Kişilik & Karakter konusunda 428 cevap paylaştı. hiç bir kez olsun olgunluk/olgunlaşma zannettiğiniz şeyin olgunluk falan olmadığını düşündünüz mü?
ha illa çok mantıklı bir neden istersen cevabı çok basit: evrimsel süreçte kadınlar erken olgunlaşmak zorunda çünkü yavrulayacak ve onlara bakacak, erkeğin öyle bir misyonu yok, kaç yaşında olursa olsun evrimsel süreçte tek bir misyonu var, üremek bunun içinde biyolojik olgunluktan fazlasına ihtiyaç yok, yani erkek organizmanın senin olgunluk olarak kabul ettiğin şeyle biyolojik olarak hiç bir işi yok, e bu durum sırf dünyanın şartları son bi kaç 1000 yıldır değişti diye bi anda değişecek değil keza evrimin bu özelliği insandan bile eski milyar yıllık bi durum bu, organizmalar ilk cinsiyetlere bölündüğünde başladı. milyar yıllık bi veri bi kaç 1000 yılda yok olmuyor maalesef ki aslında buna gerek de yok da o başka bi mevzu.
yani ortada toplum mühendisliği yapacak bişey yok tamamen biyolojik bi gereksinimin ürünü, kadın senin olgunluk diye adlandırdığın sorumluluk duygusunu çabuk geliştirmek zorunda erkeğinse hiç öyle bir biyolojik gereksinimi yok hiç geliştirmese de olur.
03 Yorumla- 3 ay
isabetli bi değerlendirme, OP'nin ve birçok kadının olgunluk diye lanse ettiği kavram tutarlı bi tanım üstüne oturmuyor, kooperatif erkeklerin kooperatif beceri "eksikliğine" atıfta bulunarak daha olgunuz diyorlar ancak şunu sorgulamıyorlar; "acaba birlikte çalışması kolay biri miyim?" . bu soru hiç sorulmuyor da cevaplanmıyor da
- 3 ay
@tepkisiz8919 aslında oturuyor. onların olgunluktan anladıkları şey buna kendimi ve yavrumu yıkabilir miyim. daha da daraltayım sorumluluk.
olgunluk derken kast ettikleri şey hayatımı kolaylaştıracak benim uğraşmak istemediğim sorumlulukları bile sırtlayacak.
olgunluktan kasıtları tam da bu. - 3 ay
ne yazık ki
En İyi Cevaplar
3 ayAynı hayatı, aynı şeyleri yaşamıyoruz. Erkekler geç olgunlaşmıyor. 35 yaşında çocuk gibi olan kadınlarda var erkekler de. Sağda solda eli bıçak silah tutan serseriler de var, 20 yaşında hayatının baharında eli 12-13 anahtar tutan gençlerimiz de var. Gidin bakın sanayilere. Ha yeri geliyor çocuklaşıyoruz bu doğru çünkü ruhumuzu kaybetmek istemiyoruz. Çünkü içimizde ki o ruh ölürse işte o zaman her şey ölür. Bu benim fikrimdir. Gördüklerimden, yaşanan şeyleri ders edindiklerimden dolayıdır.
21 Yorumla- 3 ay
çalısmakla olgunlasma olmuyo maalesef isinde gücünde dediğimiz insanlar en çok yanıltan bizi
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı. Bence bunun biraz yetiştirilme biçimiyle ilgisi var. Birçok erkeğe duygusunu anlamak değil, bastırmak öğretiliyor. Sorumluluk alması geç kalıyor, yüzleşmek yerine kaçmak daha kolay geliyor. Aynı hayat yaşansa da herkes aynı duygusal eğitimden geçmiyor. O yüzden bazı erkekler yaş alıyor ama olgunlaşması gecikiyor. Gerçek olgunluk yaşta değil, kendini tanıyıp davranışının yükünü taşıyabilmekte başlıyor.
10 Yorumla
3 ayErkeklerin geç olgunlaşması genellikle biyolojik ve sosyal faktörlerden kaynaklanıyor Hormonlar, beyin gelişimi ve toplumsal beklentiler farklı ilerliyor Kadınlar duygusal ve sosyal sorumlulukları daha erken üstlenebiliyor Bu yüzden aynı hayatı yaşasalar bile olgunlaşma süreci farklı zamanlarda gerçekleşiyor ve deneyimler aynı etkiyi yaratmıyor
40 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen gerçekten yorucu olabiliyor böyle hissetmek 🌫️ Ama şunu bil ki olgunluk çoğu zaman yaşla değil, deneyimi sindirme hızınla ilgili oluyor. Erkekler duygularını tanımlamakta ve sorumlulukları kabullenmekte biraz daha yavaş ilerleyebiliyor, bu da seni haklı olarak sabırsız hissettirebiliyor 💭 Aslında aynı şeyleri yaşıyorsunuz ama anlamlandırma süreçleriniz farklı işliyor. Bu durum da seni zaman zaman yalnız bırakabiliyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
Yaradan, insan olmamızı emrediyor Kur'an da, çoğu da uymuyor. İslamın ahlâkını bilen genç hayatın cinselden ibaret olmadığını bilir. Hayatta daima sorumluluk alıyoruz, kadınları yaşanmışlığı ile erkekler bir değil. Erkek sorumluluk, omuzuna yük alarak sorumluklaşır.
Ayrıca şunu da belirteyim her kadın da geç olgunlaşıyor.40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
3 ayKadınların beyin ağları erkeklere göre daha erken yapılanır ve budanır (gereksiz bağlantıların temizlenmesi). Kadınlarda bu bölgenin gelişimi genellikle 20'li yaşların başında tamamlanırken, erkeklerde bu süreç 25-30 yaşlarına kadar uzayabiliyor. Bu da erkeklerin riskli davranışlara veya "çocuksu" tepkilere daha uzun süre eğilimli olmasına yol açıyor.
20 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
3 ayErkekler geç olgunlaşmıyor, sorumluluk alma fikrine daha geç yaşta adapte olabiliyorlar sadece.
40 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
3 ayFıtrat gereği yapı gereği böyle bir varlık erkek..
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
3 ayAynı şeyleri falan yaşamıyoruz. Kadınlar daha çocukken kardeşlerinin ve ev işlerinin sorumluluğunu alıyorlar. Erkeğe mesela babası araba alıyor ama kadın kendi çalışıp alıyor. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi. Türkiye'de böyle bir durum var. Özellikle doğuda miras vermeyeceğim ben kızıma diyenler çok, sen kız olduğun için çocuklarını sayarken seni söylemez, torunlarını sayarken söylemez. Sadece erkekler sayılır yani aileden de bi dışlanma yaşıyorsun. Öyle olunca kendime yetmeliyim düşüncesi gelişiyor belki de. İstesen de çocuk olamıyorsun, büyümek zorundasın..
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
3 ayNedeni çok basit.
Bir kadının ve erkeğin yetiştiriliş şekline bakmanız yeterli.
Yapılmaması ve söylenmemesi gereken şeyleri söylendiğinde bile bunu cinsiyete bağlayıp normalleştirilen kimse bu o kişisinin gelişimine , olgunlaşmasına , kendini tanımasına engeldir.
Tabi bütün bunların farkında olana ebebeyinlerinde bu şekilde yetiştirilmiş olması lazım.
Kendini tanımamış , isteklerini başkalarının sözüyle belirleyen yetişkinlerin büyüttükleri çocuklarda tıpkı kendileri gibi olur.
Doğru cevabı , gerçeği çok uzakta aramaya devam ettikçe bu böyle devam edecek.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayMerhaba ben bir öğretmenim hem batıda hem doğuda öğretmenlik yaptım gözlemlediğim kadarıya olgunluğun hayat şartlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum doğuda kız çocukları ilköğretim çağında ev işlerini öğreniyor tamamlıyor erkek çocukları da bir iş yerinde çalıştırılıyor çocuklar ailede erken yaşta hayatın zorluklarını gördükleri sorumluluk aldıkları için daha aklı başında olgun oluyorlar batıda aileler çocuklara evde ya da dışarıda pek sorumluluk vermiyor çocuklar zorluk görmedikleri her istediklerini kolay elde edebildikleri için şımarık oluyorlar tabi istisnalar olabilir herkes aynı diyemem örnek vermek istedim yani konu hayat şartları erken yaşta zorluk görüp hayata atılma gibi faktörlerin etkili olduğunu düşünüyorum cinsiyet belki duygusal anlamda etkiliyor erkekler kızlar kadar derin düşünmedikleri için geç olgunlaşıyor olabilirler
20 Yorumla
3 ayOlgunluğun kadın veya erkek olmakla bir ilgisi yok Olgun olmayan şımarık bir sürü kadın biliyorum maalesef şımarık bir sürü kız biliyorum kadın biliyorum biliyorum koca koca kadınlar var şımarık çocuk gibi olgunlaşmamış ama 20 yaşında olgun efendi erkeklerde var Eğer öyle bir şey olsaydı bu dediğim örnek olmazdı.
40 Yorumla
3 ayAynı şeyleri yakından uzaktan yaşamıyoruz alakamız yok. Prenses erkeklere diyecek sözüm yok zaten de benim yaşanmışlığım hayat tecrübesi olarak çok. Zaten bu yüzden zaman zaman yaşlı hissediyorum. Kendi kız kardeşim bile çok rahat bir hayat sürüyorken evin tüm yükü benim üzerimde. En ufak olumsuzlukta tüm suç bana kalıyor.
10 YorumlaÇünkü erkeklere DUYGUSAL sorumluluk yüklenmiyor.
Sadece iş sorumluluğu yükleniyor.
Kalbin mi kırıldı erkeğe merhamet et o çok yoruluyor içine at sen kadınsın
Erkek anlamaz duygulardan fazla (yalan)
Üzülüyor musun söyleme. Erkek çekemez öyle her dakka. İtaat et hizmet et erkeğe.
Erkek öyle sabırlı olmaz vurur bir tane. fazla cadı olma ses çıkartma
Bunları annemizden babamızdan öğrendik. Ataerkil egemenliğin sonucu... Erkekler yapti bunu kadınları kontrol etmek için.
Bize hizmet etmesi gerekenler erkekler halbuki. Sağlayıcı olan onlar, mutlu ve neşeli olması gereken bizler. Ama tam tersi oluyor ve korkunç bir durum bu.
Duygularıyla temas kurmaları gerekiyor olgunlaşmaları için. Prenses olmalarına gerek yok sadece empati.
02 Yorumla- 3 ay
😅😅😅
Evet empati istiyoruz
- Kişilik & Karakter konusunda 736 cevap paylaştı.
3 ayailevi değerlerin etkisi büyük tabi bunun yanında kişilik karakterde önemli erken olgunlaşmak çoğunlukla iyi bir şey gibi görünüyor ama bunun ne kadar erken ne kadar geç oluşunun kişiden başka kimseye bir faydası veya zararı dokunmuyor bu yüzden bunu düşünmek yersiz olur
09 Yorumla- 3 ay
Düzenli bir aile içerisinde yaşayan kişi her zaman kendini fark ettirir gösterir zamanımız cahil olmayı kabul etmiyor her alanda kendini yetiştirmeli insan dünya gibi olmalı dünya etrafında daima dönüyor olduğu yerde kalmıyor
- 3 ay
olay sadece kendini geliştirmek değil hocam daha çok insanlara duygusal veya davranışsal anlamda yükleniliyor SEN YETİŞKİN BİR ADAM OLCAKSIN OLMAK ZORUNDASIN veya SEN KOCAMAN BİR KADIN OLDUN ARTIK BUNU ŞUNU YAPMAYACAKSIN gibi gibi şeyler dayatılıyor olgun olmamak bir cahillik değildir veya zeki olmak tuttuğunu koparan bir insan olmak vs pek olgunlukla bağdaştırılmamalı günümüz dünyasında ne yazık ki evet yırtık bir insan olmazsan olgun gözükmezsen toplum seni baskılıyor hor görüyor küçük görüyor kendi benimsedikleri örf ve adetler neyse ona göre yorumluyorlar farklı bakış açıları yok iyi niyetleri yok empati yetenekleri zayıf bunu kendimize yapan yine biziz aslında dünyanın pek bir rolü yok bunda düzenli bir aile içerisinde olan hiçbir insan kendini göstermeye oynamaz o aile içerisinde yine hor görülen hor görülmekten kastım aslında sana veya onlara güvenmeyen bir ailenin içerisinde büyümek buna etki eder bu kişi aşağıya çeker kişi de kendini göstermeye oynar bakın ben bur dayım ben bunu şunu yapabiliyorum bana güvenmeniz gerekiyor demeye getirir işi kendini bir nevi ispatlamaya çalışır onlara karşı
- 3 ay
Şimdi elinize sağlık uzun yazmışsınız okudum biraz ama bana sorarsanız örf ve adetten önce kişinin önce bir inancı olmalı ve o inanca göre elinden geldiğince hareket etmeli o zaman her şey Onun için kolay olur dinimiz zaten ne zaman olgun olacağımızı hangi yaşta ne yapacağımızı bize söylediği için sıkıntı yok
- 3 ay
değerli zamanınızı ayırıp okuduğunuz için gözlerinize sağlık teşekkür ederim hocam İnancınızın olması güzel evet insanın inancı olmalı inanmadan güvenmeden hayatında bir çok şeyi gerçekleştiremiyor ne yazık ki bu konuyu biraz araştırmama lazım diniminiz bize nerede ne yapacağımızı söylemesi konusunda ama bu biraz da bana mantıksız geliyor çünkü hepimiz aynı fiziksel özelliklere sahip olsak da hepimizin farklı düşünceleri hayatları var dinimiz zorunda kılmayı doğru olmadığını biliyorum bu yüzden de bize söylediği şeyleri yapma konusunda hepimizin aynı istikrarı gösteremeyeceğini de anlamak gerekiyor sıkıntı yok demişsiniz sanırım kendinize göre yorumluyorsunuz gibime geldi olayları belki gördükleriniz yaşadıklarınız veya öğrendikleriniz bildiklerinizin neticesinde bu yorumu yapıyorsunuz evet sizin açınızdan bir sıkıntı yok gibi gözüküyor aslın da dilerim ki dinimizi en doğru şekilde bizlere aşılayacak bir olay yaşanır çünkü günümüz de sözde dinimiz insanların elinde birer oyuncak haline geldi bir başkalarını tımar etmek için kullanıldığını insanları belirli normlara bağlamaya çalıştıklarını düşünüyorum buna aslında inançsızlık diyebilirsiniz açıkcası bahsettiğim gibi kuranı hiç okumadım dinime hakim de değilimdir 5 vakit namazımı kılmam her hafta cumamı vs aksatmam genel olarak uzağım aslında bu da sanırım benim sorunum öğrenmekten çekindiğim için veya gördüklerim karşısında dinimizin sadece bahsettiğim üzere şekillendirildiği için bilemiyorum o yüzden net bir tartışmaya girmem mantıklı olmaz
- 3 ay
Allah size iyilik ihsan eylesin şunu Unutmayalım ki dünya hayatı 3 günden ibaret Belki daha az bizi Allahu Teala yarattı ve bizden belirli sorumluluklar istedi yapmaya çalışıyoruz Elhamdülillah veya yapmaya çalışmalıyız bu kadar Ne ileri ne geri
- 3 ay
güzel dilekleriniz için teşekkür ederim
- 3 ay
Rica ederim...
Namaza gayretli olun o sizin arkadaşınız olacak 😊 - 3 ay
inşallah buna gayret edeceğim Allah'a emanet olun
- 3 ay
Sizde Allaha emanet olun
Gizli Üye(30-35)3 ayGeç olgunlaşır çok uzun süre olgun kalırız. Kadınlar kabak çiçeği gibi açar ve söner gider, bu olay hormonlar ve fıtrat ile ilgili bir durum.
Bu yüzden kadın erkek ilişkilerinde erkeğin büyük olması iyidir.
12 Yorumla- 3 ay
Yani idare eder bir yorum
Cevap sahibi3 aySoru gibi yani 👍
Kişilik & Karakter konusunda 530 cevap paylaştı. Bana göre erkek oldukları için biraz fazla şımartılmaları.
Mesela kızlar ergenlikten itibaren bazı hareketlerde ailesi tarafından artık büyüdün bunları yapmamalısın denir ama aynı şey erkekler için geçerli değil.
Dikkat ederseniz küçük yaştan itibaren ailesi tarafından şımartılmayan erkekler erken olgunlaşır.
00 Yorumla
3 ayOlgun değilim ama mantık adamıyım çizgi film izlerim lunaparka giderim çocuk gibi oyun oynar ve hayatın zevklerini yaşarım. Ama iş mantık ve ileriye dönük kararlar almak dersen mükkemel bir yetegim vardır. Bu arada kendimi azcik övmüş olabilirim.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
3 ayİlk sebep biyolojik olarak ergenliğe daha geç girdikleri için. İkincisi de bir konuda sınanmazsan o konuda gelişmeyeceğin için. Örneğin para kazanması gerekmeyen biri neden çalışsın? Mevcut düzende sosyal konularda kadınlar, maddi konularda erkekler sürekli baskıya maruz kalıyor. O yüzden bu konularda gelişme sürelerimiz birbirimizinkinden farklı.
00 Yorumla Sevgilimle ilk buluştuğumuzda yürüyüş yaparken işte özel günleri ve normal günlerde sürpriz yapmayı hediyeler çiçek almayı sevdiğim kadına almam gerekiyor onu mutlu edersem mutlu olurum dedi doğum günümde yoldaydi doğum günümü unuttu sonra özür diledi çok telafi edicem dedi sevgililer gününde de aynısını yaptı mesaj attı ama hicbisey almadı buluştuğumuzda iki kere öptü sadece bu doğum günün bu sevgililer günü için maddi durumu yok maddiyat olarak algılanmasn küçücük şeyden de mutlu olurum ama ani olacak biseyimiz yok ilgisi var benle konuşmak için çaba da sarf ediyor ama bana Özel hissettirecek bişey yok nedir şimdi bu nasıl anlaticam ona bu durumu yardımcı olur musunuz
00 Yorumla
3 ayRabbim öyle yaratmış * öt eyandna şu devirde ana babaların eksikleri yüzünden böyle oluyor. Erken yaşta sorumluluk alan erkekler daha çabuk olgunlaşır mantıklı düşünür. Annebabası hem iyi yetiştirip hem sorumluluk verirse tadından yenmez hem düşünceli hem olgun olur. Şimdiki nesil şımarık, elinden iş gelmeyen, empati bile yapamayan beynini kullanmayan insanlar
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 345 cevap paylaştı.
3 ayArthur Schopenhauera göre insanı yöneten şey akıl değil, yaşama iradesidir. Doğa kadını annelik ve sorumlulukla daha erken yüzleştirdiği için kadın hayata daha erken gerçekçi bakar. Erkek ise daha hayalperest ve maceraya yatkın bırakılmıştır. Bu yüzden erkek çoğu zaman hayallerinin gerçekle çarpışmasıyla, yani deneyim ve hayal kırıklıklarıyla daha geç olgunlaşır.
00 Yorumla
3 ayAyni değiliz sizler daha kucuk yasta ergenlik olgunluk kazanırken bizler daha büyük yaşta kazanıyoruz ortalama ornek veriyorum bizim ergenlik 13 yadinda başlarken sizin 13 yasinda kadınlık hali başlıyor 😁 nasil aynıyız tabkki sizler olgun olutor yasiniz ayni 2 cins yan yana gelince hep kadin olgun olur
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 486 cevap paylaştı.
3 ayErkek duyguları geç olgunlaşır. Kadınlar kadar duyarlı ve ince düşünceli olmadıkları, hayatın getirdiklerini es geçip oyun oynayan çocuk zihniyeti onunla yaşadığı için, biri olmazsa diğeri olur diye gamsız oldukları için, hiç bir şeyin sonunu ciddi olarak düşünmediği için, karar vermenin sorumluluğu ağır geldiği için olgunlaşamazlar.
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı.
3 ayBence tam tersi erkekler kadınlara göre daha çabuk olgunlaşıyor çoğu iş hayatına erken atılıyor sorumluluk falan
02 Yorumla- 3 ay
İş hayatına atılmak el becerisi Bunlar birer olgunluk değildir olgunluk daha çok düşüncedir
- 3 ay
Değil ama olgunlaşmada etkisi çok
- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
3 ayKadınlar geleceğini düşünürken erkekler lay lay lom peşinde
Kadinlar kendj ayakları üstünde durmaya calisirken
Erkekler babasinin parasini yeme peşinde
Kadinlar ahlaklı yapici iken
Erkekler kufur hakaret kavga gürültü yıkıcılık peşinde
Kadinlar okulda ders öğrenirken
Erkekler kime zarar versem eşek şakasi yapsam peşinde
Birak gec olgunlaşsin dicem de hatta hoç olgunlaşmiyor %90 ı
40 50 yaşında bile ergen gibiler00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)3 ayAynı arabalari surmemize ragmen neden kadinlar gec ogreniyor hatta hic ogrenemyiyor? Buna benzer sebepler. Farkli konulara odakliyiz. Kadinlar gonul isleri duygusal olaylarda olgunlasir. Erkekler ise diger hersey. Fen bilimleri teknoloji bilim uretim alet kullanma becerileri vs vs.
00 Yorumla
3 ayerkeklerin geç olgunlaşması bi yalan bu arada, bence erkekler daha erken olgunlaşıyor ama ayıptır demesi finansal olarak kendimizi toparlamamız zaman alıyor.
02 Yorumla- 3 ay
Erkeklerin kendini geliştirmesi demek İş hayatına atılması demek değildir ki Ona bakılırsa kadınlarda küçük yaşta bulaşık yıkamaya başlıyor çamaşır katlıyor çamaşır yıkıyor her şey çalışmak değil daha çok beyinsel olarak ben söylüyorum Daha doğrusu erkekler düz mantıktır ince fikirli değildir yani Hiçbir zaman da olgunlaşacak değiller yani
- 3 ay
olgunluğa bakış açılarımızın farklı olduğu ortada, benim bahsettiğim olgunluk devranı döndürebilme ve bumu sürdürebilir şekilde yapma becerisidir, ilişkilerde hangi taraf genelde işler yolunda bile gitse kendi "incelik" anlayışlarına uymayan metotlar ile yolunda götürülmüş olduğu için afra tafra yapıyor? daha da ilkel anlatmak gerekirse çocuk gibi davranan taraf genelde kadın mı oluyor adam mı sizce? kendi hemcinslerim adına iyi ya da kötü konuşmuş olmak istememekle birlikte, eğer iş ortamında tanışmadıysam yaşıtım kızlar benim yarım kadar bile olgun değiller.
- Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
3 ayAslında bu genellikle kadınların uydurması.30 yaşına gelmiş daha kira, fatura, pazar alışverişi bilmem ne hesabı yapmayı bilmeyen kadınlar kendi aralarında '' ay aşkım yaaa bu benimki de halaa çocuk gibi erkekler cidden maaal'' diyorlar...
00 Yorumla
3 ayBu yargının bilimsel ya da akademik kaynağı nedir merak ettim. Paylaşırsanız sevinirim. Aksi takdirde bu yargının bir cinsiyeti karalama amacı güden bir uydurma olduğunu düşüneceğim.
04 Yorumla- 3 ay
Isteyen istediğini düşünebilir kadınlar için Nazlı diyorlar şımarık diyorlar kabul ediyoruz eleştiriye açığız ama lütfen siz de eleştiriye açık olun Ama dediğim gibi bunun yanında istisnalar vardır üzerine alınıp da buraya yorum yazmasın boşuna öyle Herkese ayrı ayrı açıklama yapamam aaaa
Yordunuz beni yahu iyi ki bir soru paylaştım bu neydi böyle 😅 - 3 ay
Ben anlayacağımı anladım... Soruyu sorarken bilimsel bir veri yerine sadece toplumsal bir kabulü referans almışsınız. Tartışmanın "yorulma" noktasına gelmesi de insanları tek bir kalıba sığdırmaya çalışmanız. Halbuki gerek yoktu.
Ayrıca sadece bir bilginin kaynağını sorgulamak, o eleştiriye kapalı olduğum anlamına gelmez. İyi uydurmalar dilerim. - 3 ay
Hayatımda çok insan gördüm bir eğitimci olarak boş konuşmayı da sevmem konuşanı da genel olarak olgun değilsiniz yazdığımın arkasındayım ne delili istiyor sn ayet hadis mi Hayret bir şey ya
- 3 ay
Bu nasıl bir ironi?
Bir eğitimcinin, delil dendiğinde sadece dini referansları (ayet, hadis) anlaması ve bilimsel/akademik bir sorgulamaya bu kadar tepki vermesi oldukça şaşırtıcı ve ironik.
Ben sizden inanç temelli bir dogma değil, iddianızı destekleyen biyolojik veya psikolojik bir veri sormuştum. "Ben çok insan gördüm" argümanı bir eğitimci için istatistiksel bir veri değil, sadece kişisel bir zandır. Anlaşılan o ki aradığım rasyonel zemini burada bulamayacağım. Seviyeyi korumak adına konuyu burada kapatıyorum, iyi çalışmalar.
3 ayKendi adıma konuşuyorum; ben geç olgunlaşmadım, sadece hayatın gerçeklerini bir süre görmezden geldim. Çünkü bugün yaşıyorum ama yarın yaşayacak mıyım bilmiyorum. Gelecek planlarımı hep erteledim, çünkü anı yaşamak benim için daha değerliydi. Tabii yaşım ilerledikçe hayatımı düzene soktum ama arada kaçamaklar yapıyorum.
04 Yorumla- 3 ay
Olgunluk sadece çalışmak degildr ki tabikide kendini geliştiren insanlar vardır ki aferin onlara
Erkekler duygu ve düşünce olarak da hiç olgun değiller yine söylüyorum istisnalar kaideyi bozmaz - 3 ay
O zaman sizin hayatınıza duygu ve düşünce anlamında olgunlaşmış erkeklerin girmesini temenni ederim 😊
- 3 ay
Teşekkür ediyorum Allah razı olsun
Hepimiz düşünceli insanlara denk gelelim İNŞALLAH - 3 ay
Amin
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
3 ayMerhaba,
Olgun olmak zorunda değiliz ki. Ben çocuksu bir insanım mesela abi diyenlerin çoğu benden ağır başlı ve olgun! 😅
Umrumda değil. İçimden geldiği gibi yaşıyorum... 😅03 Yorumla- 3 ay
Yanlış olmadıktan sonra ve üzerinizdeki sorumlulukları bildikten sonra tabii ki de içinizden geldiği gibi çocuksu bir şekilde yaşayabilirsiniz belki karşınıza da öyle insan çıkacaktır yahut da sizi dengeleyecek olan
- 3 ay
Müthiş bir geri dönüş oldu. 😅
Emeğine yüreğine gönlüne sağlık. 🌸
Evet tam olarak katılıyorum ki çok şükür sorumluluklarımın farkındayım ve elimden geleni yapıyorum. Küçük yaştan beri çalışıyorum aileme bakıyorum. 😅
Dengelenmek istemiyorum valla. 😅
Öylesi çıkarsa makbule geçer. 😅
- 3 ay
MAŞALLAH...
3 ayİçgüdüsel bir şey bu ama herkesi de aynı kefeye koyamayiz tabiki
10 Yorumla
3 ayBence erkeklerin akli melekeleri 45 ten sonra felan geliyor. Evlenince felan öyle sorumluluk almak biriyle hayatı paylaşmak zor geliyor. Hesapsız kitapsız yaşamak ruhlarında var. Onların her istediği olacak ama sen sadece uyacaksn söylenene yoksa gerisi sıkıntı oluyor bunlarda bana 2 yaş sendromundaki çocukları anımsatıyor... Bunlarda benim düşüncelerim kimseyi bağlamaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 414 cevap paylaştı.
3 ayAynı hayatı yaşamıyoruz bence. Erkekler için her kapı açık hayatları boyunca, kadınlar ise her kapıda bekliyor, çabalıyor. Dağlar kadar farkın sebebi bu
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Benimsedikleri hayat rollerinden ötürü. Sadece para kazanma rolleri kendilerine bicince ne olacak. Kadın kadar kapsamlı rolleri yok
16 Yorumla- 3 ay
Bence yanlış düşünüyorsun evet para kazanmayı önemli buluyoruz ama sadece kendimiz için değil ilerideki eşimiz içinde onunla rahat etmek için
- 3 ay
Kadın kadar rolleri yok kadın kadar düşünce de olamazlar zaten benim söylemek istediğim çok düz bakıyorlar Duygu ve düşünce olarak da çok eksikler
- 3 ay
Bence biraz genelleme olmuş. Duygu ve düşünce kişiden kişiye değişir, sadece cinsiyetle ölçmek zor. İlginç bir bakış açısı. Neden böyle düşünüyorsun?
- 3 ay
Böyle kişileri gördüğümüz den ve iletişimde zorlandığimizdqn böyle söyledim birazcık daha ince fikirli olabilirler ben düzgün bir hayat için söylüyorum bu arada amacım erkekleri kötülemek falan değil
Evlilik hayatında ince fikirli olgun olmalarını istiyoruz - 3 ay
Anladım ne demek istediğini. Zaten ben de iki tarafın da anlayışlı ve olgun olması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa ilişki yürümüyor.
- 3 ay
Öyle zaten
3 ayAynı hayatı yaşıyor gibi görünsek de toplumsal beklentiler farklı. Kadınlar genellikle daha erken yaşta sorumluluk almaya itiliyor, bu da erken olgunlaşmayı getiriyor.
00 YorumlaYapı gereği öyledir. Erkekler bir araya gelince çocuk gibi olur. 35 40 yaşlarında samimi arkadaş grubu bir araya gelseler 7 8 yaşlarında ilkokula giden çocuk gibi şımarırlar hiç de gocunmazlar. Birbirleriyle alay eder espriler yapar hiç de küsüp alınmazlar. Hatta bazıları çocuk gibi de coşar oynar. Ama kadınlar 12 13 yaşlarında olgunlaşırlar ve bir daha öyle kalırlar. En ufak espride ağır kavgalar ederler.
00 YorumlaBence kadınlar geç olgunlaşıyor erkeklere göre çünkü 20 yaşındaki bir hanım hala ergen ergen tavırlar ergen ergen tiripler erkekler bence daha oldun ve daha mahsum
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
3 ayGenelleme olmadığı için üzerime alınmıyorum. Bilakis çok ciddi ve ağırbaşlı biriyim. Olgunlaşmamış çocuk gibi davranan o kadar kişi var ki!
02 Yorumla- 3 ay
Size tebrik ediyorum
Ve katılıyorum benimle burada dik dik konuşana kadar herkes bu cevabı verse yeterli - 3 ay
Ne demek ya! Soruya yorum atarken iyice okumasının kanaatindeyim. Erkeklerde de kızlarda da olgunlaşmamış tipler çok. El kol şakaları, gereksiz yere atılan kahkalalar vs vs. Bana ters geliyor. Ciddi olmayı yeğliyorum. Espri de yapılır şaka da yapılır ama sırası var. Benimle aynı görüşte olduğuna sevindim doğrusu. Olmasaydı canın sağ olsun derdim herkes aynı düşünmek zorunda değil.
Kişilik & Karakter konusunda 313 cevap paylaştı. selam.. pardon bu tanı neye kime göre verildi :) ya da bu erkek ler kim :? bu kişilik ve karakter meselesi.. olgunlaşmak dediğin hayatla bağlantılı ve ne yaşadığınla alakalı.
00 YorumlaErkeklerin geç olgunlaştığı sonucuna nereden vardın? Kime göre neye göre bunu söyleyen kızlar bu zamana kadar ne yapmış, ne yabancı dil biliyorlar ne de yurt dışında Cambridge, Oxford gibi kurumlarda çalışma yapmışlar, çoğunun tek hayalleri evlilik, beyinleri boş öğrenme merakı 0 fen bilimleri yok. çoğu ünlü bilim insanları, erkeklerden çıkıyor bu her yerde yurt dışında böyle.
00 Yorumla
3 ayBilimsel araştırmalara göre beynin karar verme ve sorumluluk alma ile ilgili kısmı (ön beyin) erkeklerde biraz daha geç gelişir. Bu yüzden bazı erkekler sorumluluk, planlama ve duygusal kontrol konularında daha geç olgunlaşabilir.
10 Yorumla
3 ayBen 20 den sonra olgunlaştım ama genel olarak hepsi ergen oluyor
02 Yorumla- 3 ay
Olgunlaşmak size göre nedir tam olarak çalışmak mı para kazanmak mı
- 3 ay
Hem öyle hem de mental olarak daha dayanıklı olup her şeyeyi ciddiyetle düşünen mantıksal bakan tek derdi zevk eğlence olmak gibi
- Kişilik & Karakter konusunda 362 cevap paylaştı.
3 ayAksine erkekler düz varlıklar kadınlar için yaptıkları çocukça gelebilir ama erkekler açısından olgun gözükür
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Erkek çocuğuna fazla anlam yükleniyor bu yüzden kendilerini padişah sanıyorlar
01 Yorumla- 3 ay
Belkide 😅😅
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
3 ayAtaerkil toplumu yetiştiren kadınların sayesinde ve akabinde gelen kadınların devam ettirmesi den kaynaklı.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 431 cevap paylaştı. Biyolojik ve mental olarak çok farklıyız o yüzden aynı şeyleri yaşıyor olmamızın bir benzerlik yaratması ihtimalini boşuna beklemeyin
00 Yorumla
3 ay30-35 yaşına gelip hala liseli gibi davranıp çocukça hareket eden kadınları gördükçe bu soruya katılamıyorum sorry
00 YorumlaNiye kadınlara göre daha erken ölüyor onuda sorsana
01 Yorumla- 3 ay
Allah sizi iyi etsin hepiniz mi erken ölüyor snz sanki ayrıca erken ölen kadınlar ne olacak aptal adamların kurbanı olan kadınlar oralara hic girmeyin bnce
- Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
3 aySanırım sebeblerden biri umursamaz olmaları her şeyi erteliyorlar sorumluluk almamak için bunun içine kendini geliştirmek de giriyor..
00 Yorumla
3 ayBazen insanlar bildiği herşeyin cahili olmayı tercih eder bilir ki değmez bazı kadınlar da var hiç olgunlasmayan cinsiyet ile alakalı değil
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayKadınlar kadar sosyal olmadıkları için olabilir. Kimisi ise aslında olgundur ama kasıtlı olarak sorumluluklardan kaçıyordur. Artık kaçacak bir yeri kalmayınca olması gerektiği gibi davranıyordur.
00 Yorumla
3 ayErkekler aileden imtiyazli büyütülür geç sorumluluk verildiği için geç olgunlaşır
Yani aynı şeyleri yaşamıyorsunuz00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayTam tersine kadınlar olgun olmadığı zaman yanlış erkeği seçerler. Suçu erkeklerde değil kendinizde arayın.
13 Yorumla
Cevap sahibi3 ayErkekler beyinlerinin yarısını kullanıyor yazanlara sesleniyorum: biz beynimizin yarısıyla sizleri ve tüm dünyayı yönetiyoruz, tamamını kullanırsak neler olur siz düşünün. Herşeye ağlayan kadınlar gelmiş burada olgunluk dersi veriyor 😂 neyse ağlamaya devam kızlar...
- 3 ay
Lafını bil sonra da haddini lütfen 😉
Cevap sahibi3 ayGerçekleri söylemek hadsizlik değildir 🙂
- Kişilik & Karakter konusunda 970 cevap paylaştı.
3 ayHer insan farklıdır insanları bireysel değerlendirmek mantıklı bence
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Amigdalaları sıkıntı onların. O kısım geç gelişiyo nedense.
11 Yorumla
3 ayBence fikirsel, amaç ve ilişki olgunluğu olarak düşünürsek kadınlar daha geç olgunlaşıyor..
10 Yorumla
3 ayErkekleri kadinlara göre 5 yaş küçük var say anlarsın.
00 Yorumla
3 ayArkadaş çevresi ve aynı şeyleri yaşamıyoruz yanılıyorsun
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 331 cevap paylaştı.
3 ayErkek 30 u geçmeden tam anlamıyla kendini bulamıyor
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 15,8b cevap paylaştı. Ortalama düşük haklısın ama kızlar da çok olgun düşünmüyor sanki
00 Yorumla
3 ayErkeğin yapısı ona yatkın kadını yapısı da ona
Ona yatkın yani deme
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 849 cevap paylaştı.
3 ayNeden oldugunu bilmiyorum erkek gebi ile ilgisi olabilir. Bi yastan sonra daha oturakliyiz
00 Yorumla - Devamını Gör (101)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat