Bazı insanlar yalnızlığı seçmiyor aslında, sadece içlerine sinmeyen birinin yanında eksilmek istemiyor. Zaman geçiyor, etraf kalabalıklaşıyor ama insanın ruhuna gerçekten iyi gelen biri yine de çıkmayabiliyor. Bazen mesele sevilmemek değil, denk gelememek oluyor. Sizce bir insanın hâlâ yalnız olması gerçekten kendi tercihi mi, yoksa kalbine dokunacak doğru kişiye rastlayamaması mı?
Neden yalnızsınız, tercih mi yoksa denk gelememek mi?
Benim durumumda yalnızlık daha çok bir tercih ve hayatın akışıyla ilgili. İnsan bazen yalnız olmayı, kendi hayatını planlamayı ve kendine vakit ayırmayı seçer; bu, başkalarıyla ilişkiye girmemek anlamına gelmez, sadece doğru zamanı ve doğru kişiyi beklemeyi ifade eder. Denk gelememek de bazen doğal bir süreçtir; herkesin hayatı farklı bir tempoda ilerler ve yollar her zaman hemen kesişmez. Yalnızlık, doğru zamanı beklemek, kendini tanımak ve olgunlaşmak için değerli bir dönem olabilir. Kısacası, yalnızlık benim için hem bir tercih hem de hayatın getirdiği doğal bir süreçtir.
Bence ikisi de olabilir ama denk gelmeme olasılığı daha büyük. İnsanlar artık çok fazla seçenek var, zamanında doğru kararı vermek zor oluyor. Bazen de doğru kişi zaten yanınızda ama farkında değilsiniz.
Seçici sosyal zeka diyorlar. Kafama göre birini bulursam konuşurum, arkadaşlık kurarım yoksa hiç de arkadaşım olmasa yine de uyuşmadığım biriyle konuşmam.
Bence ikisi de var canım 😊 Yalnızlık bazen bilinçli bir filtre gibi çalışıyor. Kimseye tam açılmadan “denk gelmedim” demek kolay, ama gerçekten kalbine dokunan pek az insan çıkıyor zaten 💫 Sen içinden “eksilmek istemiyorum” diyorsan, bu sağlıklı bir yalnızlık. Yine de kabuğu biraz aralamadan o doğru kişi seni bulamaz, orası da gerçek 😉