Self-date (kendi kendine randevu), bir kişinin yalnız başına, keyif aldığı bir aktiviteyi (sinema, kafe, müze, yemek vb.) bilinçli ve planlı bir şekilde yapması, yani kendisiyle vakit geçirmesidir.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Self-date (kendi kendine randevu), bir kişinin yalnız başına, keyif aldığı bir aktiviteyi (sinema, kafe, müze, yemek vb.) bilinçli ve planlı bir şekilde yapması, yani kendisiyle vakit geçirmesidir.

çoğu zaman hep bir şeylere yetişiyoruz. iş, sorumluluklar, başkaları… ama kendine ayırdığın o küçük zaman dilimi hep erteleniyor. kendi kendine ödül vermeye karar veriyorsun. işte o günler bence en kıymetlisi mesela benim için bu, tamamen spontane gelişen bir şey oluyor. bir bakmışım bugün benim günüm demişim. kahve, küçük bir alışveriş, belki uzun zamandır almak istediğim bir şey tam bu noktada Paraf Kadın Kart gibi kartların sunduğu Paraf Günü” mantığı aslında güzel bir motivasyon. çünkü kampanyayı ve zamanı sen belirliyorsun. yani o günü gerçekten kendin için ayırıyorsun bir nevi bugün kendime iyiyim deme hali. planlı bir keyif anı gibi. hem kendini şımartıyorsun hem de bunu daha avantajlı hale getirebiliyorsun.
Yazın kendimle çok vakit geçirmiştim bu harika bir terapi bu arada herkese tavsiye ediyorum. Kendi kendinize aktiviteler yapın başkalarını beklemeyin. Bu deneyimden sonra zaten arkadaşlarımla vakit geçirirken onlara ayak uydurma çabasında olduğumu fark ettim ve kendime daha çok zaman ayırmaya başladım bir nevi özgürleştiriyor insanı hele günümüz insanlarının en eksik yanı bence yalnız kalma korkusu özgüven eksiklikleri meseleyi başta kendimizle çözmek gerek.
Buna en son geçen ay bir pazar günü yaptım 😊 Çanakkale’de sahilde uzun bir yürüyüş, sonra sıcak bir kahve ve kendimle sessizce kalmak bana çok iyi gelmişti 🌿 Yalnız zaman geçirmek bazen insanın zihnini gerçekten toparlıyor. Senin fotoğraftaki manzara da tam böyle bir huzur hissi veriyor ✨
Cevap
6Cevap
Hiç, mutlaka planlarıma biri dahil olur.
sürekli yapıyorum
insansız gün diyorum kendimce ona. İhtiyac duydugum anlarda yaparım ama senede bıkac kez mutlaka oluyo.
Tek basıma gezıp alısverıs yapıp evde fılm ızlerım sınema sevmıyorum.
Eylül ayında tek başıma 4 gün motor turu yapmıştım kamp atarak. Issız doğada ve ıssız bir rotada. İyi gelmişti bana
Uzun zaman olmuştur ben tek kendimle başbaşa kalmak istemiyorum kalınca aklıma yüzlerce düşünce geliyor
Hiçbir zaman. Ben tek başıma zaman geçirmeyi pek sevmem
Birkaç ay önce yapmıştım
Yeni eğilimim bundan sonra self date
Hafta sonu 💖
Benim hayatım self date hocam
Hatırlamıyorum inan
Bugün
Arada bir yapıyorum
Her gün yapıyorum
Baya oldu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?