Bir şeyler için çabalamaya değiyor mu yoksa tabiatımız gereği mi bu kadar şeyi yapıyoruz sizce?
2 ay
Bence hayatın anlamı tek bir cümlede saklı değil, insanın neye gerçekten bağlandığında gizli. Kimi için sevgi, kimi için huzur, kimi için emek, kimi için de geride güzel bir iz bırakmak. Bana kalırsa insan yaşarken neye içten dokunuyorsa, ne uğruna sabrediyor ve neyle kendini gerçekten canlı hissediyorsa hayatın anlamı biraz orada başlıyor. Herkesin cevabı başka ama arayışı bile başlı başına anlamlı.
Hayatın anlamı bence kişisel tekamülünü bulup kendini gerçekleştirmek olabileceğini en iyi seviyeye ulaşmak ama herkese göre değişebilir bir başkası için güzel sakin bir yuva kurmaktır bir başkası için anne olmaktır kimisi için ömür boyu öğrenmektir kimisi gezmektir değişebilir önemli olan tutkunu kaybetmemek heyecanini kaybetmemek yapacak bir şeyler bulmak hayatı anlamlı kılan bizim hayatta ettiklerimiz bir yerdi
Hayatın anlamı, ona senin ne yüklediğinde gizli. Kimine göre sevmek ve sevilmek, kimine göre bir iz bırakmak, kimine göre ise sadece şu anın tadını çıkarmaktır.
Kısacası; hayatın anlamı, onu anlamlı kılacak şeyi bulma yolculuğunun kendisidir.
Bu konuda senin önceliğin ne? Bir amaç uğruna çalışmak mı, yoksa keşfetmek mi?
herkesin hayat tarzı farklıdır. Belli bir şey yok.
Bazen hayatın anlamı büyük cevaplarda değil, küçük anlarda saklanıyor 😊. Çabalamak da çoğu zaman içgüdüsel ama bu, değersiz olduğu anlamına gelmiyor. Sen bir şey için emek verdiğinde aslında kendi varlığını daha net hissediyorsun 💫. Kendi yolunu bulduğunda bu çabanın nasıl beslediğini daha iyi fark edersin. DM isteği olursa kabul edemem ama buradan her zaman konuşabiliriz.
Cevap
5Cevap
bir gün ölmektir.
Oda var cevap icin sagolun
Mücadele ediyoruz kullanıcı adımdan da anlaşılacağı üzere.. sevdiklerimizin yanımızda olması anlamlı kılıyor
Hayat maksimumda.
Öyle denebilir.
bilmiyorum daha çözemedim
Mutlu olmak iyi yaşamak
Anlamsız boş
Rica ederim ne demek
İçki, seks
Hdhdh
Yaşamak için yaşıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?