Kapalıyım ama kendimi çirkin ve baskı altında hissediyorum, açılmalı mıyım yoksa ne yapmalıyım?

Ortaokulda ve ilkokulda açıktım ve arkadaşlarımla hep lisede kapanacağımızdan bahsederdik. Ben de liseye geçince sabah aniden kapandım hiç akşam falan üstüne düşünmeden. Eskiden dış görünüşüm umrumda değildi ama şu an 11. Sınıftayım. 3 yıl sonra yeni yeni dış görünüşüm hakkında endişeleniyorum. Aynaya bakıp şalımı yaparken bi anda ağlayasım falan geliyor 'iğrenç' göründüğümü düşünüp diğer insanlar bana baktıklarında onlardan özür falan diliyorum içimden. Zaten biraz kaygı problemim var. Her neyse son zamanlarda okula dahi gitmek için evden çıkmak istemiyorum. Spor yapmak veya dışarıdan sevdiğim hobileri birinin bana baktığında anlayacak şekilde biri olmak istiyorum. Açılmak kelimesini kullanmak istemiyorum ama kendimi istemediğim bir şeyi yaparken dinden daha çok soğurken buluyorum. Din hakkında araştırmak ise sadece üzerimdeki baskıyı hatırlamama ve bunu 'zorunlu' olarak yaptığımı düşünmeme neden oluyor... En azından fikirlerinizi alabilir miyim? Bunu okuduysanız teşekkürler

Kapalıyım ama kendimi çirkin ve baskı altında hissediyorum, açılmalı mıyım yoksa ne yapmalıyım?