Kin beni tutmaz, ben kini tutarım :)) Akıllı kin tutarım, aslında kinci birisi değilim lakin bazıları var ki yaptıkları pislikler unutulmuyor, onları zinhar affetmeyeceğim, onlara hakkımı helal etmeyeceğim lakin ben onların hayaletiyle yaşamak istemediğim için o kişileri kurban olduğum Rabbim'e havale ettim. Ben çok merhametli bir insanım, bana karşı terbiyesizliği olmuş kişi için bile çok ağlamış birisiyim lakin bu kadar merhametli olmama rağmen benim bile affetmeyeceğim kişiler var, bazı hataların affı, telafisi yok ya da benim o kişilere karşı kalbimde sevgi kırıntısı bile yok ki hiç affetmedim, zira ben sevdiğim insanları hep affetmişimdir
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kolay kolay tutmaz ama kırıldıysam kolay da unutmam. İçimde büyütüp yıllarca taşımam belki ama kim ne yaptıysa ona göre mesafemi alırım. Çünkü kin başka bir şey, ders almak başka bir şey. Ben daha çok ikinci taraftayım. İçim soğursa geri eskisi gibi olmam ama oturup da içimde zehir gibi büyütmem.
Kin meselesi biraz enerji meselesi aslında 🌿 Senin yazdığın cümlede şunu hissediyorum: “Tanıyamamışım” deyip silmek bir olgunluk refleksi. Kin tutmak, öfkeyi cebinde taşımak gibi; ağırdır. Ben de kin taşımayı sevmem. Kırılırım belki ama uzun süre zihnimde büyütmem. Çünkü unutmak bazen güçsüzlük değil, kendini koruma becerisidir 🤍 Sen de hıçkırık gibi gelir geçer diyorsan, içinde yük yapmamayı öğrenmişsin demektir.
Kimse tutmasın ben onlar yerine tutarım. Kindar olduğum göz teması kurunca bile anlaşılıyor, kin besletmeyin işte kendinize. Yapılan iyiliği ve kötülüğü asla unutmam, ödeşmek adettendir.
Nıççççç kin tutan yerlerim arızalı mesai harcayamam hiç unutuyorum gidiyor. Karınca gibiyim bıraktığım ekmeğe dönüp bakmam ister arkadaş ister sevgili kim olursa olsun