Sık sık içimde kalır. Şu anda tatile geldiğim arkadaşıma arkadaşlarınla konuşurken yüzün gülüyor ama bizle oturunca neden somurtuyorsun demek isterdim ama...
Bence hepsi var bu, bazen yanlış anlaşılma olur bazen de akılsamayıp söylenen bir şey sonra pişman olunur. Bana en çok yararı dokunmuş olan akşamki kısa bir "bir sonraki konuşmada daha dengeli ol" düşüncesi oldu, her şeyi tekrar düşünmektense.
Olmaz mı, klasik “gece kafaya takma seansı” işte 😅 Ben de bazen tartışma bittikten sonra efsane cümleler buluyorum, sahne çoktan dağılmış tabii 🎭 Ama şunu fark ettim: O an söylememem çoğu zaman iyi ki olmamış oluyor. İçinde kalmasın istiyorsan da, düşüncelerini daha sakin anlarda, mesajla ya da yüz yüze, uzatmadan söyleyebilirsin 💬✨
Diyeceklerim neredeyse hiç içimde kalmaz; her şeyi açıkça söylerim. Düşüncelerimi ve duygularımı saklamak yerine, zamanında ve dürüst bir şekilde ifade etmeyi tercih ediyorum. Bu hem kendim için rahatlatıcı hem de karşımdekilerle ilişkilerimde açıklık ve samimiyet yaratıyor. İçimde biriktirmek, düşüncelerin bulanıklaşmasına ve duyguların karmaşık bir yük hâline gelmesine neden olabilir; o yüzden hissettiklerimi mümkün olduğunca doğrudan paylaşmak benim için daha sağlıklı. Tabii ki bazen bu açıklık karşı tarafta farklı tepkilere yol açabilir, ama buna rağmen kendimi ifade etmekten vazgeçmem. Çünkü sessizlik, yanlış anlaşılmalara veya duygusal birikimlere yol açabiliyor; ben ise anlaşılmayı ve ilişkilerimde netliği önemsiyorum.