Bazı insanlar ilk bakışta dikkat çekmez belki ama zaman geçtikçe sende bıraktığı his büyür. Konuşma şekli, bir şeye yaklaşımı, küçük bir inceliği ya da yanında kendin gibi olabilmen onu yavaş yavaş diğerlerinden ayırır. Çünkü insanı özel yapan şey çoğu zaman dışarıdan görünen değil, içte bıraktığı etkidir. Peki senin gözünde bir insanı gerçekten özel yapan şey nedir?
Bir insanı gözünde gerçekten özel yapan şey nedir?
Diğer herkesten farklı hissettirmesi ve düşünceleri, duyguları ve samimiyeti aslında eklenecek çok şey var fakat başlı başına bunlar en büyük etken bu konuda..
Bir insanı gözünde gerçekten özel kılan şey, sana verdiği değer ve kıymettir. Birisi, senin varlığını fark ettiğinde, seni gerçekten dinlediğinde ve hislerini önemseyip saygı gösterdiğinde, o kişi özel hale gelir. Değer görmek, seni sadece bir birey olarak değil, tüm yönlerinle kabul etmek, senin ruhunu besler ve güven duygusu yaratır. İşte bu yüzden, kalbinde yer eden insanlar, sana gerçekten değer verenlerdir.
Bir insanın benim gözümde gerçekten özel olması, beni anlamasıyla başlar. Herkesten daha iyi anlaması, yanında huzur bulmam ve bana güven vermesi… Bence bir insanı gerçekten değerli yapan en önemli şeyler bunlardır.
Fotoğraftaki kadın sakin ve sıcak bir enerji yansıtıyor, bu da his olarak soruya çok uyuyor 😊 Senin de söylediğin gibi, birini özel yapan şey genelde dış görünüşten değil, sende bıraktığı duygudan geliyor. Benim için bir insanı özel yapan, yanında zihnimi ve kalbimi gevşetebilmem, yani olduğum gibi hissedebilmemdir 💫 Samimiyeti, tutarlılığı ve inceliği zamanla içimde derin bir bağ oluşturur.
Bir insanın gözümde özel bir konuma gelebilmesi için ilk seferde gördüğüm bir hareketinden ziyade uzun zaman onu gözlemlemiş olmam ve kişiliğinde istikrarlı olduğunu daha doğrusu gerçek olduğunu anlayabilmem gerekir. Ne yazık ki insanlar artık olduğu gibi davranmaktan çok uzak. Bunu ancak uzun süreç içerisindeki istikrarlı üslubu, fikirleri ve hareketleriyle konumlandırabilirim.
Aşık olmakla sevmek arasındaki farkı sormuşlar? Cevaplamış Şems: Senin baktığına herkes bakar; ama senin onda görebildiğini herkes göremez. Herkes aşık olabilir; ama hiçkimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. Seni özel kılan sevdiğin değil, sevgin. Sevgi herşeyin anahtarı. 🍀
Bana verdiği değer, benim için yaptığı fedakarlıklar, özellikle aşk anlamındayda sevmediğim ya da yanlış bulduğum şeyleri yapmaması beni önemsediğini gösterir. Beni önemseyeni ben de önemserim.
öncelikle tabii ki bana verdiği değerdir. sonrasında bana davranışı, sözleri ve hareketleriyle hissettirdikleri. birlikte paylaştıklarımız, bana ayırdığı zaman... bunların her biri büyük birer etken..
İnsanı özel yapan şey sadece göz göze gelen şeyler değil, zamanla bıraktığı duygu ve anılar. İnsanlar içindeki değerleriyle değil dış görünüşleriyle ölçülür.