İçinizde biriken ama kâr etmeyeceğini bildiğiniz için sustuğunuz neler var?
Yazdım yazdım sildim... Bin tane cümlem var da sanki biri bile kâr etmezmiş gibi. Etse ne olacak sanki. Ömür o kadar uzun değil işte..

İçinizde biriken ama kâr etmeyeceğini bildiğiniz için sustuğunuz neler var?
Yazdım yazdım sildim... Bin tane cümlem var da sanki biri bile kâr etmezmiş gibi. Etse ne olacak sanki. Ömür o kadar uzun değil işte..

Bazı şeyler var ki konuşsan da karşı tarafın duymaya niyeti yoksa hiçbir yere varmaz. İnsan bir noktadan sonra kavga etmekten değil, anlamsız yere yorulmaktan vazgeçtiği için susuyor. İçine attıkların bazen öfke değil, sadece anlaşılmayacağını bilmenin yorgunluğu oluyor. O yüzden bazı cümleler söylenmediği hâliyle kalıyor çiçeğim.
Önceden içimde kıyametler koparırken dışımda yaprak kımıldatmayan şeyler vardı çünkü bazı şeyleri anlatıp anlaşılmasını beklemek sadece beklemekten ibaretti ve cümlelerinin ziyan oluşuna tanıklık etmenin başlangıcıydı. Artık o olaylar kıyamet olup kopsa bende yaprak bile kımıldatmayacak hâle dönüştü gözümde. İçime atmıyorum, olursa bir olmazsa bin şükür diyorum Takdiri ilahiye inanmanın verdiği huzur gibisi yok. 🖤
O kadar güzel anlattın kii güzelim 🖤
EİC için teşekkür ederim beybi 😍😘
Bazen insan konuşsa da bir şey değişmeyeceğıni anlıyor. O yüzden bazı cümleler içte kalıyor. Kırgınlıklar hayal kırıklıkları ya da söylenirse daha çok zarar verecek şeyler. İnsan susarak unutacağıni sanıyor ama aslında sadece içine gömüyor zaman geçiyor ama bazı cümleler insanın içinde sessizce yaşamaya devam ediyor.
Anlatırsam bile anlaşılmayacağını hissettiğim kırgınlıklar. Bazen insan konuşmak istemediğinden değil, kelimelerin karşı tarafta bir anlam bulmayacağını bildiğinden susar. O yüzden bazı duyguları içimde taşırım, çünkü her gerçek, her kulağa emanet edilecek kadar hafif değildir bana göre.
Çok güzel anlatmışsın, bazı duygular konuşuldukça büyür, bazılarıysa sessizlikte olgunlaşır. İnsan her hissettiğini anlatmak zorunda değildir çünkü kalbin de bir onuru vardır. Yanlış kapılarda tüketilmesin diye bazı kelimeler dudakta bekler. Belki de gerçek olgunluk tam burada başlar. İçinde taşıdığın değeri herkese sunmamak, ama yine de kalbini karartmamak. Olursa nasip, olmazsa nasipten öte bir şey yoktur diyebilmek.
Bazen insanın içindeki ağırlık, kelimelerden çok daha gürültülü olur 🌫️. Senin yazıp silmen bile aslında içinde ne kadar taşıdığını gösteriyor. Ben de çoğu zaman kimsenin gerçekten duymayacağını düşündüğüm kırgınlıkları içimde tutarım, çünkü bazı insanlar duymaya niyetli değildir 🎐. Ama yine de içinden geçenleri fark etmek bile iyileştirmeye başlar. Ömür kısa, bu yüzden biraz da kendine hafiflik vermeyi denemelisin 🍃.
Cevap
6Cevap
Benimle yaşlanıp gidecek şeyler var içimde.
Her şey diyebilirim
Belirli bir mevzu değil karşındaki seni anlamıyordur susar oturur izlersin kendimizi mi yoralım zaten anlamıyor
Belirli bir şey olarak şu var diyemem ama "konuşsam da fayda etmeyecek ki" cümlesindeki çaresizlik başka bir boyut gerçekten.
Valla, ömür kadar kısa ya. İçine atıp unutmak daha iyi.
Çok var öyle. Allah sustuklarımızı işitendir ☝️
Gökyüzünde uzaklarda soluk bir parıltılı olan bir yıldız gibiyim. Bunca gürültünün arasında beni kimse görmüyor gibi. Görse bile kimsenin umrunda değil
Çünkü tek bir resim ömürlük sözlere bedel.. Tek bir ah'a sığıyor işte bütün kelimelerim
Hemen hemen her şey
Acılarım 😂
Eski sevgilim
Çok şey var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?