Maskesiz hâlini, en karanlık düşüncelerini, en bencil yanını bile bilseler ve yine de seni sevseler.. Hâlâ bugün davrandığın gibi mi davranırdın, yoksa ‘iyi insan’ rolünü bırakır mıydın?”

Maskesiz hâlini, en karanlık düşüncelerini, en bencil yanını bile bilseler ve yine de seni sevseler.. Hâlâ bugün davrandığın gibi mi davranırdın, yoksa ‘iyi insan’ rolünü bırakır mıydın?”
Gerçek sevilsem de nefret de edilsem değişmem. Karakter ve içten gelen bir şey bu. Ben de ki değişim sadece iş odaklı hep ileri değişmenin sevgiyle alakası yok
Rol yapmam. Yaptığım tek rol kendimi kötü hissettiğimde mutluymuşum gibi davranmak olabilir. Bir şeyler için üzülsem bile umursamamışım gibi yapmak olabilir. Hatta içimi bilseler ve anlatamadıklarımı anlasalar bu işime gelirdi.
Kendimi açıklamayı ve anlatmayı sevmem pek insanlara özellikle kötü özelliklerimi söylerim ya gel ya da gelme teklifi bu. Hiçbir zaman pamuk şekeri olarak bahsetmedim.
Gerçek yüzünle sevilmek, rol yapmadan kendin olmanı sağlıyor. Karanlık yanlarını bile paylaşabildiğinde, davranışların daha özgür ve içten hale geliyor bence.
Bence bizi “iyi insan” yapan şey, sadece başkalarının gözü değil, kendi vicdanımız da 🙂 Maskeler elbette var; sosyal ortam, aile, iş derken herkes biraz rol yapıyor. Ama biri seni en çıplak hâlinle bilseydi, tamamen salıp bencilleşmezdin. Çünkü suçluluk, utanç, empati yine içinden gelmeye devam eder. Rolün azalır, rahatlığın artar; ama özündeki değerler yine davranışlarına yansır 💫
Cevap
20Cevap
Olurum ki aynı kişiyim kimseye sağ gösterip sol vurduğum yok. Beni böyle benimseyen seven çok kişi var olmasa bile ahlâktan yana olurdum yine.
Gerçek yüzüm ile seviyor beni genelde insanlar. Farklı yüzümü göstermemeye çalışırım
Her zaman aynı kişiyim.
Ben hep gerçekçi realist birisiyim belkide de bundan sevilmiyorum 😅😅
:)
Bazı durumlarda farkı yönlerini de gösterirsin bu 2 yüzlü olmak değildir. Ben aynı benim davranışım karşımdakine göre değişir.
Hayat dolu birisiyim. Sıkılacak zaman olmıyor. İstesede depresyona girecek zaman bırakmıyorum. Mutlulk kazanıyım
Kimseye iki yüzlülük yapmam ya ben benimdir içim dışım bir her halimle sevilirim
Öyleyim zaten.. Seven böyle sevmiyorsa duramam yapmacık bir kişilik olarak..
ben iyi insandım ama etrafım kötülerle kuşatılmış farkına varamadım
Zaten iyi insan olduğum için zerre miskal sevenim yok ki 🙄🙄
Ben her zaman neysem oyum
İyi insan rolü mü herkes açıkça bencil iyi insan rolü bile yok.
Soruda ikiden fazla seçenek sunuyosunuz?
Sizi olduğunuz gibi sevseler buna razı gelir miydiniz?
ya da olmadığınız biri gibi davranmaya devam mı ederdiniz gibi bişey mi sormaya çalıştınız?
Kendinizmiş gibi mi davranıyorsunuz sorunun özü bu
İki tane yüzüm yok?
Tabiki ben kendimim başkası gubi davranmam
Sadece sorunuz tuhaf geldi?
Sorunuzu daha akılcı bi şekilde sorabilirdiniz?
ya da aciklama yapabilirdiniz?
Yanlış bakış açısı ile baktıysanız bu sizin sorununuz
Bende anlayamadığım için biraz daha örnekleme ile acmanızı istemiştim
Amacım sorunuza cevap verebilmekti
Detaylar bunun için vardır ve detayda ne demek istediğim yeterince açık
eskiden olsa asla sevilmezdim insanlar benden uzak durur ruh hastası diye ama şükür şimdi iyiyimm💓
Yine kendi olurdum ya. Rol yapmazdım
Evet elbette :)
Olduğum gibiyim keşke değişebilsem jgjjb
Ben hep aynı kişi olmaya devam ederim
Gerçek yüzümle yaşıyorum zaten
İki yüzlü birisi değilim...
Hiç zannetmiyorum
Yani rol mü yapıyorsunuz
Kim rol yapmıyor ki?
Tabii.
Aynıyım
İçim dışım birdir