Annem neden bu kadar duygusal olarak uzak, hep para verip annelik yaptığını sanıyor?

Annemi tarif etmek biraz zor. Sakindir, kendi halindedir. Lise mezunu. Ama hayat ile ilgili hiçbir tecrübesi yokmuş gibi davranıyor. Babam ile ayrıldılar ben çok küçükken. Annem sonra hep bir evlilik peşindeydi. Yalnız kalmaktan çok korkuyordu. Kendi annesi biraz dediğim dedik sert mizaçlı olduğundan biri ile evlenirse onu korur mantığı da geliştirmişti kendi kendine.. Küçükken nasip olmadı ama sonradan evlendi. Ben evlendikten biraz sonra.. Eşi ona olumsuz bir eleştiri yapsa ağlıyor. Arabanın kapısını yavaş kapat lafına bile ağlamışlığı var. Ben olumsuz eleştiri yapmıyorum bile artık.. Annem bana sadece maddi destekte bulundu bugüne kadar. Ve eleştiri yapsam alakasız da olsa geçmişte verdiği maddi destekten söz eder ve savunmaya geçer kendince. Bir şey sorarsınız bazen fikri bile olmaz, eşinin söylediklerini söyler. Evleniyorum dediğimde hiç araştırma yapmadı. Misafirmiş gibi geldi ve sonra gitti. Ben boşandım, yine uzaktan müdahale etti. Hastalandım yoktu. Doğum yaparken de yoktu. Ayağım kırıldı yoktu. Ve tüm bunlara karşın sadede para vermesiyle savundu kendini. Para verip bir ürün satın almak gibi bir ilişki... Ben kendimi yalnız hissediyorum..
Annem neden bu kadar duygusal olarak uzak, hep para verip annelik yaptığını sanıyor?