Başına bir olay geliyor ve en ince detayına kadar anlatmayı seviyor bazı arkadaşlar. Baştan sona kadar dinleyebiliyor musunuz ya da konsantre olabiliyor musunuz?
Başına gelen meseleyi uzun uzun anlatan insanları dinler misiniz?
Gerçekten bir derdi varsa oturup dinlerim her kimse. Varsa çözüm önerileri de sunabilirim. Anlatmaya çalışan birinin anlatmaya ihtiyacı vardır, anlaşılmaya ihtiyaç duyuyordur. Sonuna kadar dinler saygı ile bitirmesini beklerim.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Dinlerim ama bir yere kadar. İnsan bazen içini dökmek ister, o yüzden sabırla dinlemeye çalışırım. Ama aynı konu sürekli dönüp dolaşıp anlatılıyorsa bir noktadan sonra insan yoruluyor. Anlatmak kadar toparlanmak da önemli.
Anlatma tarzına bağlı, bazı insanlar öyle eğlenceli anlatıyor ki insan dinlemeye doyamıyor, bazı kişiler ne kadar geveze olursa olsun konu bitmesin istiyorsun, aslında böylemsi şeyler biraz da enerji meselesi
Siz ikizler misiniz? Benim babam ikizler kardeşim balık arabaya zor bindiriyoruz yan yana gelmek istemiyorlar 😁😁😁Bende babam ile iyi geçinirim kova burcuyum.
Bazı insanlar anlatırken aslında rahatlamak ister, mesele olay değil hissettikleridir 😊 Sen o an gerçekten dinliyorsan karşındakiyle bağ kurarsın. Ama detay uzadıkça zihnin dağılıyorsa bu da çok normal. Herkesin dikkat süresi farklıdır. Önemli olan kendini zorla “iyi dinleyici” rolüne sokman değil, sınırını fark etmen. Gerçek ilgi varsa odaklanırsın, yoksa gözlerin dalar gider zaten 🙃
Karşımdaki kişinin durumuna göre bu işlem değişiyor. Eğer kız arkadaşıma anlatıyorsam en ince ayrıntıları bile anlatırım kadınlar genelde dinlemeyi sever. Erkek bir arkadaşıma anlatıyorsam şu şekilde ''dün Metinle kavga ettik'' -neden '' * et hak etti'' - hee eline sağlık kanks.
Manas destanı uzunluğunda yazan arkadaşlar oluyor sitede sorularda onlara bile çözüm üretmeye çalışırım görünce. Dinleme konusunda sabırlı bir yapım var empatik olduğum için anlamaya çalışıyorum.
Eğer anlatılan şeyler saygısızca ve ahlaksızca dile getirilmiyorsa, saçma sapan ergence olaylar yoksa dinlerim. Anlatan kişi yaşadığı şeyleri uzun uzun anlatmak için beni seçmişse görmezden gelmek ya da dinlememek saygısızlık olur.
Dinliyorum genel olarak ancak bazı kişiler olaydan taşıp neredeyse olayı yaşadığı etrafın betimlemesine başlayınca olay kopuyor bende. 😀 Olaya gelecek misin diyorum eğer böyle durum oluşursa.