DEHB yüzünden dürtülerimi, patavatsızlığımı ve oversharingi nasıl kontrol ederim?

Arkadaşlar artık kendime tahammülüm kalmadı, lütfen bir akıl verin. DEHB (ADHD) hastasıyım ve inanılmaz bir dürtüsellik problemim var. Sanki içimde bir canavar var ve her şeyi sabote etmemi istiyor.
• İş yerinde: Boş kalınca iş arkadaşlarıma sataşıyorum, gereksiz espriler yapıyorum. Stres anında kendimi tutamayıp küfrediyorum. Geçen hafta yeni gelen masum bir iş arkadaşıma "hırsızlık" iftirası attım (fişleri yanlış yorumlamışım), şimdi utancımdan yüzüne bakamıyorum.
• Patronla durumum: Patronum çok sabırlı biri ama artık bardağı taşırdım. Kasayı benden aldı, haftaya karısıyla (kadın hamile, onun yanında çok pot kırdım) beraber beni sorguya çekecekler. Kovulmam an meselesi.
• Ailem: En çok onları yordum. Düşünmeden konuşmalarım, patavatsızlığım yüzünden insanların ömrünü yedim. Artık kimsenin yüzüne bakacak halim kalmadı.
• Oversharing: Tanımadığım insanlara bile en rezil anılarımı anlatıyorum, sonra "ben ne yaptım" diye yerin dibine giriyorum.
Gerçekten değişmek istiyorum. Küfürü azalttım, kendimi tutmaya çalışıyorum ama döngüyü kıramıyorum. Rezil olmaktan, insanları kendimden soğutmaktan bıktım.
DEHB yüzünden dürtülerimi, patavatsızlığımı ve oversharingi nasıl kontrol ederim?