Diğer insanlara karşı çok iyi biriyken kendini sürekli eleştirmek, kendine karşı fazlasıyla kaba olmak neden böyle yapıyoruz? En çok kendimizi sevmemiz gerekirken neden mükemmel olamadığımız için kendimize kızıyoruz?
2 ay
Diğer insanlara karşı çok iyi biriyken kendini sürekli eleştirmek, kendine karşı fazlasıyla kaba olmak neden böyle yapıyoruz? En çok kendimizi sevmemiz gerekirken neden mükemmel olamadığımız için kendimize kızıyoruz?
Yani insanın öz eleştiri yapabilmesi güzel bir şey, hatta öz farkındalığının ve iç görünüm yüksekse bu gerçekten güzel bir şey. Ama şunu unutma bu hayatın başrolü sensin geriye kalan herkes figüran. Bu bakış açısıyla kendine bakarsan ve hayata bakarsan her şey daha değişir emin ol
Bazen kendine bu kadar yüklenmen, yıllarca fark etmeden içselleştirdiğin yüksek beklentilerden kaynaklanıyor olabilir 😔. Başkalarına gösterdiğin şefkati kendine yönlendirmeyi unutuyorsun. Kusursuz olma baskısı büyüdükçe iç ses sertleşiyor ama aslında sevgiye en çok senin ihtiyacın var. Kendine biraz nefes alanı açtığında duyduğun o kabalık yumuşamaya başlar 💛.
Cevap
8Cevap
Ailen zamanında seni çok eleştirdi hatta belki de zorbaladı ve şimdi onların sesi içinde geziyor. Öyle değil mi?
Evet
Kendine zarar verme düşünceleri var mı peki
Yok
Aşağılık psikolojisi, özgüven eksikliği ve kendine güvenmemek bunun sebepleri.
Kendinizi sevmeye, güvenmeye başlamanız gerekmekte.
Nasıl yapıyoruz onu
Hiç mi bir detayınız güzel değil, olumlu değil, hoş değil?
Bu detaylara yönelip gülümsemeyi öğrenin. Zamanla gelişir bu yanınız.
Tabiki iyi yönlerim var ama ben onları görmeyi reddediyorum sanki :( hep olumsuzluklara odaklıyım maalesef deneyeceğim dediğini
Kendinizi sevin, hayat böyle daha çekilebilir...
Aile tarafından değer görmediğin için ve dinde de kendini sevmeyin değer vermeyin gibi saçma telkinler var
Bende kendimi acımasızca eleştiriyorum aslında kendimize yazık ediyoruz biraz.
Diğerlerine göre farkındalığımız yüksek ve bu kendimiz için felaket..
Özgüvenin düşük yavrum. kendini sev kendine deger vee
Kendinle sevaşmayı bırak
Aşağılık kompleksi
Nasıl aşılır?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?