Kendi istek ve ihtiyaçlarını önemsemek, bencillik mi yoksa sağlıklı bir duruş mu?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendi istek ve ihtiyaçlarını önemsemek, bencillik mi yoksa sağlıklı bir duruş mu?
Kendini öncelemek bencillik değil, sağlıklı bir sınır koyma biçimi. İnsan sürekli başkalarını memnun etmeye çalıştığında bir süre sonra içi boşalıyor, yoruluyor, hatta kırılıyor. Oysa kendi ihtiyaçlarını, duygularını ve sınırlarını gözetmek insanı daha dengeli yapıyor. Kendini ihmal eden biri ne sevgide ne dostlukta uzun vadede güçlü kalabiliyor. Önce kendi ayaklarının üzerinde sağlam durmak gerekiyor ki başkasına da gerçekten iyi gelebilesin. Kendini öncelemek kaçmak değil, kendine sahip çıkmak.
Bence bencillik. İnsan her konuda kendine öncelik tanıyorsun bu bencillikten başka bir şey değildir. Yaptığı çok yanlış bence. Karşısındakinin düşüncelerine saygı duymamak veya onun isteklerini önemsememek en büyük yanlıştır. Zaten bu da bir hastalık insanlarda. Bencil insanlardan hiçbir zaman hayır gelmez. Sadece kendi istekleri olsun, sadece kendi düşüncelerine önem verirsin isterler. Başkasının ne söylediği hiç umurlarında olmaz. Her zaman el üstünde olmak isterler ve egoist olurlar.
Yo en doğrusu
Önce ben valla çünkü bana bir şey olsa yine ben çekeceğim. Herkes kendi aleminde
🙏🌷
Kendini öncelemek bencillik değil, tam tersi sağlıklı bir duruş aslında 🌿
Başkasını düşünmek kadar, hatta ondan önce, kendini düşünmek zorundasın.
Sınır koymak, hayır demek, dinlenmek, keyif aldığın şeyleri yapmak; hepsi ruhuna oksijen gibi 💧
Sen iyi olmazsan kimseye de gerçekten iyi gelemezsin, bunu unutma lütfen 💜
Cevap
18Cevap
Bu duruma göre değişir. Bazı durumlarda ihtiyaçtır bazı durumlarda ise bencillik
yanlış değil ama fazlası bencilliktir
İnsan önceliğini kendine vermeli ama başkasının hakkına saygı duymayı da bilmeli hep ben derse bu bencilliğe girer.
Sizin yorumlar genelde hak verdiğim yorumlar oluyor 😄
Teşekkür ederim fikirler benzer demek ki 😅
Bence kendini öncelemek yanlış değil. Çünkü insan kendini ihmal ederse kimseye gerçekten faydası dokunmuyor. Bu bencillik değil; sınırlarını bilmek, neye gücünün yettiğini fark etmek. Ben, kendime iyi gelmeyen şeylerde dur demenin ve önce kendi ruh halimi korumanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Ancak bunu yaparken başkalarını tamamen yok saymamak da önemli. Denge kurulduğunda kendini öncelemek çok daha sağlıklı oluyor.
Tek düze yaşayan biri için bencillik olmaz, hayatında ilişki içinde olduğun niri varsa ve sen sadece kendini düşünerek davranırsan evet işte o bencillik olur
Biraz kendi isteklerin biraz değer veriyorum dediğin kişinin istekleri
Bunu yapan insan başkalarını da önemser kendini sevmeyen kimseyi sevmez
Bencilliktir ve en mutlu insanlar bencil insanlardır
Hayır kendini öncelemek bencilik ve yanlış değil bence başkalarına iyi olmak sevilmek çin önce kendine iyi olup kendşni sevmelisin.
Her zaman değil ama kendin öncelik olması gerekiyor iyi anlamda ego olarak algılanmasın kendini sevmek düşünmek daha iyi
Önce kendin iyi olucan ki karşındakine iyi gelebilesin
Kendisine saygısı olmayanın başkasına saygısı hiç olmaz
En doğrusu 🙂 başkaları için kendin olmaktan vazgecmemelisin
Artık çok gerekli bir şey bence
Asla değil her zaman önceliğin kendin olmalı
bazı durumlarda gerekli bence.. yanlış olmaz
Olması gereken. Önce ben sonra siz
Herzaman için doğrusu be
Doğrudur..
Bence değil
Neden yanlış olsun
Fazlası bencillik