman hazır olmanı bekler o yüzden öyle derler bı nevi insanı suçlu hissettirmek falan o yüzden hayır bir toplumun düşüncesi aynı diye doğru denmez
Fotodaki gibi bi tutum varsa evet ama sadece kendini değerli hissediyosan hayır hasılıkelam ölçüsüne göre değişir
Hayir değil karşındaki değermiş değmezmiş arafta kalmak yerine kendine değer vermek iyidir
Bence kendini önceliklendirmek ile bencillik arasında ince ama önemli bir fark var açıkçası. Temel ihtiyaçlarını önceliklendirmek, örneğin dinlenmek veya yemek yemek zorunda kalmamak, aslında kendine değer vermektir, bencillik değil.
Hayatının ana karakteri sensin ve zaten öncelik vermen gereken kişi kendin olmalı. Her olayda karşındakiyle empati kurup aynı zamanda sana olan yarar ve zararlarını da düşunmek zorundasın. Kendini düşünmek elindeki fırsatı değerlendirip kendi yararına kullanmaktır ama bencillik ihtiyacın olmayan veya seni bağlamayan bir konuda bile kendini düşünüp çıkar aramaktır. İkisini birbirinden ayırdığın sürece kendini düşünmelisin. Bu bencillik değil hayatın bir gerçeği.
Bencillik değil bence
Hayır Ben beni hak etmeyen kimseyle bırak ilişki yaşamayı sohbet edicek vaktimi bile artık ayırmıyorum
Canım kendim layn seviyorum seni🥃✨😎
Değil kendimizi düşünmeliyiz zaten başkasını değil kimseye değmez hak etmiyorlar
Değil ya kendini seçmek bencillik sayılmamalı
Hayır olması gereken
Abartılmadığı sürece hayır
her zaman kendini ön planda tutmalisin. sen sensin ve kendinden sorumlusun. Yasa hayatini keyfine bak tatlim
Duruma göre değişen bir durum
Hayır önce can sonra canan
Önce can diyenlerdenim..
farkındalık bence
Olması gereken bu bence
Bence değil ama her ortamda benmerkezci olunmaz
Hayır öz saygıdır.
Bu özsaygı
Hayır
Olması gereken
Hayır değil
Evet