4 ayÖncelikle erkekler daha iyi anlaşır diyerek fikrimi belirteyim... Fakat bunun arka planı çok başka... Neden kadınlar anlaşamaz? bunun üç sebebi var; kadın beyninde var olan duygu yoğunluğu, toplumun buyurgan davranışı, karakter uyumu aramak (seçici ve sınırları olmak) İlk aşamada duygusal yoğunluk beynin kıskançlık kıyaslama öfke duygularını daha yoğun yaşıyor olması... Anneye, sevgiliye, eşe, arkadaşa. duyulan yoğun duygular bunları engelleyemeyiz... Ve göstererek yaşarız!!! bu kıskançlığı göstere göstere yaptığımız için herhangi biri "kadınlar herzaman kıskançtır dese" bu tezi çürütmek zordur... Çünkü her şey ortalıkta yaşanıyor bizzat görüyoruz... Fakat erkek içinde yaşıyor ve farklı şeylere yönlendirerek gizliyor... Ya da mantığını değiştirerek olmayacak şekilde kabulleniyor... İkinci bahsettiğim nokta toplumun buyurgan davranışı; Nineler eski insanların kocaları erkekler birşeyi yaptırmak isterse bunu karısına dikte eder o da gelinine o da çocuğuna ve gelecek kuşaklarına... Belki en baştaki eski kadın atalarımız, bunu doğru bulmasa da uygulamak ve yaymak zorunda kaldı... Çünkü baskı bu yöndeydi.. Kadın erkeğin istediği şekilde olursa kabul görür. Evlenebilir çocuğu olabilir... Örnek vereyim 15-16 yaşlarında 4'lü kız grubu düşünelim eğer bu kızlardan birinin namusuyla ilgili şüphe duyulursa o kız o... pu damgası yer ve ilçe il kasaba her neresiyse orada adı çıkartılır. Diğer 3 kızın annesi bu durumu olan kızla konuşmalarını yasaklarlar... Bahsedilen kızla konuşan herkes kabul görmeyecek evlenemeyecek çocuk sahibi olmaya layık görülmeyecektir. Tersi durumda erkeğe aynısı yapılmıyor biliyorsunuz!! Üçüncü sebep karakter uyumu aramak; kırmızı çizgilerimize uymayan, mizah anlayışı hayat görüşü konusunda uyuşmadığımız kişiyle vakit geçirmeyi istememek... Çünkü evlenirken bile ruh eşimizi arıyoruz aynı duygulara aynı hedeflere aynı alışkanlıklara sahip kişiyi.. Yüzde yüz match olabilmek istiyoruz!!! Neden arkadaş içinde aynı şey geçerli olmasın... Kafa yapın uyuyorsa arkadaş olursun... Erkeğe gelince; onlarda bu baskılar seçicilikler ve empatlık yok... Bir erkeğin hapçı papçı yatçı katçı istismarcı hırsız hdpli mhpli akpli arkadaş grubu olabilir... Çünkü o kişilerin kötülüklerinin ucu kendine dokunmuyorsa sorun etmiyorlar... Önemli olan iyi vakit geçirmek goy goy gülebilmek alem yapabilmek... Herkes bu uğurda işe yarıyorsa iyidir ve potansiyel arkadaştır..."erkeklere yapılan seninde annen kız kardeşin teyzen var" diyerek empati yapmasını istemek çok gereksiz... Çünkü kendi anne ve kardeşine uğramıyorsa onlar için sıkıntı yok!!! Bu olmadığı sürece işi belli bir mantığa getirip görmezden geliyorlar üstünü örtüyorlar... İş kötü noktaya geldiğinde birbirini öldürecek kadar tehlikeliler bir noktaya geliyor... Kadınlar anca kavga eder saç baş girer... Laf kavgası olur... Erkeklerdeki bu çizgisizlik umursamaz olma baskı azlığı... hizaya sokmaya çalışılmaması... Hatalarını haylazlık çocuk ruhlu olarak görmek işlerine yarıyor... İşin aslı tam olarak bu
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 8,8b cevap paylaştı.
u 5 ayKadınlar bence..
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 21,9b cevap paylaştı.
u 5 ayErkekler
22 Yorumla- 4 ay
Mersi cano :)♡
- 4 ay
Rica ederim ablam <3
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
4 ayErkekler bu anlamda öndedir. Biz kolayca organize oluyoruz. Oyun bulma sıkıntımız yok. LOL olur, halısaha olur... Erkek erkeğe muhabbette konular çok sınırlı. O ne yapmış bu ne yapmış dedikodusu pek yoktur. Sen ne yaptın, ne yapacaksın muhabbeti olabilir. Onun dışında kafa ütüleme, yakınma, bir şeyi bıncığına kadar anlatma yoktur. Yani erkek ortamı, erkek ortamıdır kardeşim. Buram buram t*ş*k kokar. Hiyerarşide herkes yerini bilir. Ters durumlarda dayak mümkündür. Genelde dayak bir kere atılır, kişi yerini bilir ve ona göre davranır. Hani çok düzüz moruk. Onun için de aslında iletişim çok daha basit. Kadınlar da sanmam yani bu rahatlık olsun. Ne giyeceklerini iki saat konuşuyorlar, ne yiyeceklerini konuşuyorlar, her şeyi konuşuyorlar. Benim üniversite arkadaşım vardı, herif iki sene sadece sosis yedi. Bir süre sadece pizza yedi, on liraydı. Bir altı ay da döner yedi. Her gün bir paket Lucky Strike içer, cumadan cumaya da peez yapar. Kalan zamanları ekran başında geçti. Üniversiteyi de paşalar gibi sekiz senede bitirip, zengin bir kız buldu. Mali müşavir oldu. Biz helal olsun dedik. Kadın olsa, kendi aralarında o.. pu derlerdi. Yani biz her türlü solluyoruz kardeşim.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Barış sen güzel bir konu açmışsın 👀✨ Bence bu tamamen karakter meselesi ya. Kadınlar duygusal paylaşımlarda hemcinsiyle daha rahat açılabiliyor, erkekler de ortak ilgi alanlarında aşırı iyi bağ kurabiliyor ⚽️🎮 Ama içtenlik varsa herkes herkesle süper anlaşır bence. Sen neden böyle düşündün, kendi deneyimlerinde hangisi daha güçlü duruyor? Anlat bakayım Aşko Kuşko burada 💙✨
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
YouTube shortlarda görüyorum erkekler tanımadığı birisiyle çabucak samimiyetleşiyor. Aynısı başıma bile geldi. Kadınlar sürekli birbirinin arkasını kazmanın derdinde biz ise aynı kombin yapınca birbirimize samimiyete dayanarak laf sokuyoruz kadınlar ise tartışma çıkartıyor.
10 YorumlaBence kadınlar anlaşamaz. Çünkü aralarında rekabet, kıyas ve duygusal gerilim daha hızlı oluşuyor. Erkeklerde ise ilişki çoğu zaman daha düz ve mesafeli ilerlediği için anlaşmak daha kolay onlar için.
31 Yorumla- 4 ay
Kadının kadınla rekabeti çok saçma değil mi?
Bazen öyle çizmeler giyiyorlar ki şantiye botu gibi, yürüyemiyor kadıncağız 🤣🤣🤣
Kişilik & Karakter konusunda 12,1b cevap paylaştı. Bu biraz kadın erkek meselesinden çok karakter meselesi bence. Kimi hemcinsiyle çok iyi anlaşır, kimi en büyük çatışmayı yine kendi cinsinden yaşar. Yakınlık bazen benzerlikten doğar ama huzur her zaman aynı tarafta bulunmaz.
22 Yorumla- 5 ay
Hiçbir zaman genelleme yorumları yapmıyorsunuz 👏🏿
- Kişilik & Karakter konusunda 10,1b cevap paylaştı.
5 ayErkekler daha iyi anlaşıyor , çünkü kadınlar birbirlerini rakip gibi görüyorlar ve çekememrzlik hasetlik daha çok oluyor ,
40 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
4 ayHer iki cins de hemcinsleriyle anlaşabiliyor tabii bunun yanı sıra bazı istisnalar da var onlar da ne hâli varsa görsün
10 Yorumla Erkekler daha iyi anlaşıyor, kadınların arasında kıskançlık var.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı. Erkekler daha iyi anlaşıyor. Kadınlar maalesef birbirini kıskanıyor
11 Yorumla- 4 ay
Seninde çevrende kıskandığın hemcinslerin oluyor mu
Kişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Erkekler diyebilirim buna
30 Yorumla
5 ayOğlum bütün erkekler beni iyice dinleyin önemli şeyler bakın kadınla evlendikten 5 gün sonra karınıza bağıracak azarlayacaksınız ve şiddet göstereceksin ve çocuk olarak erkek çocuğuna şımartıp kız çocuğuna bağıracaksınız döveceksiniz karınızada ve en önemlisi erkek adam küpe hızma takmaz erkek adam dediğin bıyıklı olur bıyıksız erkek delikanlı değil taş fırın erkeği ve en önemlisi bıyık bırakan erkekler kaya fırın erkeğidir
214 Yorumla- 5 ay
@M3rovha3lss doğru diyorum kadına dediğin tokat atılır insan kocasından korkar der herşeye tamam kocacım sen ne istersen o kadınlara şiddet edilir ve en önemlisi bağırılır ve azar yiyip kocasından korkar ve umarım bütün kadınlar kocasından korkup tamam kocacım kızma bana deyip ağlıyordur hahahaha
- 5 ay
İncelcim hayal dünyanda iyi yaşamalar
- 5 ay
@M3rovha3lss iyi yaşamalar mı kadına dediğin şiddet edilir gerekirse tokat atılır ve en önemlisi evde hep kocanın dediği olur ben olsam var ya kadına şiddet gösteririm tokat atarım bağırırım oda tamam kocacım kızma bana deyip korkar yani ben günün birinde evleneyim var ya kadınlar korksun benden kadına tokat atılır bağırılır ve merhamet gösterilmez
- 5 ay
Benle evlensene? Ciddiyim benle evlen planlarım var da
- 5 ay
@M3rovha3lss neymiş ne planı
- 5 ay
Evlenelim görürsün bişi değiller 🥰
- 5 ay
@M3rovha3lss ya söyle merakta bırakma beni
- 4 ay
- 4 ay
Naz erkek sndksdnjs
- 4 ay
- 4 ay
Sana çok mu uyguladılar o yüzden yaran var askm
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
4 ayKadınlar arkadaşlarıyla özelini daha çok paylaştığı için daha derin bağlar kurarken, erkeklerse daha yüzeysel ve haliyle daha uzun süreli arkadaşlıklar kuruyorlar gözlemlerime göre. O yüzden cevabım erkekler. Seni olduğun gibi kabul edecek kişinin seni derinlemesine tanımayan birisi olması daha muhtemel çünkü.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 16,2b cevap paylaştı. Her iki cins de kendi aralarında gizlice ego savaşı veriyor; bunun dışında erkekler siyaset, spor, hatta marka fanatizmi gibi konularda bile kavga edip kolayca ayrışır. Ama kadınların kendi aralarındaki anlaşmazlığı, biz erkeklere göre 1-2 tık daha fazladır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
5 ayErkeklerin hemcinsleriyle arkadaş olma hızı ve anlaşması kadınlara göre daha kolay. Genelleme gibi olmasın ama kadınlar arasında genelde çekememezlik oluyor.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 420 cevap paylaştı.
5 ayErkekler daha yüzeysel oldukları için ama birbirlerine asla kadınlar kadar destek olmazlar ve sorunlarını da anlatamazlar birbirlerini direkt eziklerler
31 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Soldier Boy <3
Bence bu kadın ya da erkek olmakla değil insanın karakteriyle ilgili çünkü bazı insanlar kendi hemcinsiyle daha rahat olurken bazıları karşı cinsle daha kolay anlaşabiliyor.
10 YorumlaNeden tüm hemcinslerim kadınlar anlaşamaz demiş. Çok üzüldüm açıkçası. Ben kendi şahsım adına söylemem gerekirse hemcinsimin parlamasından rahatsızlık duymam. Rekabet etmem. Rekabeti ben kendimle yaparım. Kadın kadının yurdudur derler
11 Yorumla- 4 ay
Bende aynı fikirdeyim ama çoğu kadınlar biz gibi düşünmüyor…
4 ayKadın kadınlar anlaşamaz lakin şöyle bişey var karşımdaki kadın arkadaşım vesayre ise sorun yok... ama duygusal hoşlandığım veya sevgilimse sıkıntı büyük erkeklerle arkadaş olamaz kıskanç biriyim ben. Bu konuda anlayış bekleyemez net...
10 YorumlaBen erkeklerin daha iyi anlaştığını düşünüyorum. Gizli kıskançlıkları yok , 5 dakikaya kalmadan hiç tanımadıkları biriyle arkadaş oluyorlar. Bu konuda hayranım.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. bence kadınlar hemcinsleriyle daha iyi anlaşır. aramızda bi duygu bağı olsa bile erkekler arası ilişkilerde bi güvensizlik hali olabiliyor çoğu zaman.
20 YorumlaErkekler daha çabuk kaynaşıyor😄 kadınlar önce analiz ediyor , uygun olup olmadığını beyin süzgecinden geçirip arkadaş oluyor🤷🏼♀️
31 Yorumla- 4 ay
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Ben erkeklerin çoğu zaman birbirini daha desteklediğini görüyorum kadınların içinde yapıcı olanlar olsa da köstek olan, başka bir kadinin açısından beslenenler var maalesef..
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
5 ayAslında erkekler daha iyi anlaşır birbirleri ile. Kızlar birbirine iki erkeğin birbirine güvendiği kadar güçlü gibi güvenemez. Çünkü güvenilmez olduklarını en iyi kendileri bilir.
10 Yorumla
5 ayErkekler olduğunu bu sitede ögrendim kadın kadının dostu gibi gözüküp en büyük düşmanı olabilirmiş yüzüne gülüp arkadan kuyu kazmak deyince burası bir dünya markası
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 461 cevap paylaştı.
4 ayKişiye göre değişir. Hemcinsiyle anlaşabilende anlaşamayanda var, bir seçim yapmaya çalıştım ama seçemedim bı tık zor geldi galiba seçmek.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 732 cevap paylaştı.
4 ayBiz erkekler daha iyiyiz ya hemcinslerimizle anlaşma konusunda. Kızlar birbirinin kuyusunu çok kazıyor
10 Yorumla Kadınlar birbirlerini kıskanır. Yapmacık samimiyet gösterirler. erkekler birbirini kıskanmaz. Arkadaşlıkları doğal ve samimidir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
4 ayGençlikte erkeklerle iyi anlaşırdım. Şimdi ise tersi oldu, kendi hemcinsimle daha iyi anlaşıyorum. Çok ilginç…
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayErkeklerin tek anlaşamadığı canlı, kadınlar.
Geçenlerde sosyal medyada bir video gördüm: Adamın biri, hayvanat bahçesinde parmakların ardındaki gorile sigara veriyor ve beraber içiyorlar. Hâlâ gülüyorum. 😂😂😂😂10 YorumlaElbette erkekler. "Ateşin var mı?" diye sorup anında kanka olabilirler... Kadınların arasında rekabet vardır. Elbise güzellik vs
10 Yorumla
4 ayErkekler hemcinsleriyle biraz fazla iyi anlaşırlar, hem de o kadar iyi anlaşırlar ki, birçok durumda kadınlar anlam veremez bile :D :D
10 YorumlaErkekler çünkü kadınlarda kıyaslama ve birşeyin önünü arkasını düşünme çoktur. Erkek o anı yaşadığına bakar.
10 Yorumla
4 ayErkeklerin kaynaşma hızı beni şaşırtıyor ayrıca çok duygusal yaklaşmadıkları için kızlarda arkadaşlığı bitiren hataları görmezden gelebiliyorlar
10 YorumlaBence kadınlar. Daha anlayışlı olabiliyoruz. Hiç yüzyüze gelmediğim hemcinsimle bile herşeyi konuşabiliyorum.
10 YorumlaErkekler gibi geliyor ama onların çoğu da yüzeysel takıldıkları için öyle sanki biz kadınlar daha duygusal ve derin bakıyoruz bence
10 Yorumla
5 ayBence kadınlar daha iyi anlaşır çünkü erkekler hep kadın arkadaş istiyorlar ama kadınlar çok da takılmıyor buna
13 Yorumla- 4 ay
Kadın arkadaş değil o sevgili isteği
- 4 ay
@NeGerekVarKardes ismini arkadaş koyuyorlar
- 4 ay
yalakalık kanak ayağı
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
5 ayBence şöyle
https://voca.ro/16g102jcBcOp10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı. Bu kişiden kişiye değişir ama genelde erkekler hemcinsleriyle daha iyi anlaşırlar derim.
10 Yorumla
4 ayErkekler bence kadınlar çoğu bana yapmacık ve yapay geliyor erkeklerin daha samimi içten geliyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 565 cevap paylaştı. Herhangi biri evleninceye kadar kızların daha iyi anlaştıklarını düşünüyorum.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
4 ayErkekler daha iyi anlaşıyor kadınlar birbirinin kuyusunu kazıyorlar
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 888 cevap paylaştı. Erkekler bence. Ortamları daha eğlenceli ve samimi oluyor.
10 Yorumla
4 ayErkekler daha iyi anlaşır. Kadınlar ise hep birbirlerinin cazibelerini kıskanır.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 635 cevap paylaştı.
4 ayerkekler hemen kaynaşabiliyor bence, kadınların da bazıları öyle
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 412 cevap paylaştı.
4 ayErkekler... kadınlar birbirinin açığını arıyor anca
10 Yorumla
4 ayFarklı cinsler daha iyi anlaşır. Hemcinsler değil
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
4 ayErkeklerle daha iyi anlaşıyorum ben , bilmiyorum diğerlerini.
10 Yorumla Tabi ki erkekler.
Kızlarınki bence yüzeysel.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 510 cevap paylaştı.
4 ayHerkes herkesle anlaşamaz, her zaman sıkı ve eski arkadaşlar hatırlanır.
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 767 cevap paylaştı.
4 ayErkekler tabiki kadınların aralarındaki ilişkilerde toksik
11 Yorumla- 4 ay
Bu kelimede dilime yapıştı toksik çıktı birde kadınlar kendi içlerinde bile kavgalı
Lafı dolandırmaya gerek yok erkekler bence kendi hemcinsleri ile daha iyi anlaşıyor.
10 Yorumla
5 ayErkekler. Geçen gün hiç tanımadığım bir erkekle sırf tişörtümüz aynı diye kanka olduk resmen.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 309 cevap paylaştı.
5 ayErkekler bu konuda bizden bir tık daha iyi çünkü kadınlar arasında rekabet çok
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Erkekler daha iyi anlaşıyor. Kadınlar genellikle birbirleriyle rekabet halinde.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,4b cevap paylaştı. Erkekler tabiki. Kızlar birbirinin gizli düşmanıdır
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 778 cevap paylaştı.
5 ayErkekler
Kadinlarda fesat kiskanc cok var maalesef10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Erkekler ula kadınlar birbirilerini Çekemiyor hele burada hiç
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
5 ayBiz erkekler daha iyi anlaşırız kadınlar brbrininin düşmanıdır kıskanç çekemez
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 950 cevap paylaştı.
5 ayerkekler
kadinlarda kiskanclik daha cok maalesef10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayErkekler erkeklerle daha iyi anlaşır çünkü kadınlar her konuda hep bir yarış halindeler birbirlerini rakip olarak görüyorlar
10 Yorumlamaalesef erkekler daha iyi anlaşıyor. Kadın kadının düşmanı sözü doğru bir söz
10 Yorumla
4 ayŞimdi açıkça belirteyim kadın kadını kıskanır çekemez her kadın için aynı değil fakat bence erkek kadın anlaşır tabi aradaki o ince çizgiyi koruduğu müddetçe
10 Yorumla- Devamını Gör (132)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne