Reankarnasyona inanmadan inançlı olmak mümkün değil
İnanıyorum
İnanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap
9Cevap
Normalde inanmıyorum. Ama Ahmet Delibalta olayı çok ilginç. Çok kafamı karıştırdı.
Söylediği her şey gerçek nasıl çıkabilir.
Bu artık inançtan çok binlerce kayıtlı vaka ile gerçeğe dönmüş bir durum
Kesin bir şekilde İnanmasam da ihtimal dahilinde görüyorum
Kesin olarak inanmıyorum ama İslamla az çok bağdaşıyor diyorlar. yani herkes için değil bence bazı kişiler için geçerli
Tartışmaya kapali var
Ama Ogrenirsen bunu Tartismaya kapatirsin
Bilgi eksikligi olduğu için tabiki Kesin olarak inanmıyorum diyorsun.. normal
Evet o yüzden zaten
İşte ben Reankarnasyonun tanımını ve Var olduğunu Bilecek kadar bilgi sahibiyim. Kur'an'da ve dünyada bir çok kanıtı var, istersem tek tek sayabilirim
Olur say yazıyım önce sana
Ben inanıyorum.. Aslında derin ve uzun Bi konu ama sadece inanıyorum diyebilirim.. Dünyada bunu doğruöayacak örneklerde var
Evt Derin bir konu. Bilgisiz halk yeniden doğmak olarak görüyor
Ama Zeki insanlar adaletin sistemi olarak görüyor..
Dünyada bunu dogrulayacak 10 bine yakın kanıt var ve Kuran'da da Açıkça reankarnasyonu anlatan ayetler mevcut
Aynen.. Bu konuları araştırmayı seviyorum bende.
Önce reankarnasyonun tanımın mı bilmek gerekir, İslam'da Ayet numaralari ile açıkça reankarnasyonu anlatan ayetler var.
Tevsirciler onu bozamamis
Çok haklısın, Reenkarnasyon Adaletin Bir Sistemidir
Ölünce, çöp olcaz çöp. Bilincin sonsuza dek kapancak hiçlik olcak.
Bu Hesap herşeyi Biliyor, Deccal diyorlar Gangsshite
Evt İslam dininde Reankarnasyon vardır
Hangi din için inançtan bahsediyorsun?
Dinime göre var.
Ne kadar çok cühela var, yok diyorlar bana Googleden Resim atıyorlar
Dalga geçeceksin yüksek ihtimalle ama yarı hint yarı türk biriyim ailem Hindu inancıma göre olan bir şey. Onlara göre çoğunluğu İslam yok zaten hakaret ederler sözde hoşgörü dini ya
Hyr niye dalga geçiyim canım?
Acı olan şu Reankarnasyon Kuran'da açıkça anlatılır ve dünyada da milyonlarca kanıtı var bunlari tek tek sayabilirim. Ama yobazin teki Yok diyor kanitlamak içinde Sahte Tevsir atıyor, komik bir durum😂
İslam'da yok diye biliyorum ama Kuranı okumadım bir şey diyemem. Yazıyorsa vardır ya :D
"Sözde İslamcilarda yok"
Ama Ayette Açıkça bedenlerin değiştirilip yeniden Doğdugunu bir degil 2 ayet açıklıyor.
Tevsirciler bunu Carptirmsys çalışmis ama başaramamış
İnansalarda İnanmasalar Da gerçek bu
Inanmiyorum
Ogrenirsen var olduğunu anlayabilirsin
olabilir
Olabilir değil İslam dininde var ve adaletin Sağlanması için bir Sistem olarak geçer
Hindu Saçmalığı
Hint geleneginde herhangi bir canlı olarak geliyorsun, ama İslam'da İnsan olarak Geliyorsun. Adaletin Sağlanması için
@Merve_kynn iyide İslam dininde reenkarnasyon inancı yokki?
Kizmiyim diyorum beni sınıyorlar, ya Birileri kuranı Tevsir ediyor halkta okuyor,
Reankarnasyonun Kesin varlığını ayetler açıklıyor
İstersen ayet ismide veririm googleye yaz çıkar
@Merve_kynn olur, hangi ayet?
@KemalistKIZ1923
Vakia 61. ayet Bakara 28. Ayet, Meryem 66. Ayet
Meryem süresini Tevsirciler Kabir hayatına Yorumlamış ama aslı o değil
Soru sahibi cevaplamış zaten canım. Bir de ankebut 19-20. ayet var. Bu tam Reankarnasyonu tanımlamiyor ama gör yinede
@Gangshitt_07 peki tevsirlerin yanildigini neye dayanarak söylüyorsun
Sen bunu neye göre reenkarnasyona yordun?
Söylediğin Ayetler bunlar :
Bakara Suresi 28. Ayet (2:28):
"Allah'ı nasıl inkâr edersiniz ki, siz ölü (yok) iken sizi O diriltti. Sonra sizi öldürecek, sonra tekrar diriltecek, sonra da O'na döndürüleceksiniz."
Meryem Suresi 66. Ayet (19:66):
"İnsan der ki: 'Ben öldükten sonra gerçekten (kabrimden) diri olarak çıkarılacak mıyım?'"
Vâkıa Suresi 61. Ayet (56:61):
"Böylece sizin yerinize benzerlerinizi getirelim ve sizi bilmediğiniz bir âlemde tekrar var edelim diye (ölümü aranızda takdir ettik)."
Vakıa suresi herşeyi açıklıyor
Bakara 28. Ayette 3 dirilsten bahseder, bak Tevsir buraya dokunmamış.
Tevsir yanıldi deniyorum
Gerçekten uzak bir sekilde yorumlamislar
Eğer haklı olsan bakara 28 de üc dirilisten bahsetmezdi
Bu isleri öğrenmek için baştan baslamalisin, Tevsir carptirmis diyorum gelmiş bana Yanlış dediğim AP*tal tevsiri atıyorsun
Tefsir değil bu Türkçesi, Türkçe çevirisi, grok çevirdi... Sen daha tefsirin ne olduğunu bile bilmiyorsun
Tefsir demek Kur'an'ın açıklaması demektir çevirisi demek değildir
Cahillik baya alt tabakada, hadi kızım işine
Kur'an'da reankarnasyon Adaletin sağlanması için bir sistem olarak anlatılır.
Ogrenirsen bulursun
Kemalistkız ... Ahmet Delibalta olayı yaz youtubeye... bende tamamen sacmalık dıyordum lakın yasanmıs olayları ınceledıkce cok onyargılı oldugumu farkettım.
Bu vakaların hepsı birde kanıtlı , dosyalı birsuru profesorun onunde.
İnanmıyorum
Hayır
Evt çünkü gercek
Bence değil ama inanmanız normal
Evt İnanıyorum
İnaniyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Reenkarnasyon fikri bana her zaman ilginç gelmiştir ve içsel yolculuğu anlamaya yardımcı olduğunu düşündüğüm için inanıyorum 😊✨ Senin bu kadar kesin bir yorum yapman da aslında konuyu ne kadar sorguladığını gösteriyor. İnanç sadece tek bir bakış açısından ibaret olmak zorunda değil, herkesin kendi iç sesiyle şekillenen bir süreç 💫